• Etusivu
  • Talo

Rintamamiestalon yläpohja eristettiin puhallusvillalla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Päivitetty 23.07.2020
20183_52237.jpg

Rauhallisella alueella, taajaman ulkopuolella sijaitsee perinteinen rintamamiestalo. Kellarilliseen taloon on rakentamisensa jälkeen tehty pienempiä ja suurempia remontteja. Puulämmitys on vaihdettu öljyyn, katto on uusittu ja koti on kokenut sisäpintaremontin moneen kertaan. Nelihenkinen perhe halusi säästää lämmityskustannuksissa ja päätti hankkia puhallusvillaa yläpohjaan.

Tästä lähdettiin

Perheen isä kiipesi yläpohjaan tarkistamaan nykyisten lämmöneristeiden tilanteen. Yläpohjasta löytyi alkuperäistä purua 200 mm kerros, jonka energiatehokkuudessa on huomattavasti parantamisen varaa. Puhallusvilla todettiin parhaaksi vaihtoehdoksi lisäeristää yläpohjaa.

- Mietimme eri vaihtoehtoja ja teimme paljon taustaselvitystä ja vertailua. Meille oli tärkeää turvallisuus, mutta kyllä rahallakin oli merkitystä, perheen isä kertoo.

- Netistä löytyvät laskurit ovat käteviä. Niillä pystyi kotisohvalla laskemaan säästöjä ja hankintahintoja. Niitä sitten puolison kanssa vertailtiin ja mietittiin minne kauas säästyvillä rahoilla matkustetaan, hän nauraa.

Miksi päädyttiin InsulSafe Puhallusvillaan?

ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla on lasivillasta valmistettua irtoeristettä. Se on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla on lahoamaton ja hajuton tuote eikä se tarjoa homesienille otollista kasvualustaa.

- Tällaisessa vanhassa talossa paloturvallisuus oli yksi tärkeimmistä valintakriteereistä, mutta myös terveellisyyteen kiinnitettiin huomiota, isä huomauttaa.

InsulSafe® kuuluu paloluokkaan A1, eli se on palamaton rakennusmateriaali.

- Pitkäikäisyys oli myös painava peruste. Tämän puhallusvillan painuma on tosi pieni, eikä uutta satsia tarvitse olla heti tilaamassa, perheen äiti lisää.

- Tämähän on vielä kierrätyslasista valmistettu, joten myös ekologisuus on huomioitu, äiti jatkaa.

ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla on lasivillasta valmistettua irtoeristettä.
ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla on lasivillasta valmistettua irtoeristettä.

Ratkaiseeko raha?

ISOVERin laskurilla voi helposti laskea säästön vuositasolla ja verkkokaupan laskurilla hinnan. Annettuja tietoja muuttelemalla on helppo laskea ja vertailla säästöjen ja hankintakustannusten suhdetta.

- Sen lisäksi, että vuositasolla säästö on melkoinen ja takaisinmaksuaika on lyhyt, ostoksen pystyi maksamaan osamaksulla. Se oli helpottava vaihtoehto tällaiseen lapsiperheen arkeen, isä ynnää.

- Ja puhallustyöstä saa vielä kotitalousvähennyksen, äiti muistuttaa.

Puhallusvillan hankkiminen ja asentaminen on tehty helpoksi.
Puhallusvillaa.fi-sivustolla tavoitat lähimmät urakoitsijasi koko Suomen kattavasta urakoitsijaverkostosta.

20203_63561.jpg
https://www.puhallusvillaa.fi/

Kaikki sujui sovitusti

Ensimmäinen työ oli käydä yläpohjassa tarkistamassa nykyisten eristeiden tilanne. Samalla tarkastettiin läpiviennit sekä putkien ja hormien eristykset.

- Tarvittavat tuulenohjaimet haettiin tuosta lähimmästä rautakaupasta ja vaimon kanssa niitä naulailtiin kiinni. Onpa sitten paikat valmiina asentajien saapuessa, isä kertoo.

ISOVER Tuulenohjain on tarkoitettu talojen yläpohjan räystäsalueelle asennettavan puhallusvillan liikkumisen estämiseksi. Tuulenohjain ohjaa tehokkaasti ilmavirtaukset yläpaarteen suuntaan. Tällöin lämmöneristeen eristyskyky paranee, koska tuuletusilma ei pääse jäähdyttämään lämmöneristeen yläpintaa. Viistoon, katteen suuntaisesti asennettu tuulenohjain estää myös tehokkaasti tuiskulumen pääsyä eristeisiin.

- Puhaltajat saapuivat sovitusti paikalle, vetivät letkut yläpohjaan ja yhtäkkiä homma olikin valmis. Todella ammattimaista toimintaa! Isä kiittelee.

Lähde: ISOVER energiansäästölaskuri
Lähde: ISOVER energiansäästölaskuri

- Enää eivät harakat lämmittele katonharjalla, isä nauraa viitaten ISOVERin nostalgiseen tv-mainokseen.

Enää eivät katonharjalla varikset lämmittele.
Enää eivät katonharjalla varikset lämmittele.
Klikkaa kuvaa siirtyäksesi Puhallusvillaa.fi-sivustolle.
https://www.puhallusvillaa.fi/
Klikkaa kuvaa siirtyäksesi Puhallusvillaa.fi-sivustolle.
Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Talo
yläpohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202010_67177.jpg
Mihin lasivillaeristeen vähähiilisyys perustuu?
ISOVER-eristeet valmistetaan kierrätyslasistaVähähiilisempi tulevaisuus, siihen kaikkien tulisi pyrkiä. ISOVER lasivillaa valmistava Saint-Gobain Finland haluaakin omalta osaltaan haastaa suomalaiset yritykset toimimaan yhdessä päämäärän saavuttamiseksi.ISOVERin turvalliset, tehokkaat sekä asumismukavuutta lisäävät eristeet on Suomessa valmistettuja ja Suomen oloihin suunniteltuja eristeitä, joissa on otettu huomioon myös tuotteen kierrätysmahdollisuus sekä tuotteen hiilijalanjälki. Eristeet valmistetaan jopa 70 prosenttisesti kierrätyslasista. ISOVER onkin näin Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä.
20202_62791.jpg
Optimoitu käsiteltävyys ja asennettavuus
ISOVER lanseeraa täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Yhteistyössä asentajien kanssa laitoimme asentajien kokeman laadun keskiöön ja optimoimme käsiteltävyyden ja asennettavuuden.
Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
20208_65452.jpg
Ullakkorakentamisen suosio kasvussa - tiedä tämä eristämisestä
Ullakkorakentamisen suosio vain kasvaa, kaupunkien tonttimaiden täyttyessä ja korkealuokkaisten kaupunkiasuntojen kysynnän lisääntyessä. Urakoitsijalle ullakkorakentaminen on varmasti yksi haasteellisimmista kohteista. Siksi on hyvä kiinnittää huomiota rakennusmateriaalien helppouteen – aika on rahaa ja laatu ratkaisee.
20173_48469.jpg
Ota kesämökki ympärivuotiseen käyttöön
Kesämökin aktiivisen käyttökauden pidentäminen alkukeväästä pitkälle syksyyn ja jopa talvikeleille asti onnistuu helposti lämmöneristämällä rakenteet tehokkailla polyuretaanieristeillä. Asennustyö hoituu nopeasti ilman erikoistyökaluja ja aiempaa kokemusta. Valmistunut rakenne pitää mökin lämpimänä viileillä keleillä eikä takan lämpö mene hukkaan.
201510_44553.jpg
Tehokas eriste seiniin ja kattoon
Finnfoamtoi markkinoille vuoden 2013 lopulla aivan uudenlaisen harmaan FF-EPS lämmöneristyslevyn. Uuden valmistusmenetelmän ansiosta erityisesti seinien sekä kattojen eristämiseen tarkoitettu ja suunniteltu FF-EPS tarjoaa tehokkaan eristysominaisuutensa lisäksi myös kustannustehokkaamman ratkaisun. Uusi teknologia mahdollistaa paremman lämmöneristyskyvyn suhteessa tiheyteen – näin syntyy parempi eristyskyky kevyemmillä levyillä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton