• Etusivu
  • Rakentaminen

Sadetar-sadevesijärjestelmä kestää syysmyräkät ja rankkasateet!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.04.2025
20107_22627.jpg

Toimivan kattokokonaisuuden viimeistelee tyylikäs ja toimiva sadevesijärjestelmä. 150 neliön katolla 20 mm:n sade tarkoittaa 3000 litraa poisjohdettavaa vettä, kaatosateessa, vieläkin suurempaa määrää, joten kestävyyttä vedenpoistossa tarvitaan. Icopalin Sadetar selviää haasteesta voittajana, siksipä Icopal myöntääkin Sadetar-sadevesijärjestelmälle kymmenen vuoden takuun!

Sadetar-tuotteet valmistetaan pinnoitetusta teräsohutlevystä. Terästä suojaa sinkitys, jonka päällä on pohjamaali ja kestävä polyesteripinnoite. Sadetar säilyttää ulkonäkönsä haalistumatta vuodesta toiseen; se on suunniteltu kestämään kovimpiakin sääolosuhteita – olipa kyse vedestä, tuulesta tai lumen ja jään kuormituksesta. Oikein asennettuna ja huollettuna Sadettaren käyttöikä yltää 20-30 vuoteen.

Sadettaressa käytettävä korkealaatuinen polyesteri hajoaa hävitettäessä lähes pelkäksi hiilidioksidiksi, joten Sadettaren voi kierrättää ilman haitallisia päästöjä.

<p data-block-key="d2qzs">Säädettävä kourunkannatin sopii lähes kaikille kattokaltevuuksille</p>
Säädettävä kourunkannatin sopii lähes kaikille kattokaltevuuksille

Helppo asentaa

Sadetar sisältää toisiinsa täysin tiiviisti sopivat osat, joiden liittäminen ja kiinnittäminen on helppoa. Kaikki osat on suunniteltu siten, ettei asentamisessa tarvita erikoistyökaluja. Järjestelmä pitää sisällään kourun kannattimet eri kattokaltevuuksille ja näiden lisäksi järjestelmään kuuluu säädettävä kourun kannatin. Sadetar sopii täydellisenä ja monipuolisena järjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja saneerauskohteisiin, myös rivi- ja pienkerrostaloihin.

Sadetar-sadevesijärjestelmän värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen, ruskea ja tummanharmaa.

<p data-block-key="b9v1w">Sadetar on helppo asentaa.</p>
Sadetar on helppo asentaa.
Rakentaminen
sadevesijärjestelmät
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Sinua voisi kiinnostaa myös:

myyrinkarin taloyhtiö myyrmäessä
Väestönsuojan kosteusongelmien korjaaminen hankalaa?
Väestönsuojien merkitys on korostunut viime aikoina. Nyt onkin hyvä hetki tarkastaa oman taloyhtiön väestönsuojan kunto. Kosteusongelmien ilmetessä ratkaisut voivat olla vähissä, kuten kävi Vantaan Myyrmäessä sijaitsevassa Myyrinkarin taloyhtiössä. Korjausehdotuksina olivat kalliolouhinta ja salaojaremontti, jotka olivat kuitenkin liian kalliita ja hankalia toteuttaa. Eikä näiden korjaustapojen riittävyydestä ollut mitään takuuta, sillä rakennuksen alta puuttuu pestystä sepelistä tehty kapillaarikatko, jolloin maasta pääsee nousemaan rakenteisiin kosteutta perustusten alta.Myyrinkarin taloyhtiön hallitus löysi ratkaisun, joka pelasti väestönsuojan kalliilta ja pitkältä remontilta. Lisäksi remontti alensi väestönsuojan energiankulutusta merkittävästi.
20223_77377.jpg
Suunnitteletko siirtymistä ilma-vesilämmitykseen?
Uudistunut NIBE Polar on ilma-vesilämmityksen premiumtuote, joka on suunniteltu pohjoisen vaativiin olosuhteisiin ja nykyaikaisen asumisen tarpeisiin niin uudis- kuin korjauskohteissa. Parhaimmillaan järjestelmän tuoma energiansäästö voi olla jopa yli 60 %.
20204_64174.jpg
Mikä avuksi, kun piha on rikkakasvien tai sammaleen valtaama?
Pihan rikkakasvit eivät ilahduta ketään, mutta hyvä uutinen on, että ne on mahdollista saada aisoihin oikeilla hoitotoimenpiteillä. Ota käyttöön hyödylliset vinkit!
20222_76839.jpg
Remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa
Kodin remontti voi olla kallis investointi, mutta lainojen kilpailuttaminen auttaa pitämään budjetin kohtuullisena.
Mökin ilmanvaihto kuntoon
Ilmanvaihto kuntoon mökillä – tunkkainen haju on varoitusmerkki
Tunkkainen haju on monelle tuttu mökkireissuilta. Se viittaa riittämättömään ilmanvaihtoon. Kun ilma ei vaihdu, sisäilma ummehtuu ja kosteus alkaa tiivistyä pinnoille. Tunkkainen haju ei automaattisesti tarkoita, että mökissä on kosteusvaurioita, mutta se kertoo, että olosuhteet ovat otolliset niiden synnylle. Vanhankin mökin ilmanvaihtoa saa parannettua asentamalla jälkikäteen tarpeellisen määrän korvausilmaventtiilejä.
Energiatehokas valkoinen puutalo kesällä
Miten suunnitella energiatehokas puurunkoinen pientalo?
Talon rakentamisessa keskeistä on hyvä energiatehokkuus. Tähän voidaan parhaiten vaikuttaa suunnittelemalla tiivis ja hyvin lämpöä eristävä ulkovaippa. Lämmöneristyksessä tulisikin panostaa laadukkaisiin ja tehokkaisiin eristysratkaisuihin, jotta saavutetaan vähän kuluttava, ympäristöystävällinen ja pitkäikäinen rakennus. Energiatehokkaan puutalon rakentamiseen on nyt saatavilla uusi suunnitteluohje, joka auttaa vähän kuluttavan rakennuksen suunnittelussa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton