• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakennuttajan omat hankinnat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Koneiden ja laitteiden sekä irtokalusteiden hankinta suoritetaan tilaajan omina hankintoina, mikäli tilaajalla ja rakennuttajalla on resursseja suorittaa hankinnat. Jos todetaan ettei resursseja ole, sisällytetään hankinnat urakoihin.

Vastuuhenkilöt:
Rakennuttajan omissa hankinnoissa vastuuhenkilöinä toimivat tilaajan talouspäällikkö ja rakennuttajainsinööri.

Dokumentit:
Laiteluettelot, jotka kirjataan suunnittelun ja rakentamisen aikana tehtävään talohuoltokirjaan.

Hyväksyntä:
Rakennustoimikunta tai tilaaja.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Varaosat
Toimenpiteet:Urakoitsijat luovuttavat rakennuttajalle suunnitelmissa esitetyt varaosat ja tarvikkeet.Vastuuhenkilöt:ValvojatDokumentit:Työselitys, varaosien vastaanottopöytäkirjatHyväksyntä:Projektipäällikkö
20234_81384.jpg
Mikä on älylukon todellinen kustannus?
Puhuttaessa älylukoista, moni kuvittelee mielessään luksustuotteen, jollaisia näkyy Hollywood tähtien ovissa ja James Bond elokuvissa tai vähintäänkin vain varakkailla asuinalueilla. Älylukot ovat nykyisin kaikkien saatavilla ja yhä useampi harkitseekin älylukon hankkimista.
200810_13501.jpg
Turvallinen käyttövesijärjestelmä
Vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain Suomessa vesivahinkokorvauksia liki 100 miljoonan euron arvosta. Rakentaja tekeekin käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmää valitessaan tärkeän ratkaisun. Liian usein "järjestelmä" kootaan yhteen sopimattomista osista. Vaurioiden korjaaminen on yleensä vaivalloista ja kallista.
20078_6050.jpg
Helppo kattoremontti
Katto on talosi suoja. Sen toimivuus on mitä tärkein koko talon toiminnallisuutta ajatellen. Katto joutuu vuosien kuluessa alttiiksi sään vaihteluille ja vähitellen tulee aika arvioida kattoremontin tarve. Katto on myös talon viides julkisivu, joka vaikuttaa oleellisesti koko talon ulkoasuun. Katon muodon, kaltevuuden, värin ja materiaalin muutoksilla voidaan rakennuksen ilme helposti uudistaa. Katon uusimisella voi nostaa koko talon arvoa.
20183_52196.jpg
Täydellistä mielenrauhaa - olet sitten kotona tai et
Ovatko lapset lähteneet ajoissa kouluun,sulkeneet oven ja kytkeneet hälytysjärjestelmän päälle?Onko kodin kuorisuojaus yöksi päällä ja palovaroitin toiminnassa?Kodin turvallisuuteen panostetaan tänä päivänä yhä enemmän. Ihmiset haluavat suojata kotinsa, perheensä ja omaisuutensa. Yale vastaa modernin elämänmenon vaatimaan kysyntään Smart Living -konseptilla, joka auttaa suojelemaan, valvomaan ja hallitsemaan kodin turvallisuutta missä ja milloin vain älypuhelimen tai tabletin kautta.Yale Smart Living -turvajärjestelmä sisältää valikoiman langattomasti toisiinsa liitettäviä kodin turvalaitteita, kuten älylukkoja, digitaalisia ovisilmiä, hälyttimiä, tunnistimia sekä kameroita. Käyttäjäystävällinen turvajärjestelmä turvaa kotisi ja lähimmäisesi joka tilanteessa sekä tuo joustavuutta ja sujuvuutta arkeen.
20218_34114.jpg
NYT on ikkunoiden ja ovien tiivistämisen aika
Vielä on kesää jäljellä - ehkä hetken. Nyt on viimeisiä hetkiä ennen pakkasia tiivistää ikkunat ja ovet. Pakkasten tultua tiivistys ei enää onnistu. Työtä tehdessä lämpötilan pitäsi olla yli +5°C.Ikkunoiden ja ovien tiivistyksellä saa vähäisellä vaivalla parannettua kodin asumismukavuutta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton