• Etusivu
  • Rakentaminen

SenseTalo

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.09.2008
48_P_22942.jpg

SenseTalo muodostuu talon piirustusten pohjalta tehdystä 3D-mallista sekä siihen sidotusta katseluohjelmasta, jonka avulla mallissa voidaan liikkua vapaasti. Vastaavia mahdollisuuksia on ollut jo jonkin aikaa, mutta yleensä ne ovat olleet harvojen herkkua ja sidottuja CAD-ohjelmiin tms.

SenseTalon voi kuka tahansa teettää halvalla, sitä voi tarkastella ilman lisäohjelmia (Windows tosin tarvitaan), sitä voi vapaasti levittää vaikka kavereille ja sukulaisille. Siihen voi helposti lisäillä haluamiaan ominaisuuksia - huonekaluja, ihmishahmoja jne.

SenseTalosta on hyötyä mm seuraavissa tapauksissa:

  1. Olet juuri suunnittelemassa tai parhaillaan rakentamassa omaa taloasi
    • Lopputuloksen selkeämpi näkeminen auttaa huomattavasti suunnittelussa ja visioinnissa
    • Kun voit liikkua suunnitellussa rakennuksessa vapaasti, on suunnitteluvirheet helppo huomata ajoissa ja näin säästää aikaa ja rahaa
  2. Olet myymässä taloasi
    • Pohjapiirroskin on selkeä ja hyvä asia, mutta joskus on hyvä että potentiaalinen ostaja voi vapaasti liikkua asunnossasi - hieman vastaavasti kuin aidossa esittelytilanteessa, mutta tässä tapauksessa ilman aikaan ja paikkaan sidottua tapaamista jolloin pidemmältäkin tulevilla ostajilla on helpompi mahdollisuus tutustua asuntoon. Tai siellä jo käyneillä virkistää muistiaan
  3. Olet sisustamassa
    • Mittanauhakin auttaa, mutta tunnettua on että monesti tulee virheitä ja jokin hankittava huonekalu/kodinkone onkin liian iso haluttuun tilaan tms. Näkemällä sen oikealla paikallaan oikeassa koossa ennen hankintaa / kantamista on virheiden välttäminen helpompaa
    • Kokonaisuuden suunnittelu helpottuu kun näet kaikki kerralla ja mahdollisesti eri vaihtoehdoillakin
  4. Haluat esittää suunnitelmiasi, keskeneräistä tai ehkä jo valmista taloasi ystäville, tuttaville ja sukulaisille
    • Mikäs sen parempi tapa kuin päästää vieraat lentelemään asunnossa vapaasti
    • Lisäksi mallista voi ottaa tavallisia kuvia kuvakaappauksina, tai tallentaa videon vaikkapa YouTubeen jne

SenseTalon rakentamiseen tarvitset vain mielikuvan tai suunnitelman talostasi. Pystytä talosi jo ennen sen rakentamisen aloittamista.

Lisätietoa

Oman talosi mallintaminen

Oman talosi mallintaminen on hyödyllistä, se säästää suunnittelukustannuksia, estää kalliita suunnitteluvirheitä ja on sitä paitsi hauskaa ja nyt myös edullista.

Tutustu ja tilaa SenseTalo jäsentukun erikoisehdoilla.

Lisätietoa SenseTalo-paketeista

Paketti A: SenseTalo, perusversio

Asunnon, talon, kesämökin, toimiston tms. perusmallinnus sisältäen:

  • Virtuaalimalli talosta
  • Kolme .jpg still-kuvaa (esimerkiksi kotisivuille, taustakuvaksi tms.)
  • Ohjelmisto, jolla virtuaalimallissa voi vapaasti lennellä ja jolla sitä voi esittää

Toimii paikallisesti PC:llä Win XP tai Win Vista. Toimitusaika 1 viikko.

Erikoistarjous rakentaja.fi jäsenille 95 eur (norm. 150 eur)

Paketti B: SenseTalo, videoversio

Sisältää kaikki perusmallin osat ja sen lisäksi n. 2 min. kestävän videotallenteen, jossa esitellään talomalli monipuolisesti. Videotallenne on tehokas tapaa jaella malliasi. Videon lataamme halutessasi YouTubeen ja voit liittää sen helposti kotisivuillesi, Facebookiin, MySpaceen, blogiisi tai vaikka lähettää sähköpostin liitteenä ystävillesi.

Erikoistarjous Rakentaja.fi jäsenille 140 eur (norm. 210 eur)

Paketti C: Realistinen malli, jossa pintamateriaalit ja valaistus todenmukaisia

Sisältö sama kuin Paketti B:ssä, mutta pintamateriaalit ja valaistus ovat totuudenmukaisia. Voimme toteuttaa tämän parhaiten, jos saamme sinulta valokuvia materiaaleista, mutta voimme toteuttaa sen myös sanallisten ohjeiden mukaan materiaalikirjastostamme.

Erikoistarjous Rakentaja.fi jäsenille 595 eur (norm. 790 eur)

Paketti D: Kalustettu malli

Sama sisältö kuin paketti C:ssä, mutta toiveidesi ja mahdollisesti valokuviesi perusteella talo kalustettu huonekalukirjastostamme otetuilla huonekaluilla.

Erikoistarjous Rakentaja.fi jäsenille 895 eur (norm. 1100 eur)

Lisäksi voimme mallintaa taloosi piharakenteita, muuta ympäristöä, ihmisiä ja uniikkikalusteita. Näiden hinnoittelu toteutetaan tapuskohtaisesti ja pyydämmekin tässä tapauksessa sinua ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Lisätietoa SenseTalo -paketeista

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20083_9275.jpg
Kysy, vastaamme -palsta avautunut
"Miten luoda makuuhuoneesta täydellinen unimaailma?" "Ovatko paneeliverhot toimivia?" "Miten pimentää kotiteatterihuone?" "Mitkä ovat kevään trendivärit?" "Millä löytää kodin tiloihin oma, selkeä tyyli?"Tässä muutamia esimerkkikysymyksiä, joihin olisi mahdollista saada vastaus Sisustaja.comin kysy, vastaamme -palstalta. Palstalla käyttäjämme voivat esittää sisustamiseen liittyviä kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Kysymykseensä voi liittää myös kuvan, jolla havainnollistaa esimerkiksi johonkin tilaan liittyvää kysymystä. Uusiin kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa. Palstalla aikaisemmin esitetyt kysymykset arkistoituvat aihepiireittäin, jolloin myös muiden esittämiin kysymyksiin pääsee tutustumaan.Sisustaja.comista löytyy myös keskustelupalsta, jossa käyttäjämme voivat esittää kysymyksiä muille jäsenille ja vastaavasti tuoda omia näkemyksiä esiin. Jos mielessä on siis jokin sisustamiseen liittyvä asia, johon kaipaa kommentteja ja mielipiteitä, ei kun aloittamaan uutta keskustelua tai kommentoimaan.Kysy, vastaamme -palstalle...Keskustelupalstalle...
2944_125619329_2017914133347.jpg
As Oy Turun Akropolis, Turku
1989 rakennettu aikansa helmi, jossa kattopinta-alaa yhteensä 350 m2KATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDETOTEUTUS /TT-Rakennus OyKyseinen pientaloyhtiö on rakennusneuvos Juhani Lundènin omistaman rakennustoimisto Lundén Oy:n rakennuttama ja hänen tyttärensä Jaana Lundènin suunnittelema täystiilinen aikansa helmi, joka sijaitsee Turussa arvostetussa korppoolaismäen kaupunginosassa. Kohde on luovutettu asuinkäyttöön vuonna 1989.Viime vuosina kohteessa on suoritettu sisäpuolen saneerauksia sekä LVIS-saneeraus, jonka suoritti kohteen alkuperäinen rakennuttaja vuonna 2014.
20239_83090.jpg
Kestääkö lasiterassi lumikuormaa?
Terassi- ja parvekelasituksia tehdään ympäri vuoden. Jos terassia ei ole lasitettu, voi terassilla vietetty aika jäädä vuoden aikana todella lyhyeksi, eikä terassia tule hyödynnettyä siinä mitassa kuin sitä voisi vuoden aikana käyttää. Lasiterassia voi parhaimmillaan hyödyntää ympäri vuoden eri käyttötarkoituksiin tarpeen mukaan.
202211_80132.jpg
Kodin arvo nousee, kun paikat pitää kunnossa - Näin kotitalous­vähennyksen voi hyödyntää kattoremontissa
Oman kodin tai vapaa-ajanasunnon tiili- tai peltikatto on paljon enemmän kuin näkymä kadulle. Se kätkee alleen vuosikymmenten takaiset aluskatteet, läpiviennit ja mahdolliset vuotokohdat. Katon tarkastus on hyvä tehdä vuosittain. Kun oman katon kunto alkaa mietityttää, Kattokeskuksen kattoasiantuntijoilta saa apua katon kunnon tarkastuksen lisäksi myös sopivista rahoitustavoista sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä.
20115_25991.jpg
Naapuri kieltää pihatyöt
Naapuri soitti poliisit, kun tasoitin tonttiani. Poliisi sanoi, että saan tasoittaa kunhan pysyn rajakivien sisäpuolella. Naapurin mielestä en saa tehdä mitään viittä metriä lähempänä tontin rajaa, ei edes aitaa saati sitten tasoitustöitä.Tonttiemme välissä on parimetrinen puro ja naapurin talolle on matkaa lähes sata metriä. Tontti on lohkaistu 50-luvulla kyseisen naapurin tontista.Saako omalla tontilla tehdä tasoitustöitä rajan tuntumassa?
202011_61997.jpg
Energiatehokas koti on Veistos
Kastelli-Talot Oy on lanseerannut vuoden 2020 alkupuolella uuden veistoksellisen, modernin, energiatehokkaan ja ylvään talomalliston nimeltä Veistos. Vuosituhannen alussa alkanut trendi moderneista ja pelkistetyistä talomalleista saivat rinnalleen uuden vuosikymmenen kunniaksi juhlavan, veistoksellisen ja toiminnallisen talomalliston. Veistos sopii erinomaisesti pienille kompakteille ns. kaupunkitonteille."2020-luvun asuinrakentamisessa tuntuu uusi henki. Vuosituhannen alun valkoinen modernismi saa enenevissä määrin rinnalleen lämpimiä sävyjä, yksityiskohtia ja romantiikkaan viittaavia vivahteita."

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton