• Etusivu
  • Talo

TTS – monipuolinen kouluttaja

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Päivitetty 19.10.2023
Työntekijät työmaalla.jpg

TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.

Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta

Iltaopinnoista rohkeutta remonttiin

Elämäntilanteen muuttuessa myös toiveet ja tarpeet muuttuvat vaikkapa kodin huonejakoa ajatellen. Esimerkiksi perheenlisäyksen myötä yläkerran kylmä tila pitäisi muuttaa asumiskelpoiseksi, mutta ajatus ulkopuolisen työntekijän palkkaamisesta hirvittää. Itsellä olisi innokkuutta, mutta rohkeus ryhtyä toimeen puuttuu: En ole koskaan asentanut kipsilevyjä, entä jos jokin menee pieleen?

TTS järjestää kurssimuotoisia koulutuksia mm. maalaamiseen, laatoitukseen sekä kipsilevyjen asentamiseen.

Miltäpä siis kuulostaisi kurssi, joka ei valmenna suoranaiseen ammattipätevyyteen, mutta johdattaa esimerkiksi laatoituksen ja maalauksen perustaitoihin, yleisempien rakennuskoneiden käyttöön, kirvesmiehen perustaitoihin, pihanrakennuksen periaatteisiin, sisustamisen väri- ja valomaailmaan jne. Yhden tai kahden illan kursseja, jotka antavat keskeisimmät perustiedot ja rohkaisevat tekemään itse.

TTS arvostaa opiskelijaa

Ilmoittautuminen TTS:n kursseille on helppoa, opintoihin voi saada monenlaista rahoitusta ja opiskelijoille tarjotaan runsaasti apua ja ohjausta.

Myönteistä suhtautumista oppimiseen tuetaan tarvelähtöisyydellä, oppimisen kannalta mielekkäillä pedagogisilla ratkaisuilla, panostamalla rakentavan ilmapiirin kehittymiseen ja vahvistamalla yksilön tietoisuutta itsestään, omista vahvuuksistaan ja huomioon otettavista tekijöistä. Kyky arvioida ammatillisen kasvun tarvetta kehittyy lähtötilanteen kartoittamisen, tavoitteiden asettelun, ryhmäprosessien ja oppimiskokemusten reflektoinnin tuloksena. Lähtökohta on, että jokainen yksilö on oppijana erilainen ja arvokas.

20105_21897.jpg

Kipinän syttyessä koulutukseen

TTS tarjoaa myös alan tutkintoihin valmistavaa koulutusta. Tutkinnot suunnitellaan ja järjestetään yhteistyössä työelämän edustajien kanssa. TTS tarjoaa myös alan tutkintoihin valmistavaa koulutusta. Tutkinnot suunnitellaan ja järjestetään yhteistyössä työelämän edustajien kanssa. Koulutuksessa toteutettavat ohjelmat perustuvat Opetushallituksen vahvistamiin valtakunnallisiin tutkintojen perusteisiin. Toteutuksessa painotetaan työelämälähtöisyyttä, tavoitteena on vastata työelämän tarpeisiin ja lisätä opiskelijoiden ammatillisia valmiuksia. Koulutus koostuu tietopuolisesta opetuksesta ja käytännön harjoituksista.

Avain Ekotoimivaan kotiin

Ekotoimivakoti-sivusto tarjoaa tietoa suunnittelijoille ja rakennuttajille ekotoimivista ja muuntojoustavista ratkaisuista ja niiden suunnitteluperiaatteista.

Sivustolta löytyvät toimivat työkalut suunnittelijan käyttöön helpottamaan suunnitteluprosessin käynnistämistä ja asukkaan toiveiden huomioimista.

20106_22116.jpg
TTS-Kehitys Oy
Talo
työmaa
koulutus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Torninosturi
Ammatiksi torninosturinkuljettaja
Torninosturinkuljettaja Niina Vuorinen valmistui TTS Työtehoseurasta torninosturinkuljettajaksi ja työskentelee torninosturinkuljettajana betonielementtejä valmistavassa yrityksessä. Lue Niinan tarina koulutuksesta työmaalle.
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
Työntekijä ja työnjohtaja
Rakennusala tarvitsee lisää metataitoja
Meta- eli työelämätaitojen opetukseen on kiinnitettävä rakennusalalla huomiota, jotta rakennusalan työnjohtaja ja työntekijät selviytyvät tämän hetken ja tulevaisuuden haasteista. Metataitoja ovat mm. johtajuus- ja yhteistyötaidot, oman ajankäytön hallinta, kyky sietää haasteita ja yllätyksiä, neuvottelutaidot, tiedonhankinta, viestintätaidot ja elinikäisen oppimisen taidot. Toiset osaavat näitä valmiiksi paremmin, mutta niitä voidaan myös harjoitella ja rakennusalankin koulutuksissa niille voidaan ns. altistaa ihmisiä.
20206_65621.jpg
5 syytä opiskella rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto
Arvostetut Työmaapäällikkökoulutus (RET) ja Työnjohtokoulutus (REAT) ovat työn ohessa suoritettavia virallisia tutkintokoulutuksia. Suoritettava tutkinto on Rakennusalan Työmaajohdon erikoisammattitutkinto. Molemmat tutkinnon on tarkoitettu työn ohessa suoritettaviksi.
201711_51017.jpg
Rakennusalalle kosteuskoordinaattoreita
Kosteus- ja homevauriot rakennuksissa ovat merkittävä terveydellinen ja taloudellinen haitta. Kosteudenhallinta työmailla saatetaan aloittaa myös aivan liian myöhään. Rakennusala on päättänyt muuttaa tilanteen. Kosteudenhallintakoordinaattoreilla on siis iso vastuu. Ovatko homekoulut vihdoin historiaa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton