• Etusivu
  • Energia

Sisusta seinät trendikkäästi – kolme vinkkiä uudenlaiselle asettelulle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Schneider Electric Finland Oy
Päivitetty 03.04.2024
20233_81266.jpg

Onko kotigalleria jo kuollut? No ei suinkaan. Seinille on ripustettu ja ripustetaan jatkossakin sisustuksellisia elementtejä. Seinien koristelussa ei kuitenkaan kannata takertua pelkkiin tauluihin ja kuviin vaan nyt kannattaa ajatella seinien sisustamista hieman laajemmin. Nyt ei mennä siitä, mistä aita on matalin.

Kaksiulotteinen seinien sisustaminen on vaihtunut kolmiulotteiseksi. Perinteinen ryhmä tauluja tulee nyt katsojaa kohti ja irti seinästä. Seinille lisätään hyllyjä, koreja, peilejä, kirjoja ja keramiikkaa. Myös reilusti kuvioidulla tapetilla saat seinään enemmän syvyyttä.

Eikä se sisustaminen nyt niin vakavaa ole. Aina voi vähän hassutella.

Kerää muistot ja antiikkilöydöt yhteen

Seinälle voi ripustaa monenlaista uutta ja kolmiulotteista asiaa, kuten esimerkiksi muhkean puisen leikkuulaudan, soittimia, lautasia ja kuppeja tai taidekeramiikkaa. Kirpputoreilta teet upeita löytyjä seinälle.

20233_81275.jpg

Erilaisten peilien kokoelma luo huoneeseen lisätilan illuusion ja heijastaa valoa luoden kolmiulotteista tunnelmaa. Käytä erilaisia muotoja ja kehyksiä.

Muista yhdistellä erilaisia tekstuureita. Käytä hyllyjä hyväksesi vaihtuvan näyttelyn luomiseen. Pienemmässä tilassa hyllyiksi sopivat neljän tuuman laudat tai tauluhyllyt. Jos täytät hyllyt kirjoilla, muista tarkistaa hyllynkannattimien kantavuus ja kunnon kiinnitys seinään.

Retrolle seinälle ja sisustukseen sopii erinomaisesti Schneiderin Renova-mallisto. Renova-mallisto korostaa menneiden vuosikymmenten pyöreää muotokieltä. Renova-malliston kanssa et jumiudu vain mustan tai valkoisen käyttöön vaan pystyt ympäröivillä kehyksillä valitsemaan lukuisista inspiroivista värivaihtoehdoista mieleisesi. Muovisten kehysten lisäksi valikoimassta löytyy lasiset kehykset.

20233_81272.jpg

Minimalistisia hyllyratkaisuja

Skandinaavisen minimalismin ystäville ratkaisu löytyy seinälle rakennetusta hyllyköstä. Hyllykkö voi olla paksusta puusta tehty, esimerkiksi kakkosnelosesta rakennettu (50 x 100 mm). Hyllykkö ei tule ulos seinästä liikaa ja säästää siten arvokasta tilaa, mutta on erittäin massiivisen ja näyttävän näköinen sisustuselementti. Hyllykön voit maalata sisustukseen sopivalla sävyllä. Laita valmiiseen hyllykköön haluamiasi tavaroita esille.

Kevyempi hyllyratkaisu on käyttää tauluhyllyjä. Niitä kannattaa asetella eri korkeuksiin ja tehdä tai ostaa eri pituisia ja kokoisia.

Tauluhyllyille pystyy asettelemaan, vaikka kirjoja kansi katsojan suuntaan. Kauniit kirjankannet ovat itsessään taidetta ja kirjan nimillä voit kertoa omaa tarinaasi seinällä. Laita näytille myös sinulle tärkeät ja arvokkaat kirjat.

20233_81270.jpg

Graafiseen ja minimalistiseen tyyliin sopivat Exxact-asennuskalusteet. Exxact on täydellinen valikoima erilaisia värejä ja materiaaleja perustasolta huippumalleihin. Suunniteltu nopeasti asennettavaksi niin, että tulos on siisti ja helposti muutettavissa, uppo- tai pinta-asennuksiin. Exxact palvelee nykyaikaisia sähkötarpeita, huomioiden helposti myös yksilölliset sisustusratkaisut.

Lisää tekstuuria seinille

Suomalaisille niin tuttu ja useamman inhokki vuosien takaa on seinävaate eli ryijy. Ryijy on tehnyt paluun ja lisää reilulla kädellä tekstuuria seinägalleriaasi. Jos et ole vielä heittänyt mummon tai äitisi tekemää seinävaatetta kirppikselle, kaiva se esiin ja anna sille paras paikka kodissasi. Kirpputoreilta ryijyt viedään käsistä.

Boho sisustus on erittäin tekstuuririkasta ja suosii esimerkiksi makramee-töitä tai luonnonmateriaaleista tehtyjä esineitä, kuten olkihattuja tai ruokomattoja. Tekstuuria löytyy myös puukäsitöistä, puisista esineistä sekä savitöistä.

Kun rakennat omaa galleriaa, valitse teetkö siitä värikkään vai neutraalin. Älä yritä molempia samaan aikaan. Toiseksi valitse kolme pääväriä, joita käytät. Tarkoituksena ei ole käyttää vain ja ainoastaan näitä kolmea väriä, vaan niistää koostuu suurin osa seinällesi tulevien esineiden väristä. Vastavärien pilkahdukset vain korostavat näitä kolmea valittua värisävyä.

Tekstuuria saat nyt lisättyä myös asennuskalusteisiin. Oletko kuullut liuskekivisistä katkaisijoiden sisustuskehyksistä? Nyt niitä tosiaan saa.

20233_81274.jpg

Schneiderin ELKO Plus -mallistosta löytyy kattava valikoima erilaisia sisustuskehyksiä:

  • Option – Ylellistä tyyliä aidoista luonnonmateriaaleista: Liuskekivi, harjattu teräs, musta lasi, valkoinen lasi ja huurrettu lasi
  • Upeat valokehykset: Saatavana valkoisella tai sinisellä valolla, jonka kirkkautta voidaan säätää

ELKO Plus profiloituu sisustajan tuotesarjaksi, joten erilaisten design-kehysten valikoima on kattava.

20233_81276.jpg

Lisää kolmiulotteisuutta sisustukseesi sisustuskehyksillä

Schneider Electric Finland Oy
Energia
sähkötarvikkeet
sähkö
älykoti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77708.jpg
Maailman ensimmäiset merien muoviroskasta valmistetut sähkökalusteet
Olet varmasti nähnyt videoita somessa verkkoihin jääneistä merieläimistä. Surullista! Joka vuosi kalastusaluksilta katoaa noin 25 000 kalastusverkkoa tai niitä poistetaan käytöstä kulumisen takia. Tästä määrästä syntyy vuosittain noin 164 000 tonnia muovijätettä meriin (World Animal Protection). Kiertotaloudesta kiinnostuneet ottavat varmasti avosylin vastaan esimerkiksi näistä haamuverkoista ja muuten läjitykseen päätyvästä kalaverkkojätteestä tehdyt uusiotuotteet.
20224_77708.jpg
Maailman ensimmäiset merien muoviroskasta valmistetut sähkökalusteet
Olet varmasti nähnyt videoita somessa verkkoihin jääneistä merieläimistä. Surullista! Joka vuosi kalastusaluksilta katoaa noin 25 000 kalastusverkkoa tai niitä poistetaan käytöstä kulumisen takia. Tästä määrästä syntyy vuosittain noin 164 000 tonnia muovijätettä meriin (World Animal Protection). Kiertotaloudesta kiinnostuneet ottavat varmasti avosylin vastaan esimerkiksi näistä haamuverkoista ja muuten läjitykseen päätyvästä kalaverkkojätteestä tehdyt uusiotuotteet.
20234_81348.jpg
Tasokas sähköistys nostaa asumisen laatua
Huolella suunniteltu ja toteutettu sähköistys tekee kodista toimivan ja viihtyisän, laatutasoa voi kohottaa uusilla sähköistysratkaisuilla. Onnistumiseen tarvitaan tietoa uusista tuotteista sekä alan ammattilaisten näkemystä työn eri vaiheissa.Nykyisen kodin ja uudiskohteen laatutasoa voi kohottaa oleellisesti investoimalla sähköistykseen. Yksin valaistus ja kodin sähkölaitteet vaativat sähkösuunnittelulta tänä päivänä paljon enemmän kuin aiemmin, sähköautonlatauksesta, tietoliikenneverkoista ja kodin automaatiosta puhumattakaan. Kokonaisuus palvelee pitkälle tulevaisuuteen, jos asuntoon asennetaan kattava yleiskaapelointi ja huomioidaan piha-alueiden sekä piharakennusten sähköntarve.
kesäinen kuva loviisan asuntomessujen talosta villa havet joka on meren rannalla
Käyttäjäkokemus ABB free@home -kotiautomaatiosta
Millaista on asua talossa, jossa on kotiautomaatio? Onko siitä todellista hyötyä ja mitä neuvoja kotiautomaation itselleen asentanut antaisi sitä harkitseville? 2023 Loviisan asuntomessujen kohteessa Villa Havet kotiautomaatiota on nyt koekäytetty jo jonkin aikaa. Villa Havetin perheensä kanssa rakennuttaneen Tomi Lehtosen mielestä tämä on sopivan pituinen aika kerätä käyttökokemuksia ja konfiguroida automaatioasennuksia. Lehtonen kertoo nyt omin sanoin kotiautomaatio kokemuksistaan.
sähkömessujen bannerikuva sekä schneider electricin logo
Schneider Electricin esittelee uusia sähkötekniikan ratkaisuja
Schneider Electric osallistuu Pohjoismaiden suurimpiin sähköalan tapahtumaan, Sähkö Valo Tele Av -messuille, jotka järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 7.–9. helmikuuta 2024. Yrityksen messuosastolla C-316 on tarjolla laaja valikoima sähkötekniikan ratkaisuja, aina asennuskalusteista sähkönjakelun hallintaan.
Sähkönjakelu
Ratkaisuja ammattilaisille nousevan sähkönhinnan ongelmiin
Sähkön hinnan noustessa, uusi tilanne vaatii myös suuria ponnisteluja sähkönjakelulaitteiston sekä infran tehokkuudelta ja optimointikyvyltä. Tämä on suuri haaste meille kaikille niin suurissa rakennuksissa kuin kodeissakin. Ratkaisuissa tulee ottaa huomioon myös ilmaston lämpeneminen ja ekologisuus.Suuri osa ratkaisua ovat älykkäät ja energiatehokkuutta edistävät sähkönjakelua tukevat laitteistot ja ohjelmistot, jotka auttavat laskemaan kustannuksia ja madaltamaan hiilidioksidipäästöjä eri sektoreittain. Schneider Electrici tutustuttaa edelläkävijäratkaisuihin niin eri teollisuuden aloille kuin koteihinkin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton