• Etusivu
  • Sisustus

Sisustustyylinä Japandi - vinkit aloittelijalle

Sari Nieminen
Julkaistu 01.03.2024
Japandi-sisustustyyli-Rakentaja-fi-1920x1080

Japandi on sisustustyyli, joka yhdistää japanilaisen ja skandinaavisen estetiikan parhaat piirteet. Japandi on minimalistinen, harmoninen sekä rento tyyli, joka sopii hyvin nykyaikaiseen elämäntapaan. Japandi korostaa luonnonmateriaaleja, käytännöllisyyttä, kontrasteja ja yksityiskohtia. Näillä ohjeilla voit luoda oman Japandi-sisustuksesi.

1. Valitse neutraaleja ja maanläheisiä värejä

Japandi-sisustuksessa väripaletti on rauhallinen ja hillitty. Valitse seinille ja huonekaluille vaaleita ja neutraaleja sävyjä, kuten valkoista, harmaata, beigeä tai vaaleanruskeaa. Puulajeista Japandi suosii vaaleaa koivua tai tammea. Lisää kontrastia ja lämpöä käyttämällä tummempia ja syvempiä värejä, kuten mustaa, sinistä, vihreää tai punaista. Voit myös käyttää pastellivärejä, kuten vaaleanpunaista, minttua tai laventelia, tuomaan pehmeyttä ja raikkautta.

Pehmeän vaalea ja vaaleanpunaisella höystetty sisustus. Vaalealla sohvalla on vaalean pinkit tyynyt ja sohvan edessä kahvipöytä vaaleasta puusta.

2. Käytä luonnonmateriaaleja ja tekstuuria

vaaleilla puisilla avohyllyillä on pyöreitä keraamisia ruukkuja eri beigen sävyissä

Japandi-sisustuksessa materiaalit ovat tärkeitä, sillä ne tuovat luonnon lähemmäksi ja luovat tunnelmaa. Käytä puuta, kiveä, keramiikkaa, lasia, metallia, villaa, puuvillaa ja pellavaa. Valitse huonekalut, jotka ovat yksinkertaisia, kevyitä ja kestäviä. Lisää tekstuuria ja mukavuutta käyttämällä mattoja, tyynyjä, peittoja ja torkkupeittoja. Voit myös käyttää bambua, rottinkia, paperia ja muita käsintehtyjä materiaaleja, jotka tuovat orgaanista ja eklektistä ilmettä.

3. Luo kontrasteja ja tasapainoa

Japandi-sisustuksessa kontrastit ovat avainasemassa, sillä ne luovat mielenkiintoa ja dynamiikkaa. Luo kontrasteja yhdistämällä vaaleita ja tummia värejä, kylmiä ja lämpimiä sävyjä, kovia ja pehmeitä materiaaleja, suoria ja kaarevia linjoja, geometrisia ja orgaanisia muotoja. Pyri kuitenkin säilyttämään tasapaino ja harmonia, äläkä ylikuormita tilaa liikaa elementeillä. Jätä tilaa hengittää ja valon kulkea.

Vaalea sisustus jossa mustia yksityiskohtia japandi sisustuksessa

4. Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin ja laatuun

puinen portaikko kiviseinällä ja portaiden alapuolella matala taso jolla kuparinen maljakko

Japandi-sisustuksessa yksityiskohdat ovat tärkeitä, sillä ne kertovat tarinaa ja heijastavat persoonallisuuttasi. Valitse esineitä, jotka ovat kauniita, toimivia ja laadukkaita. Voit käyttää esimerkiksi kynttilöitä, maljakoita, kuppeja, lautasia, koriste-esineitä, tauluja, julisteita, kirjoja ja kasveja. Valitse esineitä, jotka ovat sinulle merkityksellisiä, ja asettele ne näkyville, mutta älä liian tiiviisti. Anna jokaiselle esineelle oma paikkansa ja arvonsa.

Lisää vihreää ja elävyyttä

Japandi-sisustuksessa vihreä on tervetullut väri, sillä se tuo elävyyttä, raikkautta ja rauhaa. Käytä kasveja, kukkia, yrttejä ja muita viherkasveja, jotka sopivat tilaan ja valoon. Voit käyttää erilaisia ruukkuja, koreja, ripustimia ja alustoja, jotka sopivat sisustukseesi. Kasvit puhdistavat ilmaa, parantavat mielialaa ja luovat kodikkuutta.

keittiön seinään nojaa hyllyrappuset jolle on aseteltu erilaisia ruukku viherkasveja

Näiden vinkkien avulla voit luoda oman Japandi-sisustuksesi, joka on minimalistinen, mutta lämmin, moderni, mutta kodikas, yksinkertainen, mutta mielenkiintoinen. Japandi on sisustustyyli, joka sopii kaikenlaisiin koteihin ja tiloihin, ja joka kestää aikaa ja trendejä.

Japandi-sisustustyyli tarjoaa ainutlaatuisen ja kauniin yhdistelmän kahden eri kulttuurin design-perinteitä. Kokeile yhdistellä näitä elementtejä omassa kodissasi ja luo tila, joka heijastelee rauhaa, tasapainoa ja kauneutta. Japandi ei ole vain sisustustyyli, vaan elämäntapa, joka tuo harmoniaa ja yksinkertaisuutta moderniin kotiisi.

Kokeile rohkeasti ja löydä oma Japandi-tyylisi!

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20179_50284.jpg
Vallox mukaan Leijonaperheeseen
Suomen Jääkiekkoliitto ja miesten A-maajoukkue on Valloxin uusi yhteistyökumppani. Leijonien ja Valloxin sopimus jatkuu kevääseen 2018 ja sisältää option kaudesta 2018–19.– Olemme todella innoissamme alkavasta yhteistyöstä leijonaperheen kanssa. Leijonat edustaa mitä parhaimmissa määrin korkeatasoista suomalaista osaamista, johon me Valloxilla uskomme vahvasti. Yhteistyön kautta saamme paljon näkyvyyttä sekä mahdollisuuksia syventää asiakassuhteitamme jotka ovat ensiarvoisessa asemassa edelleen kehittäessämme liiketoimintaamme. Nyt allekirjoitettu yhteistyösopimus kattaa optioineen tulevat kaksi kautta mutta luonnollisesti tähtäimessämme on pitkäaikainen yhteistyö suomalaisen urheilun lippulaivan kanssa, Valloxin Suomen liiketoiminnasta vastaava Antti Salakka kertoo.– Leijonaperhe kasvaa taas yhdellä suomalaisella eturivin yrityksellä. Loistavaa toivottaa Suomen johtava ilmanvaihdon asiantuntija tervetulleeksi Leijonaperheeseen. Uskon, että tuleva yhteistyö vahvistaa molempia brändejä ja saamme nauttia alkavasta yhteistyöstä vielä pitkälle tulevaisuuteen, Suomen Jääkiekkoliiton myynti- ja markkinointijohtaja Lassi Rönkkönen iloitsee.
51_P_28939.jpg
Kiinteistöalalle uusi energiatehokkuussopimus
10.12.2009 allekirjoitettiin uusi Kiinteistöalan energiatehokkuussopimus 2010-2016, jonka tarkoituksena on vähentää rakennusten energian kulutusta ja päästöjä. Puitesopimuksen allekirjoittivat ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry. Vuoden 2010 alusta astuu voimaan myös vuokra-asunto-yhteisöjen toimenpideohjelma, johon sitoutuu ensivaiheessa yhdeksän toimijaa."Uusi sopimus on hieno osoitus energiatehokkuuden parantamisen eteen tehtävästä pitkäjänteisestä ja systemaattisesta työstä. Energiatehokkuussopimuksessa ministeriöt ja ammattimaiset kiinteistönomistajat sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin ja toimiin energiatehokkuuden edistämiseksi", asuntoministeri Jan Vapaavuori toteaa. Ensimmäinen kiinteistöalan energiatehokkuussopimukseen liittyvä toimenpideohjelma on tehty vuokra-asuntoyhteisöille. Siihen liittyivät tänään Asuntosäätiö, Espoonkruunu, Helsingin kaupungin asuinkiinteistöyhtiöt, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS, Mikalo Oy, SATO, Suomen Asumisoikeus, VAV ja VVO. Seuraavaksi selvitetään mahdollisuutta kehittää toimenpideohjelma toimitiloille.
20148_40517.jpg
Miksi kosteus pitää poistaa huoneilmasta?
Sisäilman kosteustason hallinta on tärkeääIlmanvaihdon tärkeitä tehtäviä ovat:Sisäilmassa olevan kosteuden poistaminen – 4 henkinen perhe tuottaa toimillaan sisäilmaan vuorokaudessa keskimäärin 7–10 litran kosteuskuorman.Asunnon kosteuslähteitä ovat mm. ruoanlaitto, astianpesu, peseytyminen, saunan käyttö, pyykinpesu, huonekasvit ym.Rakennus- ja sisustusmateriaaleista tulevien päästöjen poistaminen sisäilmasta.Hiilidioksiditason pitäminen riittävän alhaisena – suositeltava yläraja noin 1000 ppm. Yksi riittävän ilmanvaihdon tunnusmerkeistä on hyvä unen laatu huoneilman pysyessä raikkaana makuuhuoneissa yön aikana.Puhtaan, suodatetun ja oikean lämpoisen ilman sisääntuonti oleskelualueille – alhainen happipitoisuus aiheuttaa väsymystä, päänsärkyä jne.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton