• Etusivu
  • Talo

Rakenteiden tiivistäjän VTT-henkilösertifiointiin valmistava koulutus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Päivitetty 22.09.2017
20178_49995.jpg

VTT:n sertifioinnilla ammattilainen voi osoittaa osaamisensa. Samalla tilaaja varmistuu henkilön ammattitaidosta ja siitä, että ammattilainen toimii hyvän rakennustavan mukaisesti.

Sertifikaatin myöntämisen perusteena ovat sertifioinnin toimikunnan määrittelemien osaamisvaatimusten pohjalta laadittu henkilösertifiointikoulutus, kirjallinen tentti ja näyttökoe. Lisäksi voimassaolon edellytyksenä on työkohteiden raportointi ja säännöllinen täydennyskoulutus.

Koulutuspaikka Sarkatie 1, Vantaa
Koulutusaika 14.-15.11. 2017

Tavoite
Rakenteiden tiivistäjän henkilösertifiointiin valmentavan koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet tehdä rakenteisiin tiivistystöitä tämän päivän ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Koulutuksen tavoitteena on myös valmistaa suoriutumaan VTT-sertifikaatin teoria- ja työnäytöistä.
Valmentavan koulutuksen ja työnäytön hyväksytysti suorittanut henkilö voi hakea henkilösertifiointia VTT:ltä.

Kohderyhmä
Rakennusalan työntekijät, joilla on rakennusalan kokemusta tai alan koulutus.

Osaamisvaatimukset
• Henkilösertifioidulta rakenteiden tiivistäjältä edellytetään rakennusteknistä osaamista, rakenteiden ja rakennusmateriaalien tuntemusta
• Henkilösertifioidulta rakenteiden tiivistäjältä edellytetään talonrakennusalaan liittyvää työkokemusta vähintään 1,5 vuoden ajalta.

Koulutusmuoto
Koulutus koostuu valmentavasta koulutuksesta, kirjallisesta kokeesta ja näyttötyöstä. Näyttötyö on tehtävä 12 kuukauden sisällä valmentavasta koulutuksesta.

Koulutuksen sisältö
- Tiivistämisen tarpeen syntyminen
- Epäpuhtauksien pääsy sisätiloihin, energian säästö ja oleskeluviihtyvyys
- Syyt rakenteissa kulkeviin ilmavirtauksiin
- Tiivistämisen vaikutukset rakenteiden rakennusfysikaaliseen toimintaan
- Tiivistämisen periaatteet
- Tiivistysmateriaalit ja niiden käyttö
- Tiivistystyöharjoitukset ja työharjoitusten tarkastus

Koulutukseen hakeutuminen
Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen koulutusta, joko koulutuskalenterissamme www.tts.fi tai sähköpostitse alla oleville henkilöille.

Koulutuksen hinta:
- 750 € + alv 24% lähipäivät & opintomateriaalit (Hintaan sisältyy teoriapäivien lounaat ja kahvit)
- 200€ + alv 24% työnäyttö, kirjallinen tentti ja sen arviointi

Lisätietoja:
• Opintosihteeri: Mia Tokkari, 044 714 3722, mia.tokkari@tts.fi
• Kouluttaja: Mikko Myller, 050 342 5570, mikko.myller@tts.fi
• Kehitys- ja asiakkuuspäällikkö: Jukka Jaakkola, 040 7125048, jukka.jaakkola@tts.fi

TTS-Kehitys Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
20071_2870.jpg
ParmaParel-perustuksilla...
Radon on radioaktiivinen jalokaasu, joka on todettu ihmisen terveydelle haitalliseksi. Radon lisää keuhkosyövän syntymahdollisuutta. Suomalaisten pientalojen merkittävin radonlähde on maaperä ja täytesora, joista radon pääsee virtaamaan perustusten kautta asuntoon. Läpäiseville soramaille tehdyissä asunnoissa on keskimäärin selvästi korkeammat radonpitoisuudet kuin esimerkiksi savelle tai kalliolle tehdyissä taloissa. Rakennettaessa alueelle, jossa epäillään tai tiedetään esiintyvän radonia, on asia huomioitava jo suunnitteluvaiheessa. Yksinkertainen ratkaisu on oikeaoppisesti toteutettu tuulettuva alapohja. Lisätietoa radonista löytyy säteilyturvakeskuksen sivuilta, http://www.stuk.fi
20115_25991.jpg
Takkaluukun ympäriltä rappaus irtoilee
Kysymys:Hei! Talossamme on muutama vuosi sitten paikalleen muurattu takka. Nyt takkaluukun ympäriltä on rappaus alkanut niin sanotusti rapautua ja haluaisimme saada takan taas siistin näköiseksi.Pitäisikö meidän rapsutella kaikki irtonainen laasti luukun reunoilta pois ja paikata se uudella tavaralla vai mitä tulisi tehdä? Entä mikä olisi sopiva paikka-aine ja muuriin sopiva maali, sen ei tarvinne olla mitään tulenkestävää, sillä muurihan ei kuumene ulkopuolelta tulikuumaksi?
20198_59437.jpg
Asbesti - Rakennusteollisuuden kirosana
1920-luvulla Suomen rakennusteollisuuteen tuotiin vaihtoehto, jota alettiin sen hyvien ominaisuuksien johdosta käyttää runsaasti. Vuosittainen kokonaiskäyttö saattoi olla jopa yli 10 000 tonnia sen kultavuosina 1960- ja 1970-luvuilla. Palamaton, hyvin lämpöä, sähköä, ja kosteutta eristävä, joustava mutta mekaanisesti luja, kitkaa ja kulumista kestävä, kemikaaleja ja bakteereja kestävä, akustisilta ominaisuuksiltaan hyvä ja kaiken lisäksi halpa ratkaisu kuulosti silloin mahtavalta idealta.Nykypäivänä tämä kyseinen vaihtoehto on muodostunut yhdeksi rakennusteollisuuden kirosanoista. Kyse on kuitumaisista silikaattimineraaleista, joita kutsutaan yhteisnimityksellä ASBESTI.Asbestia on käytetty eniten eristeenä pannuhuoneissa, vanhoissa sähkökeskuksissa, kellaritiloissa, palo-ovissa ja laivoissa. Sitä esiintyy myös esimerkiksi keittiöiden ja kylpyhuoneiden laatoituksissa ja lattiamatoissa erilaisten laastien, tasoitteiden ja liimojen yhteydessä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton