• Etusivu
  • Talo

Sisäpuolinen tasoitetyö

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.04.2015
20154_43218.jpg

Tarvittavat materiaalit

- sekoituskone ja vispilä

- teräslastoja ja liippa

- sekoitusastia

- hiontalevy jatkovarrella

- hiomapaperia

- leveä harja

- työpukki

Ennen varsinaista työtä ikkunat, patterit ja muut ei-tasoitettavat pinnat suojataan huolellisesti suojamuovilla. Tarkastetaan, että ilman ja pinnan lämpötila- ja kosteusolot täyttävät tuotteen valmistajan ohjeen mukaiset vaatimukset. Alusta tarvittaessa puhdistetaan pölystä harjaamalla tai imuroimalla.

Valmistelevat työt

1. Tasoitettavasta pinnasta poistetaan ylimääräiset kohoumat, nystermät ja naulat. Valmistajan käyttöselosteesta tarkastetaan sopiiko tasoite kyseiselle pinnalle. Enimmäiskerrospaksuutta ei saa ylittää.

2. Massa sekoitetaan veteen vispilällä valmistajan ohjeen mukaan. Yleensä tasoitemassa annetaan seistä 15–30 minuuttia sekoituksen jälkeen valmistajan ohjeen mukaan. Massaa tehdään valmiiksi vain sen verran mitä työstöaikana ehditään levittämään.

Osittain tasoitus

3. Astiasta otetaan tasoitetta pieneen lastaan ja painumat ja syvennykset tasoitetaan teräslastalla voimakkaasti painamalla.

4. Levysaumoihin levitetään tasoitetta reunaohennuksien leveydelle.

20154_43219.jpg

5. Asetetaan saumanauha märkään tasoitepintaan. Varmista, että nauha on yhteensopivaa käytettävälle tasoitteelle.

20154_43220.jpg

6. Nauha painetaan saumaan teräslastalla. Sauma annetaan kuivua ennen seuraavaa työvaihetta. Sisänurkissa nauha ensin taitetaan ja sitten painetaan teräslastalla alustaan.

20154_43223.jpg

7. Nauhan päälle levitetään uusi kerros tasoitetta ja tasoitetaan levypintojen tasolle. Jos levyissä ei ole reunaohennusta, massaa levitetään vielä sauman molemmin puolin. Ulkonurkissa käytetään kartonkisaumanauhoja tai vaihtoehtoisesti metallivahvisteisia jos tila on alttiina kovalle kulutukselle.

20154_43224.jpg
20154_43225.jpg

8. Tasoitteen kuivumisajan jälkeen kohdat hiotaan hiomalevyä käyttäen.

20154_43226.jpg

9. Hiomisen jälkeen pöly poistetaan seinäpinnasta harjaamalla.

20154_43227.jpg

Kokonaantasoitus:

10. Pohjatasoitetta levitetään leveällä liipalle apulastaa apuna käyttäen.

20154_43228.jpg

11. Tasoite nostetaan seinälle samalla voimakkaasti painaen. Ylimääräinen tasoite poistetaan seinältä liipan reunalla ja pyyhkäistään apulastaa käyttäen jäteastiaan.

20154_43229.jpg

12. Tasoituksen jälkeen laastin kuivuttua liipan reunan jäljet hiotaan tasaiseksi hiomalevyllä. Tarvittaessa levitetään uusi kerros pohjatasoitetta kohtisuoraan edelliseen kerrokseen nähden.

20154_43230.jpg

13. Pintatasoite liipataan pystysuoraan seinää vasten ja katto luonnonvalon suuntaisesti.

14. Liipattu pinta hiotaan hiomalevyllä tasoitteen kuivuttua. Myös kulmat viimeistellään hiomalla.

15. Ylimääräinen pöly harjataan valmiista pinnasta.

Lähde: Ratu 72-0308

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81370.jpg
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja?
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja? Pitääkö koko talo lisäeristää vai riittääkö vain yhden rakennuksen osan lisäeristys?
20132_33822.jpg
Rappaaminen on satoja vuosia vanha tapa tehdä julkisivun pintakäsittelyä
Rappauksella on kolme pääasiallista tehtävää:- julkisivulle saadaan yhtenäinen, tasainen pinta- rappaus suojaa alusrakennetta sään vaihteluilta ja mekaaniselta kulutukselta- rappaus antaa julkisivulle ilmeikkään, vapaasti muotoiltavan ja värikäsiteltävän pinnanHyvin suunniteltu ja toteutettu rapattu julkisivu kestää vuosikymmeniä vaativissakin olosuhteissa ilman merkittäviä korjaustoimenpiteitä.Lue lisää julkisivun rappauksesta
20221_76557.jpg
Paina nappia, kun haluat kahvia - älykoti hoitaa loput
Arkiaamuna jokainen säästetty hetki on kullanarvoinen. Kaipaisitko sinäkin joskus pikku apulaisia, jotka muistaisivat, kun sinä unohdat, ja ehtisivät, kun sinulla on liian kiire? Älykodissa nämä tekniset ratkaisut tekevät arjestasi helpompaa ja turvallisempaa.
20114_25542.jpg
LVI-suunnitelmat ja asennus ammattitaidolla
SuunnittelupalveluLVI-suunnitelmatHanakat-ketju tarjoaa LVI-suunnitelmat asiakkaan tarpeiden ja rakennuspaikan viranomaismääräysten mukaisina. Kerro mitä toivot asumiselta ja kuinka aiot rakentaa. Pientaloasumisen ammattilaisina huolehdimme suunniteltujen ratkaisuiden toimivuudesta ja taloudellisuudesta.Ratkaisusuunnittelu ja neuvonta liikkeessäYhdessä suunnittelemalla pyrimme löytämään asiakkaamme tarpeisiin soveltuvimman ratkaisun. Haluamme laadukkailla tuotteilla varmistaa asiakkaamme kodin toiminnallisuudelle, viihtyisyydelle, energiataloudellisuudelle, äänettömyydelle ja vaivattomalle käytölle asettamat odotukset. Neuvomme myös laitteiden asentamisessa kun haluat hyödyntää omaa osaamistasi.Lisätietoa palveluista
20233_81068.jpg
Delegoi sähkön säästäminen omalle kodillesi
Tiesitkö, että uusista omakotitaloista yli 80 % lämpenee erityyppisillä lämpöpumpuilla? Näistä maalämpöpumppuja on peräti 50 % ja poistoilmalämpöpumppuja 22 %. Fiksu energiaratkaisu kiinnostaa rakentajia ja Kastelli-talot Oy haluaa olla vahvasti mukana tässä muutoksessa. Kastelli on tuonut hiljattain markkinoille uuden Kastelli Energiafiksu -tuotepaketin, jonka turvin jokainen Kastelli-kodin omistaja pääsee iloitsemaan tulevaisuuden älykkäistä ratkaisuista jo nyt. Aurinkosähkö yhdistettynä muuhun fiksusti suunniteltuun lämmitys- ja sähköjärjestelmään on yksi parhaista sijoituksista, mitä jokainen voi tehdä, niin taloutensa kuin ympäristönkin kannalta.
20226_78900.jpg
Asuinmukavuutta uudella ilmanvaihdolla - tutustu esimerkkikohteeseen
As Oy Radiopuisto 1 sijaitsee suositussa Vasaramäen kaupunginosassa muutaman kilometrin päässä Turun keskustasta. Perheasuntoja on alueella harvoin tarjolla, ja asukkaat viihtyvätkin taloyhtiössä pitkään, toisinaan vain vaihtaen isompaan kotiin perheen kasvaessa. Siksi osakkaat olivat motivoituneita parantamaan asuinmukavuuttaan entisestään ilmanvaihtoremontin avulla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton