• Etusivu
  • Rakentaminen

Taloyhtiöprojekti - kohderyhmä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
20091_14787.jpg

Taloyhtiöissä rakennuksia:

  • 51.000 liike- ja toimistorakennusta
  • 56.000 Asuinkerrostaloa
  • 75.000 Rivi- ja ketjutaloa

Taloyhtiöiden asunnot:
  • 350.000 rivi- ja ketjutaloasuntoa
  • 1.100.000 asuinkerrostaloasuntoa
  • 110.000.000 m2 asuinpinta-alaa
  • 2.500.000 asukasta
Taloyhtiöille palveluja tarjoavat:
  • 2.000 isännöintialan yritystä
  • 5.000 ammattimaista isännöitsijää
  • 3.500 kiinteistöhoitoalan yritystä
  • 17.000 isännöinnin ja kiinteistönhoidon henkilöstö
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20153_42865.jpg
Lämpimän ilman puhaltaminen suoraan ulos on tuhlausta
Poistoilman lämmöntalteenoto asuinkerrostaloissaNykyisillä energiahinnoilla ja -tehokkuusvaatimuksilla lämpimän ilman puhaltaminen suoraan ulos on suurta tuhlausta. Poistoilman lämmöntalteenotto (LTO) tuo isoja energiasäästöjä taloyhtiöille.
20185_52920.jpg
Herätä kylmä takka ja hormi varovasti
Kun mökkikausi on alkanut, suuntaavat monet mökille pitkän tauon jälkeen. Mikäli mökki on ollut koko talven kylmänä, tulee takan ja puukiukaan lämmitys aloittaa maltilla. Pahimmassa tapauksessa takka tai hormi voi rikkoutua, jos niiden rakenteisiin syntyy jännityksiä liian suurten ja äkillisten lämpötilaerojen seurauksena. Tästä syystä tulipesää ei kannata latoa saman tien täyteen puuta, vaan hormin esilämmitys on tärkeää. Muuten on mahdollista, että hormiin kerääntynyt kosteus saattaa höyrystyä ja painaa savut sisälle. Tulikivi kokosi vinkkejä avuksi mökkikauden turvalliseen avaukseen ja mökin lämmitykseen.
20174_49044.jpg
Kourut kuntoon, vähemmän huolia
Yksi Vesivekin tuotekehityksen kirkkaimmista helmistä on alumiininen Arvo-kouru, joka valmistetaan aina paikan päällä oikeaan mittaansa. Arvo on saumaton kouru, joka ei vuoda liitoskohdista. Yksi sen suurimmista ja näkyvimmistä valteista on ulkonäkö, joka pysyy puhtaana ja kiiltävänä ulkopäärmeensä ansiosta vuodesta toiseen.Tilaa esite >>
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20152_42305.jpg
Julkisivujen trendinä tummaa
Muistatko, miten vielä muutama vuosikymmen sitten kaikki tiilijulkisivut hehkuivat punaisen eri sävyissä? Uusien savilaatujen sekä valmistustekniikoiden myötä on tiilien värikirjo laajentunut ja saanut lukuisia uusia sävyjä. Nykyrakentajien suosiossa ovat eläväpintaiset ja väriltään tummat tiilet.
201510_44520.jpg
Käyttövesiremontti kannattaa tehdä ajoissa
Yleinen uskomus putkiston käyttöiästä on, että "kyllä ne kestää kun on tähänkin asti kestänyt". Tilastot kuitenkin osoittavat, että jo 20 vuotta vanhoissa putkistoissa esiintyy runsaasti vuotoja. Vakuutusyhtiöt korvaavat harvoin vahinkoa täysimääräisesti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton