• Etusivu
  • Remontti

Sisätilojen purkutyöt ja remontointi vanhassa talossa jatkuvat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.08.2014
20148_40675.jpg

Olohuone remontin keskellä.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän pian syntyvän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Eikö täällä tapahdu mitään?

Ensimmäisen remonttiviikon jälkeen tuntui, ettei mitään ole tapahtunut. Tavaroita vain lisääntyi huoneisiin, mutta mikään ei edistynyt tai ainakin siltä se näytti. Tosin putket on vedetty ja sähkökaappi on paikallaan, eli kaikenlaista "näkymätöntä", mutta erityisen tärkeää on tapahtunut. Seinien koolauksia on aloitettu sekä sähkövetoja tehty jonkin verran.

Ruokailutilasta on vanhat kerrokset purettu ja uusi koolaus on asennettu.
Ruokailutilasta on vanhat kerrokset purettu ja uusi koolaus on asennettu.

Lattialämmitystä ja lattian valua

Eteiseen, kodinhoitohuoneeseen ja kylpyhuoneeseen asennettiin lattialämmitys ja lattian valun jälkeen muutos oli jo näkyvämpi.

Kodinhoitohuoneeseen on asennettu lattialämmitys ja valu on suoritettu.
Kodinhoitohuoneeseen on asennettu lattialämmitys ja valu on suoritettu.
Myös kylpyhuoneen lattia on saatu valettua.
Myös kylpyhuoneen lattia on saatu valettua.
Eteinen alkaa myös jo hahmottua lattiavalun jälkeen.
Eteinen alkaa myös jo hahmottua lattiavalun jälkeen.

Sähköasia väärässä kohtaa?

Yhtenä iltana astuin ovesta sisään ja silmiini osui seinällä oleva sähkörasia. Ensimmäisenä mielessäni kävi, miten ikinä saisin sen kauniisti peitettyä, sillä juuri tuolle seinälle oli tulossa tapetti.

Nappasin kuvan rasiasta ja lähetin meidän remppamiehelle vaatien vastausta siihen mikä ihme se on ja miksi se on keskellä seinää. Oikeastihan tuo on seinän vasemmassa reunassa, mutta näkyy heti ovesta tultaessa. Epäilin, että se on lattialämmityksen termostaatti ja niinhän se olikin.

Valitettavasti rempparyhmä ei ollut tajunnut kysyä minulta mihin kohtaan tuon kapistuksen haluaisin ja olisin tosiaan halunnut sen aivan toiseen reunaan. Nyt se oli liian myöhäistä ja asian kanssa oli vain elettävä. Toivottavasti se ei pistä kovasti silmään kun kaikki on valmista.

Lattialämmityksen termostaatti ei tullut ihan siihen kohtaan mihin piti.
Lattialämmityksen termostaatti ei tullut ihan siihen kohtaan mihin piti.
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Vallox 125 MV
Maalämpöä hyödyntävä ilmanvaihtokone
Suomessa passiivitalo on määritelty rakennukseksi, jossa energian tarve on niin pieni, että välttämättä perinteistä lämmitystä ei tarvita miellyttävien asumisolosuhteiden saavuttamiseksi ollenkaan. Etelä-Suomessa lasketaan energiaa tarvittavan tilojen lämmittämiseen 20 kWh neliömetriä kohden. Pohjoisessa tarve on 30 kWh.Nevanpään talo on kaksikerroksinen. Alakerrassa sijaitsee kolme makuuhuonetta, suihku, sauna, wc sekä tekninen tila. Yläkerta on perheen ajanviettopaikka olohuoneineen, keittiöineen, työ- ja kodinhoitohuoneineen sekä omine wc-tiloinensa.– Passiivitalo ajatus näkyy jo talon suunnittelussa. Yksinkertainen on kaunista ja turhia kulmia vältetään. Talo on nelikulmainen, kuution muotoinen ja julkisivultaan etelään suunnattu, Jussi Nevanpää kertoo.
20211_68101.jpg
Työvaatteet pääsivät kunnon testiin haastavissa sääoloissa
Työvaatetesti / Testaaja 1 / Petra Vesterinen / raportti 2
20181_51444.jpg
Fortum Innovaatiokilpailu
Fortum julkistaa innovaatiokilpailun, jolla haetaan ideoita asumismukavuuden lisäämiseen. Fortumin marraskuussa 2017 teettämän kyselyn mukaan taloyhtiöiden huoneistoissa eniten asumismukavuutta haittaavat tunkkaiselta tuntuva sisäilma sekä suuresti vaihtelevat lämpötilat. Neljästäsadasta vastaajasta noin 40 % mainitsi tunkkaisuuden ja yli 30 % lämpötilojen suuren vaihtelun. Ratkaisuilta asukkaat odottavat puoliautomaattisuutta.
20143_38601.jpg
Ilmanvaihtokoulu
IlmanvaihtoKoneellinen ilmanvaihto on käytännössä välttämätön nykyaikaisessa rakentamisessa. Energiamääräykset edellyttävät tiiviitä rakenteita, jolloin lämpö ei karkaa harakoille, mutta myöskään ilma ei enää vaihdu vuotoina rakenteista. Ilmanvaihdon pääasiallinen tehtävä on huolehtia ylimääräisen kosteuden poistosta ja pitää ilma puhtaana ja raikkaana. Energiamääräysten myötä myös lämmöntalteenoton merkitys korostuu.Normaalioloissa talon koko sisäilma pitää vaihtaa kokonaan kerran kahdessa tunnissa. Ilma pitää vaihtaa tätäkin tehokkaammin, mikäli syntyy runsasta kosteus- tai hiilidioksidikuormaa – siis jos käyt suihkussa, peset pyykkiä tai sinulla on paljon vieraita.Ikkunan avaamisen sijaan ilmanvaihtokoneella saadaan aikaan energiatehokas ja miellyttävä ratkaisu. Ilmanvaihtokoneiden poistoilman lämmöntalteenotto ja vähän sähköä kuluttavat tasavirtapuhaltimet takaavat raikkaan ilman energiatehokkaasti. Ulkoilma tulee huoneisiin vedottomasti, sillä poistoilman lämpö – sekä sydäntalvella tarvittaessa jälkilämmityspatteri – lämmittävät ulkoilmaa. Kesän lämpimillä ilmoilla lämmöntalteenotto voidaan ohittaa.
201610_47604.jpg
Terassilasien talviasennuksessa on ideaa!
Lasiterassin asennus onnistuu vuodenajasta riippumatta. Talvi on itse asiassa oiva aika asentaa lasiterassi! Lasitettu terassi tuo lisätilaa myös jouluksi – joulukuusi ilahduttaa terassilla jo ulkoa katsottuna ja pysyy pidempään vihantana, ja lahjat ja jouluruuat voi säilyttää terassilla poissa jaloista mutta turvassa lumelta ja tuulelta.Tilaa maksuton esite!
20222_76908.jpg
Näin tehdään onnistunut ja edullinen katon valaistusremontti
LedStoren mallitilaan päätettiin toteuttaa valaistusremontti käyttämällä uusia, korkean värintoistoindeksin, värilämpötilasäädettäviä 22 W/m led-nauhoja ja kehyksettömiä 12W Piilo led-spotteja, sekä Zigbee älyohjausta. Tässä artikkelissa esitellään valaistusremontin toteutus vaihe vaiheelta sekä valaistuksen ja ohjauksen hinta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton