• Etusivu
  • Talo

Saumatonta energiatehokkuutta taloissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Päivitetty 22.11.2023
Kastelli seinärakenne

Ulkoseinän aito kaksoisrunko

Kastelli on energia-asioissa edelläkävijä alallaan. Laadustaan ja lämpimyydestään kiitetty Kastelli-talo rakennetaan saumattomaksi ja tiiviiksi. Pitkäkestoiset tutkimukset mm. VTT:n kanssa todistavat, että vuodet eivät heikennä Kastellin energiatehokkuutta ja tiiviyttä. Kallista energiaa ei karkaa rakenteiden läpi ja lämmityskuluissa syntyy selvää säästöä. Asiakkaitten arvostama ja kiittelemä korkea laatu ja kodin lämpimyys syntyvät koko Kastellin tiimin ammattiylpeydellä!

Tutustu Kastelli-talojen seinärakenteeseen

Tilaa Kastellin taloesite

Saumaton energiaseinä
Saumaton energiaseinä
Lattian ja seinän liittymä
Lattian ja seinän liittymä
Energiayläpohjan ja seinän liittymä
Energiayläpohjan ja seinän liittymä
Tiivis lämpönurkka
Tiivis lämpönurkka
Vedottomat pistorasiat
Vedottomat pistorasiat
Yhtenäinen tuulensuoja ylös asti
Yhtenäinen tuulensuoja ylös asti
Saumaton ilmansulku läpi talon
Saumaton ilmansulku läpi talon

1. Saumaton ja ehyenä pysyvä ilmansulku
Kastelli-talon ilmansulku, SFS-leimattu höyrynsulkumuovi ulottuu seinissä ja katossa yhtenäisenä ympäri talon. Turvallisesti villakerrosten väliin sijoitettu ilmansulku myös säilyy ehyenä; ripustusruuvit yms. eivät vahingoita sitä. Hyvä ja pysyvä tiiviys on todellisen energiatehokkuuden keskeisin perusta. – Asumismukavuutta, energiansäästöä, rakenteiden säilyvyyttä.

2. Yläpohjan ja seinän liittymä
Seinän ilmansulku jatkuu saumattomana kattoon. Eristeiden kerroksellisuus estää kylmäsillat. – Lämmönsäästöä ja asumismukavuutta.

3. Ulkoseinän kaksoisrunko
Kaksoisrungon ansiosta runkotolpat eivät ulotu seinän sisäpintaan, jolloin ulkoseinä on ainutlaatuisen lämmin. Kaksoisrungon ansiosta ulkoseinän ilmansulku jatkuu saumattomasti myös 2-kerrostalojen välipohjan kohdalla. – Energiansäästöä ja asumismukavuutta.

4. Tiivis tuulensuoja ylös asti

Kastellin tuulensuoja on tiivis kipsilevy, joka suojaa myös seinän ja yläpohjan liittymäkohtaa ja yläpohjan eristeitä.– Energiansäästöä.

20141_37804.jpg

5. Tuuletusraot
Hyvät tuuletusraot katossa ja seinissä takaavat rakenteiden toimivuuden. – Pitkäikäisyyttä.

6. Väliseinien äänieristys
Kastelli-talossa äänen kulkeutuminen huoneesta toiseen estetään pysyvästi "upottamalla" väliseinä ulkoseinään. Väliseinä asennetaan ulkoseinän runkoon ennen ulkoseinän sisäpuolen levytyksiä. Näin äänirakoja ei jää eikä synny myöhemminkään. – Asumismukavuutta, yksityisyyttä ja nukkumarauhaa.

7. Vedottomat pistorasiat
Ainutlaatuisesti villakerrosten väliin sijoitettu ilmansulku säilyy ehyenä pistorasioidenkin kohdalla. – Vedotonta mukavuutta ja rakenteiden turvaa.

8. Listoille naulausalustat
Seinien vaakakoolausten paikat on suunniteltu siten, että ne toimivat samalla katto- ja jalkalistojen kiinnitysalustoina. – Tekemisen helppoutta ja viimeisteltyä lopputulosta.

9. Lattian ja seinän liittymä
Seinän ilmansulku ulottuu riittävästi lattiaeristeiden alle ja puristuu pitävästi eristeiden väliin. Myöskin seinän vieriltä lämmin lattia on vankkaa ja kestävää teräsbetonia. – Vedotonta mukavuutta ja rakenteiden kestävyyttä.

10. Kostean tilan seinä
Kostean tilan seinät tehdään noudattaen sertifioituja rakenteita ja järjestelmiä. – Rakenteiden kestävyyttä ja turvallisuutta.

Kiinnostaisiko sinua oma Kastelli-koti? Jätä yhteydenottopyyntö talomyyjälle

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Kastelli-Talot Oy
Talo
runko
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201911_61119.jpg
Löydä asumisen luksus upeasta Kuori-juhlamallistosta
Tänä vuonna Kastelli täyttää 30 vuotta – ja juhlii samalla 25:ttä vuottaan Suomen ostetuimpana talomerkkinä. Arkkitehti SAFA Eevamaria Timlin on suunnitellut Kastellin 30-vuotisjuhlamalliston, jonka kolme ensimmäistä kotia esitellään nyt.Lähtökohtana oli luoda ekologinen ja ilmeeltään kaunis talomalli, joka tarjoaisi luksusta asumiseen ja jonka voisi toteuttaa monenlaisille tonteille. Tutustu juhlavuoden upeaan Kuori-uutuusmallistoon ja toteutetaan sinunkin unelmakotisi yhdessä!
3434_152675362_20205614610.jpg
Kelpaisiko sinullekin idyllinen hirsitalo?
Kuvittele se tunne sinä hetkenä kun astut ovesta sisään uuteen taloon. Jätät kengät eteiseen ja astelet uutta lattiaa pitkin olohuonetta kohti. Seinien puumateriaalit tuoksuvat uutuuttaan ja kodin tunnelma on samalla vieras ja kuitenkin jotenkin tuttu. Istahdat sohvalle ja katselet ympärillesi, isot ikkunat päästävät luonnonvaloa huoneisiin. On kuin luonto olisi osa kotiasi ja huokaiset: "Minun uusi kotini!"Kyllä, sinun kotisi - Hirsi-Kastelli
20234_81409.jpg
Inspiroidu uusista talomalleista - tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa omasi
Ollaanko teidänkin perheessänne jo siinä pisteessä talohaaveiden kanssa, että kuva unelmakodista loistaa jo kirkkaana mielessä ja on aika käydä läpi erilaisia talopakettivaihtoehtoja? Kastelli on ollut Suomen ostetuin talomerkki jo vuodesta 1994 lähtien. Kastelli-kotien arvostus kertoo rakentajien pitkäaikaisesta luottamuksesta sekä kestävästä tyytyväisyydestä Kastellin tuotteisiin ja palveluun. Kastellilla on satavuotiaan perheyrityksen historia ja aito intohimo tekemiseen.
202011_61997.jpg
Energiatehokas koti on Veistos
Kastelli-Talot Oy on lanseerannut vuoden 2020 alkupuolella uuden veistoksellisen, modernin, energiatehokkaan ja ylvään talomalliston nimeltä Veistos. Vuosituhannen alussa alkanut trendi moderneista ja pelkistetyistä talomalleista saivat rinnalleen uuden vuosikymmenen kunniaksi juhlavan, veistoksellisen ja toiminnallisen talomalliston. Veistos sopii erinomaisesti pienille kompakteille ns. kaupunkitonteille."2020-luvun asuinrakentamisessa tuntuu uusi henki. Vuosituhannen alun valkoinen modernismi saa enenevissä määrin rinnalleen lämpimiä sävyjä, yksityiskohtia ja romantiikkaan viittaavia vivahteita."
20225_78031.jpg
Kustannustehokas, turhia neliöitä karttava mallisto
Kastellin Viva-malliston uusien tulokkaiden lähtökohtana on luoda kokoaan avarampia koteja, joissa hukkaneliöiden sijaan on kaikki tarpeellinen ja enemmänkin. Uusien Viva-paritalojen hyvä tilasuunnittelu mahdollistaa väljemmän asumisen kaupungin sykkeessä tai sen tuntumassa. Uudet Viva-kodit tarjoavat asukkailleen myös huojentavan paljon yksityisyyttä pienillä tonteilla sekä tiiviisti rakennetuilla alueilla. Suurten ikkunoiden suuntaus sekä katetut parvekkeet ja terassit mahdollistavat elämänlaadusta ja kotoilusta nautiskelun naapureiden katseilta sopivasti suojassa.
20201_62262.jpg
Ota Coppi®!
Talotekniikkamoduuli tai -tilaratkaisu saattaa monen korvaan kuulostaa isolta ja rumalta huoneelta osana upouutta kotiasi, mutta käytännössä Coppi® voi pelastaa sinut ja perheesi monilta ongelmilta ja vahingoilta. Ja se sulautuu kotisi sisustukseen juuri niin kuin haluat.Miksi oma Coppi® kannattaa hankkia?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton