• Etusivu
  • Talo

Vesivekin Arvo-kouru pysyy puhtaana

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Päivitetty 13.07.2017
20174_49044.jpg

Julkisivun saadessa kasvojenkohotuksen, päätettiin myös alkuperäiset rännit vaihtaa.

Yksi Vesivekin tuotekehityksen kirkkaimmista helmistä on alumiininen Arvo-kouru, joka valmistetaan aina paikan päällä oikeaan mittaansa. Arvo on saumaton kouru, joka ei vuoda liitoskohdista. Yksi sen suurimmista ja näkyvimmistä valteista on ulkonäkö, joka pysyy puhtaana ja kiiltävänä ulkopäärmeensä ansiosta vuodesta toiseen.

Tilaa esite >>

Julkisivu uusiksi

Lempäälässä sijaitsevan Vaihmalan Hovin päärakennus on rakennettu vuonna 1914, joten alkuperäisellä paikallaan seisovalla rakennuksella on ikää yli 100 vuotta. Piha- ja muita rakennuksia tontille on noussut useampia vuosikymmenten saatossa. Nykyään Vaihmalan Hovi toimii niin hotellina kuin kokouskeskuksena ravintoloineen ja putiikkeineen. Tilukset ovat siis monipuolisessa käytössä.

Vuonna 2008 Vaihmalan Hovin toimintaa yhdessä siskonsa ja äitinsä kanssa pyörittämään ryhtynyt Noona Rissanen kertoo yllättyneensä, miten paljon remontoitavaa rakennuksista löytyi.

- Ikkunat oli vaihdettu ennen meidän vuokrasopimuksen alkua, mutta kaikki muu oli suhteellisen alkuperäistä. Ryhdyimme saman tien siistimään julkisivua. Omin päin kun alettiin tekemään remontteja niin kyllä sitä usein tuli mietittyä, että miksi sitä tähänkin piti ruveta, Rissanen naurahtaa.

Muun julkisivun saadessa kasvojenkohotuksen, päätettiin myös alkuperäiset rännit vaihtaa.

- Rännit olivat varmaankin alkuperäiset, vanhat joka tapauksessa. Lommoilla ja rei’illä sieltä täältä. Saumat vuotivat ja rumensivat muutenkin arvokkaan rakennuksen ilmettä, Rissanen sanoo.

Kourut kuntoon, vähemmän huolia

Rissanen kertoo, että Vesivek valikoitui ränniremontin toteuttajaksi helposti. Nimi oli jäänyt mieleen aiemmista yhteyksistä, ja kun Arvo-kourun ominaisuudet tulivat ilmi, oli valinta selvä.

- Heti kun Vesivekin nimi tuli ilmi muistettiin, että olihan tämä nimeltä tuttu firma. Kun kuulimme helppohoitoisista ja puhtaana pysyvistä Arvo-kouruista, ei valintaa tarvinnut kahta kertaa miettiä, Rissanen sanoo.

Vesivek myöntää Arvo-kouruille peräti 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuun. Tämän mahdollistaa kouruissa käytetty materiaali, joka on polttomaalattu alumiini. Se yhdessä kourun ulkopuolisten kannakkeiden kanssa takaa pitkäikäisyyden kovissakin säätilojen vaihteluissa. Kourun profiili on riittävän syvä, minkä ansiosta suurikin määrä vettä virtaa kourun läpi tulvimatta. Samasta syystä myös roskat eivät juurikaan takerru rännin sisäpintaan.

Arvo-kourut sopivat ihmiselle, joka haluaa ottaa rännien osalta rennosti.
Arvo-kourut sopivat ihmiselle, joka haluaa ottaa rännien osalta rennosti.

Arvo-kourun ulkopinta on suunniteltu pysymään puhtaana. Sen edistyksellisestä ulkopäärmeestä johtuen valumajälkiä ei synny vaan rännit pysyvät puhtaina.

- Näin vanhassa rakennuksessa on paljon muutakin, mistä huolehtia. Nyt Arvo-kourujen myötä on yksi huoli vähemmän. Rännejä ei tarvitse putsailla ja näyttävätkin hyvältä, Rissanen sanoo.

Ulkopäärme takaa puhtauden

Usein rännit likaantuvat niin sisältä kuin ulkoa. Sisäpuolinen lika ei haittaa kourun toimintaa ellei kyse ole tukoksesta, jotka ovat Arvo-kourulle harvinaisia. Ulkopintaan kertyvä lika sen sijaan saa rännin näyttämään rumalta valumajälkineen. Vesivekin kehittämä ulkopäärme ratkaisee tämän ongelman.

- Ränneissä ei näy mitään käytön jälkiä vaikka ovat muutaman vuoden vanhat. Komeasti kiiltävät auringossa edelleen, Rissanen kehuu.

Rissasen mukaan Arvo-kourut sopivat ihmiselle, joka haluaa ottaa rännien osalta rennosti. Samaan hengenvetoon hän suosittelee Vesivekin palveluita kaikille, sillä kourujen asennus sujui moitteettomasti ja käden käänteessä.

- Vaatimustaso rännien suhteen oli kova, sillä totta kai halusin, että vanha rakennus näyttää arvokkaalta. Silloin rännienkin tulee olla puhtaat ja mieluusti pysyäkin sellaisina. Arvo-kourut ovat lunastaneet kaikki odotukset hienosti, Rissanen sanoo.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vesivek Oy
Talo
sadevesijärjestelmät
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20181_51350.jpg
Alumiinikourut 90-luvun omakotitaloon
Jyväskyläläisen perheen omakotitalo valmistui vuonna 1990 komealle rantatontille, jollaisia Jyväskylän seudulla oli silloin vielä tarjolla. Siihen aikaan valittiin sadevesijärjestelmiin paljon muovipinnoitettuja teräspeltirännejä, ja sellaisen myös jyväskyläläinen perhe valitsi. Uudempi asia oli silloin, että rännit sai saumattomina, jolloin rännien puhtaanapito oli helpompaa.
20214_70356.jpg
Haluatko raidattomat ja puhtaat rännit?
Kesän ja mahdollisesti järjestettävien kesäjuhlien lähestyessä ryhdytään monissa omakotitaloissa puutarhan ja kodin kunnostuspuuhiin. Korona-aika on saanut suomalaiset muutoinkin satsaamaan entistä enemmän kodin viihtyvyyteen ja ulkonäköön. Hilseilevät maalipinnat tai sammaloitunut pihanurmi saavat kyytiä, mutta eräs yksityiskohta jää helposti huomioimatta, nimittäin sadevesikourut.Harvassa ovat ne ihmiset, jotka nauttivat rännien pesusta. Kannattaa siis hankkia sellaiset sadevesikourut, jotka eivät raidoitu - puhtaan valkoiset, hohtavan mustat tai siistin harmaat.
punainen katto valkoinen talo
Vesivek-sadevesijärjestelmä kestää
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi rakennusten homevaurioihin.Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleilla ja eri runkorakenteilla luotettava kiinnitys edellyttää eri asioita. Tämän vuoksi on sekä sadevesijärjestelmien että kattoturvatuotteiden asennus syytä jättää ammattilaiselle. Antamalla asennus ammattilaisille, saadaan takuu tuotteiden lisäksi myös asennukselle. Kuluttajalle merkitystä on nimenomaan asennustakuulla, pelkkä materiaalitakuu ei riitä.
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.
20216_70986.jpg
Näin sujui rännien asennus porilaisessa taloyhtiössä - Katso kuvat
Myrskyn jälkeen, sateisena ja toukokuun lopulle epätyypillisen viileänä päivänä alkoi porilaisessa rivitaloyhtiössä ränniremontti. Toimittajan tullessa paikalle klo 8.15 asentajat olivat jo saaneet melkeinpä kaikki vanhat rännit alas. Itseäni hämmästytti suuresti se, että kaikki vanhat rännit ja rännien osat oli kauniisti pinottuina rivitaloasuntojen pihoilla. Mikään ei ollut hujan hajan pitkin pihaa. Ehkä kaoottisempiin rakennustyömaihin tottuneena odotin epäjärjestystä, mutta toisin kävi.
202010_66838.jpg
Mistä haen rakennuslupaa myrskytuhojen korjaukseen?
Syksyn sateissa voi huomata katon vuotavan tai salaojaputket ja sadevesiviemärit eivät olekaan kunnossa. Myrskytuulet voivat tehdä tuhojaan kaataa puita ja vahingoittaa rakennuksia. Näitä korjauksia suunniteltaessa kannattaakin miettiä, haluaako samalla ehostaa enemmän ja tarvitseeko joku korjaus luvan paikallisesta rakennusvalvonnasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton