• Etusivu
  • Rakentaminen

Ryhmärakentaminen – oma koti yhdessä rakentaen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.06.2015Päivitetty 21.02.2017
20156_43619.jpg

Ryhmärakentamista esitellään myös Asuntomessuilla.

Ryhmärakentaminen tarjoaa erilaisen tavan rakentaa. Asuntomessuilla Vantaalla toteutetaan 6 omakotitaloa ryhmärakentamisen periaatteella. Näistä kohteista 3 avaa ovensa messuvieraille.

Mitä on ryhmärakentaminen?

Pohjolan Design-Talo Oy toteuttaa Asuntomessukohteiden 11-13 rakentamisen yhdessä rakennuttajaperheiden kanssa. Asuntomessuille rakenteilla olevissa kodeissa ei ole kyseessä täysin perinteinen ryhmärakentaminen vaan eräänlainen muunnelma siitä. Design-Talon projekti-insinööri Terho Tikkanen kutsuukin näiden kohteiden ryhmärakentamista ennemmin nimellä yhteishankintaprojekti, jota hän pitää kuvaavampana nimityksenä projektille.

- Yhteishankintaprojektissa rakentajat tekevät selvää säästöä, sillä hankinnat voidaan tehdä sekä kilpailuttaa yhdessä, Tikkanen kertoo.

- Näistä kohteista jokainen rakennuttajaperhe hankki itselleen 1/6 määräosuuden tontista, johon Design-Talo toimitti jokaiselle talopaketin muuttovalmiina toimituksena, Tikkanen jatkaa.

Työtehtävät siirtyvät vaihe kerrallaan talosta toiseen. Tässä asennetaan Keittiömaailman kalusteita paikoilleen.
Työtehtävät siirtyvät vaihe kerrallaan talosta toiseen. Tässä asennetaan Keittiömaailman kalusteita paikoilleen.

Työt siirtyvät vaiheittain kohteesta toiseen

Yhteishankintaprojekti helpottaa myös työntekijöiden ja urakoitsijoiden hankintaa ja löytämistä.

Työvaiheiden siirtyessä vaihe kerrallaan talosta toiseen, saadaan sovittua niin sähkö-, putki- kuin rakennusmiestenkin työtehtävät etenemään jouhevasti. Suuremmat työvaiheet maa- ja piharakentamisesta aina ulkomaalauksen tekoon voidaan toteuttaa yhteisostona.

- Yhteishankintaprojektiin riittää yksi pääsuunnittelija ja työnjohtaja. Tällaisessa projektissa pystyy urakoitsija alentamaan myös työmaan perustamiskustannuksia työmaiden ollessa samalla tontilla ja kustannusten jakautuessa useammalle taholle, Tikkanen mainitsee.

Vaikka yhdessä rakennetaankin, on silti jokainen koti omanlaisensa.
Vaikka yhdessä rakennetaankin, on silti jokainen koti omanlaisensa.
Kodin oleskelutila ja keittiö on yhtä suurta tilaa.
Kodin oleskelutila ja keittiö on yhtä suurta tilaa.
Keittiön yläpuolelle sijoitetulle parvelle on tehty lukunurkkaus.
Keittiön yläpuolelle sijoitetulle parvelle on tehty lukunurkkaus.

Jokainen koti on yksilö vaikka ne rakentuvatkin yhteisvoimin

Huolimatta siitä, että rakennusprojekti tapahtuu yhteistyössä naapureiden kanssa, on jokainen koti kuitenkin yksilö. Tikkanen mainitseekin Design-Talo Kotiräätälipalvelun, jonka avulla kodit voidaan suunnitella mieleisiksi.

- Kodit ovat itse räätälöityjä tulevien asukkaiden toiveet huomioiden. Samanlaista ei tarvitse rakentaa kuin naapuri, Tikkanen summaa.

- Suosittelen tätä tapaa rakentaa. Tosin kommunikointi rakentajien kesken on tärkeää, samalla on mahdollista jakaa myös ideoita, Tikkanen jatkaa.

Rakentamisen saralla on vielä tällä hetkellä yksityistä rakentamista yhteishankintarakentamista enemmän, mutta kiinnostus rakentamistapaa kohtaan on kasvussa. Design-Talolle tämä ei ole ensimmäinen yhteishankintaprojekti, vaan esimerkiksi Hyvinkäälle on aiemmin toteutettu vastaava isompi hanke, lisäksi pienempiä kahden talon ryhmiä.

Tässä kodissa ei ole pelätty käyttää väriä rohkeasti katossa.
Tässä kodissa ei ole pelätty käyttää väriä rohkeasti katossa.

Myös Asuntomessuilla toteutetuissa kodeissa näkyy SAFA-arkkitehti Aaro Virkkusen kädenjälki. Kodeissa on nähtävillä townhouse tyyppinen visio. Nämä ovat hyviä esimerkkejä kodeista jotka ovat muuttovalmiita, muunneltavia ja joissa näkyy arkkitehtien erinomainen ammattitaito.

- Halusimme tarjota asiakkaillemme asiakkaan itsensä näköistä kotia ja samalla tuoda esille huippuarkkitehtien kädenjälkeä kodin erilaisissa ratkaisuissa. Vastaanotto tällaiselle kokonaisuudelle on ollut hyvää, Tikkanen kiteyttää.

Yhdessä rakennetut kodit ovat yksilöllisiä, sillä tulevat asukkaat ovat päässeet mukaan prosessiin suunnitteluvaiheiden alkupuolelta lähtien. Jokainen rakentaja rakentaakin kotia itselleen.

Tule sinäkin Asuntomessuille tutustumaan uniikkeihin valmistaloihin.

Info

Info

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Nyt voit myös ostaa liput Asuntomessuille jo ennakkoon edullisesti Rakentaja.fi Verkkokaupasta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20078_6006.jpg
Tilaa tiilikatto, saat 40 % alennusta kattoturvatuotteista
Kattoon kuuluu monia pakollisia ja tarpeellisia kattoturvatuotteita. Nyt saat näistä 40 % alennusta!
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Suorasähkölämmityksen vaihto?
Kysymys:Onko suorasähkölämmityksen vaihto, seinäpattereista lattialämmitteiseksi (sähkö) kannattavaa, vai mikä vaihtoehto suorasähkölämmityksen korvaamiseksi olisi kannattavin ratkaisu?
201711_51012.jpg
Suomi 100 -omakotimallisto
Arkkitehtina suomalainen rakentajaKastellin Suomi 100 -juhlavuoden Ready-mallistossa on valmiina suomalaisten omakotirakentajien halutuimmat toiveet. "Emme tehneet juhlamallistosta huippuarkkitehtien design-luomusta, vaan otimme "arkkitehdiksi" suomalaisen rakentajan. Keskityimme täyttämään ne toiveet, jotka ovat pitkän kokemuksemme mukaan suomalaiselle rakentajalle kaikkein halutuimpia. Me suomalaiset ajattelemme järkevästi oman kodin hankintaa ja muun muassa jälleenmyyntiarvo on valinnoissa tärkeä. Kunnioitimme juhlavuoden omakotimallistossa suomalaisia arvoja. Sen suomalaiset ovat ansainneet juhlavuonnaan", toteaa liiketoimintajohtaja Jukka Vaaramo Kastellillta.Tutustu Kastelli-talojen mallistoonTilaa Kastelli-taloesite
38_P_21736.jpg
Isännöintiala kasvussa
Isännöintiliiton valtakunnallinen barometrikysely: Joka neljäs isännöintialan yritys uskoo liikevaihtonsa kasvavan enemmän kuin 10 prosenttia vuonna 2008.Joka neljäs (27 %) suomalainen isännöintialan yritys uskoo kasvattavansa liikevaihtoa enemmän kuin kymmenen prosenttia kuluvalla tilikaudella verrattuna vuoteen 2007. Loput vastaajayrityksistä odottavat maltillista kasvua. Voimakkaana trendinä on se, että isännöintiala on siirtymässä kohti joustavaa hinnoittelua.Näin kertoo tänään julkaistu Suomen Isännöintiliiton valtakunnallinen barometrikysely, jonka vastaajina oli 136 liiton jäsenyritystä. Isännöintiliiton 203 jäsenyritystä huolehtivat noin miljoonan suomalaisen kodista."Pääkaupunkiseudulla siirtymä kohti joustavaa hinnoittelua on ollut muuta maata yleisempää. Pääkaupunkiseudun yritykset ovat oivaltaneet asiakassuuntauneen toimintamallin ja tuotteistamisen edut muuta maata paremmin. Iskulauseeksi on tullut se, että se joka teettää töitä, niin se maksaa. Tämä on selvä suunta, johon koko ala on menossa", tulkitsee Suomen Isännöintiliitto ry:n toimitusjohtaja Tero Heikkilä barometrin tuloksia.Tutkimuksen mukaan kokonaisvastuun lisääntyminen isännöintityössä tuo merkittäviä nousupaineita hintoihin, mutta toisaalta joka kolmas uskoo, että hintakilpailu kiristyy vähintään jonkin verran. Lisäksi joustavan laskutuksen osuus tulee lisääntymään.Voimakkaimmat liikevaihdon kasvuodotukset ovat 21-30 henkeä työllistävissä yrityksissä. Vastaajien mukaan kannattavan kasvun ajureina ovat uudet palvelut, tuotteistukset ja joustava hinnoittelu. Suurimmat kasvuodotukset ovat Turun ja Tampereen seuduilla, joissa melkein joka toinen (40 %) uskoo liikevaihdon lisääntyvän 11-25 prosenttia. 12 % pääkaupunkiseudun yrityksistä ennustaa yli 26 prosentin kasvua.
200911_19402.jpg
Kastellin uusi CityEconomy -mallisto on ilmestynyt
Kastellin uudet CityEconomy-mallit täydentävät todella edullista ja huippusuosittua Economy-mallistoa. Laadukkaasti rakennetut CityEconomyt ovat aitoja Kastelli-koteja, jotka ihastuttavat nyt trendikkyydellään ja modernilla julkisivullaan. Sisätiloista löydät Kastellin taattua toimivuutta ja Virpi Illmannin suunnittelemat tyylikkäät sisustuskokonaisuudet.
20209_66670.jpg
Moni-ilmeinen julkisivuvalaistus luo tunnelmaa ja lisää turvallisuutta
Perhe Tainio valitsi uuden hirsitalonsa julkisivun valaisuun monipuolisesti seinävalaisimia ja kattovalaistusta. Valaistus luotiin sekä epäsuoralla korostusvalaistuksella että suoralla yleisvalaistuksella. Valaistuksessa kiinnitettiin erityistä huomiota sisäänvedetyn sisäänkäynnin valaistukseen, sillä tumma hirsiseinä vaatii reilummin valoa kuin vaalea. Sähkötyöt hoiti rautaisella ammattitaidolla Ansioniemen Sähkö Oy.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton