• Etusivu
  • Talo

Sopivan hanan löytäminen – helppoa vai ei? Vinkit pesualtaaseen sopivan hanan löytämiseksi

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 07.11.2023
202112_74100.jpg

Muista ottaa huomioon pesualtaasi muoto sekä koko kun valitset hanaa.

Pesualtaan hanan valitseminen on pelkkää leikintekoa, sen kuin vain marssii liikkeeseen ja ottaa ensimmäisen vastaantulevan hanan. Todellisuudessa sei ei kuitenkaan mene aivan esitetyn hypoteesin lailla, sillä hanan oikeanlainen sopivuus ei tarkoita ainoastaan ulkonäköä sekä muotoilua.

Kylpyhuone sekä keittiö ovat kodin kaikkein käytetyimpiä tiloja. Kummankin tilan kohdalla yhdistävä tekijä on vesipiste ja sen myötä itse hana. On tärkeää, että hana sekä pesuallas ovat keskenään hyvin yhteensopivat, jolloin esimerkiksi pesualtaasta ei roisku käsiä pestäessä vettä yli reunojen ja hanan sekä pesualtaan takana on riittävästi tilaa.
Omasta tyylistä ja toiveistaan ei tarvitse kuitenkaan luopua, sillä muutaman seikan huomioimalla, jokaiseen pesualtaaseen löytyy siihen sekä kauniisti että toiminnallisesti erinomaisesti yhteensopiva hana.

Tunnista altaan malli

Kiinnitä huomiosi tilassa olevan pesualtaan kokoon sekä muotoon. Tämä on keskeistä oikeanlaista hanamallia valittaessa hanan muotoilun, virtaaman sekä toimivuuden lisäksi.

Allas on asennettu seinään tai pesualtaat upotettu

Useimmin suomalaisissa kylpyhuoneissa näkee vipuhanoja sekä kosketusvapaita hanamalleja. Näille yhteistä on, että ne tarvitsevat vain yhden asennusaukon, sillä veden lämpötilaa sekä virtaamaa säädetään päältä tai sivulta käytettävän vivun avulla.

Löysitkö hanamallin, joka miellyttää silmää, mutta on kuitenkin hieman väärän kokoinen? Oraksen pienissä sekä keskikokoisissa malleissa on kyseistä hanaa saatavilla usein monen kokoisena. Esimerkkejä tällaisista mallistoista ovat Oras Stela sekä Oras Inspera, jotka tarjoavat monen kokoista hanaa ja auttavat näin löytämään omaan pesualtaaseen sekä kylpyhuoneen muotoiluun juuri täydellisen vaihtoehdon.

Vipuhana ei tarvitse kuin yhden asennusaukon, se onkin syy, miksi ne soveltuvat useampaankin pesuallasmalliin.
Vipuhana ei tarvitse kuin yhden asennusaukon, se onkin syy, miksi ne soveltuvat useampaankin pesuallasmalliin.

Keittiöissä hanojen, kuten myös pesualtaiden koko yleensä kasvaa verrattuna pesuhuoneisiin. Keittiössä korkeammalla sekä kääntyvällä juoksuputkella varustetut hanat ovat suorastaan välttämättömyys jo ihan käytännön syistä. Kun juoksuputken, vipujen sekä itse keittiöaltaan välissä on riittävästi tilaa, pystyt vaivatta tiskaamaan myös suuret pannut sekä kattilat. Jos olet valinnut keittiöösi kaksiosaisen altaan, kannattaa sinun valita sinne kääntyvällä juoksuputkella varustettu hana. Ja vielä, jos haluat erikoisvarustelua, valitse integroidulla ja ulosvedettävällä juoksuputkella varustettu keittiöhana – saat silloin näppärästi liikuteltua juoksuputkea altaan joka kulmaan.

Kun allashanassa on riittävästi korkeutta, sujuu suurempienkin astioiden tiskaus vaivatta.
Kun allashanassa on riittävästi korkeutta, sujuu suurempienkin astioiden tiskaus vaivatta.

Erilliset malja-altaat

Tällä hetkellä useissa kodeissa on käytössä toinen toistaan upeampia malja-altaita, jotka ovat sijoitettu allastason päälle. Malja-altaita on olemassa useita eri halkaisijoita sekä niiden muodot voivat poiketa yllättävästikin perinteisemmistä vakioaltaista. Huomaa myös, että mikäli altaan yläosassa ei ole asennusaukkoa, voivat malja-altaat edellyttää korkeampaa pöytätasolle asennettavaa hanaa.

Malja-altaat saattavat vaatia korkeamman hanan.
Malja-altaat saattavat vaatia korkeamman hanan.
Info

Info

Hanaa pöytätasolle asennettaessa huomioi:

  • Pöytätasolle asennettavat hanat on mahdollista sijoittaa pesualtaan päälle silloin, kun altaassa on asennusaukko tai vaihtoehtoisesti erillisen malja-altaan taakse, jolloin on muistettava valita korkeampi hanamalli.
  • Monia hanamalleja on saatavilla XL-versioina, näistä esimerkkeinä mm. Oras Inspera sekä Oras Stela -mallistot. XL-mallin hanat tarjoavat riittävästi tilaa hanan sekä pesualtaan välille, jotta käsienpesu onnistuu helposti, ilman että vesi roiskuu ympäristöön.
  • Korkeat hanat täydentävät erillisen malja-altaan ilmeen upealla tavalla.

Vinkki!

Jos haluat valita vaihtoehdon, joka mukautuu tarpeisiisi, harkitse malleja joissa on integroitu, säädettävä poresuutin. Kun pystyt säätämään veden virtauskulmaa, pystyt samalla estämään ei-toivotut vesiroiskeet pesualtaasi koosta tai muodosta riippumatta. Jos kiinnostuit, kurkista aiheesta lisää Oras Stela -pesuallashanoista.

Mitä ympärillä tapahtuu?

Kun olet valitsemassa hanaa, muista huomioida myös tila, johon hana tulee. Millaiset ovat hanan ympäristön asennukset, entä kalusteet?

Huomioidessasi keittiön ja kylpyhuoneen yleisen sijoittelun, pystyt paremmin määrittämään tarvitsemasi hanan tyypin sekä toiminnot, kuten:

  • Käytätkö hanaa päältä vai sivulta
  • Asettavatko säilytystilat rajoitteita, kuten esimerkiksi yläpuolelle asennetut kaapit
  • Jääkö vesikalusteille ja muille asennuksille riittävästi tilaa

Muista siis huomioida huoneen, ja etenkin pesualtaan ominaisuudet, löydät helposti parhaan hanaratkaisun keittiöösi tai kylpyhuoneeseesi

Tutustu myös malleihin, joissa on säädettävä poresuutin.
Tutustu myös malleihin, joissa on säädettävä poresuutin.
Oras Oy
Talo
keittiö
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20203_63067.jpg
Jokainen osaa pestä kätensä, mutta osaatko pestä ne oikein?
Jokainen meistä osaa pestä kätensä - ainakin teoriassa, mutta miten kädet tulisi pestä jos niistä haluaa oikeasti puhtaat?Tiesitkö, että käsienpesu kestää keskimäärin vain alle kaksi sekuntia? Siinä ajassa täysin puhdasta ei kyllä tule. Tämä kannattaa pitää mielessä kun seuraavan kerran kättelet jotakuta. Jos ja kun haluat säästää perhettäsi ja itseäsi turhilta sairastumisilta, kannattaa käsien pesemiseen kiinnittää oikeasti huomiota.
20203_63659.jpg
Edistä käsihygieniaa kosketusvapaiden hanojen avulla
Ihminen altistuu päivittäin useille erilaisille viruksille, bakteereille sekä muille taudinaiheuttajille jo perus arjessaan. Mikäli taudinaiheuttajat pääsevät kehoomme nenän, suun tai silmien kautta, voivat ne johtaa ikäviin tartuntoihin ja pahimmillaan jonkinlaiseen tautikierteeseen.
20226_78500.jpg
Mattamusta väri on tullut jäädäkseen
Mustat hanat ovat tulleet sisustukseen jäädäkseen. Mattamusta on ajaton värivalinta, jonka voit helposti yhdistää minkä tahansa värin tai materiaalin kanssa – se toimii täydellisenä kontrastivärinä korostaen kauniisti muita värejä ja sopii näin täydellisesti nykyaikaisiin kylpyhuoneisiin ja keittiöihin.Oraksen pinnoitusprosessi tekee hanan pinnasta vahvan ja kestävän. Pinnoite sietää hyvin myös pesuaineita, eikä naarmutu helposti. Tästä huolimatta hanan pinta on silkinpehmeä ja musta pinnoite alleviivaa hanan muotoja, koska mattapintaisen viimeistelyn ansiosta pinta ei heijasta häiritsevästi.
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.
Rintamamiestalon ja kesämökin remontointi
Vanhan rintamamiestalon tai kesämökin remontointi
Rintamamiestalojen ja kesämökkien remontointi tarjoaa mahdollisuuden säilyttää perinteitä samalla kun tuodaan rakennuksiin uutta elämää ja mukavuutta. Kesämökin muuttaminen talviasuttavaksi avaa uusia mahdollisuuksia ja rintamamiestalon energiatehokkuuden huomioiminen edistää kestävää kehitystä. Tärkeintä on kuitenkin muistaa kunnioittaa rakennuksen alkuperäistä henkeä ja säilyttää se osana remontointiprosessia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton