• Etusivu
 • Piha

Pihasauna Aava valloitti Vertti Harjuniemen sydämen

Katso kolmeosainen videosarja pihasaunaprojektista

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Smartia Oy
Päivitetty 11.03.2024
20223_77264.jpg

Kaunis ajatus, eikö? Matka ajatuksesta täydelliseen saunahetkeen ei kuitenkaan tarvitse olla pitkä. Pihasaunapaketti toimitetaan sinulle asennusvalmiina, jossa kaikki tarvittava on mukana. Sauna ei tarvitse muuta kuin perustukset.

Saunominen kuuluu suomalaisten arkeen. Monelle se on myös jokaviikkoinen rentoutumisen hetki rankan työviikon jälkeen. Pihasauna on helppo tapa tuoda rentoutumisen mahdollisuudet omaan pihapiiriin niin järven rannalla kuin kaupunkiympäristössä. Nopeasti pystytettävät asennusvalmiit kokonaisuudet tekevät haaveista totta. Pihasaunan voi rakentaa tai rakennuttaa, mutta helpoin tapa on tilata asennusvalmis kokonaisuus ‒ kuten teki myös monien tuntema kuntosaliyrittäjä Vertti Harjuniemi.

1. Ideasta valmiiseen lopputulokseen

‒ Nettiä selaamalla löytyi suurin kotimainen valikoima Smartialta, johon ihastuin, aloittaa Vertti Harjuniemi.

Smartian pihasaunoja voidaan muokata asiakkaan toiveiden mukaan ja jos löydät mieleisesi mallin, muista että se voidaan asentaa myös peilikuvana havainnemallista. Smartian toimittamat puutavarat ovat ensiluokkaista tavaraa ja ne on valmistettu 100 % suomalaisesta puusta ja ne tulevat suomalaisilta sahoilta. Puutavara jalostetaan alusta loppuun saakka tutun alihankkijayrityksen toimesta.

2. Lupa-asiat kuntoon ennen kuokan upottamista maahan

‒ Kun pohjatyöt on kunnossa, alkaa tulla näkyvää hyvinkin nopeasti. Kokonaisuuden kannalta värit kruunaavat lopputuloksen, kertaa Vertti kokemuksiaan.

3. Saunomista vaille valmis

Vertti kertoo, että ikkunoita rakennukseen tuli useampi, koska haluttiin että varsinkin tuohon tuvan puolelle pääsisi luonnonvaloa mahdollisimman paljon. Ikkunoiden asennus hirsirunkoon on hieman erilaisempi kuin normaalisti, mutta kunnon ohjeilla siitäkin selvittiin.

Katso videolta upea lopputulos.

Valloittiko Aava 15 pihasauna sinun sydämesi?

Aava 15 on kotimainen valmissauna. Pihasaunarakennuksessa on reilun kokoinen 5,9 m² sauna sekä 8,4 m² kokoinen tupa/pukuhuone. Aava 15-sauna rakennetaan tehtaalla sisätiloissa säältä suojassa täysin valmiiksi ja toimitetaan asiakkaan tekemän perustuksen päälle.

Info

Info

Pakettitoimitus sisältää:

 • Parra Q -kiuas maalattu musta, lasiovella ja rosterisuojaseinällä
 • Parra-vesisäiliö 30 L
 • Parra-savupiippu
 • Parra-kiukaan suoja-alusta, kiiltävä RST
 • Laudepaketti, lämpöhaapa
 • Saunan lattian vesikouru, jonka avulla pesuvesi ohjataan viemäriin
 • Ikkunat ja ovet 2-k. lasi
 • Yläpohjassa ja pukuhuoneen lattiassa 100 mm:n Finnfoam XPS-eriste
 • Kattohuopa (pulpettikattoisissa rakennuksissa tiivissaumakate)
 • Rakennuspiirustukset (pyydä lupakuvat)
 • Pintakäsittely ja sähköistys hinnoitellaan erikseen

Tutustu lisää Aava-pihasaunavalikoimaan

<p data-block-key="gb53z">Mitä vielä mietit? Tutustu saunoihin ja toimi nyt.</p>
Mitä vielä mietit? Tutustu saunoihin ja toimi nyt.

Rakentavien asiakkaiden asialla jo vuodesta 1987 ‒ mallistosta löytyy jokaiselle jotakin

Valikoimista löydät perinteiset ja modernit hirsisaunat sekä isommat saunamökit. Kun etsit ratkaisua ympärivuotiseen käyttöön, voi valintasi olla omakotitalon rakenteella tehtävä täyslämmin rakennus.
Rakennuksen käyttötarkoitus ja omat mieltymykset ratkaisevat valintasi.

Mallisto koostuu pääasiassa paikalla pystytettävistä rakennuksista, jotka toimitetaan talopaketin tyyliin täydellisenä pakettitoimituksena. Osa saunamökeistä on kuitenkin saatavilla myös täysin valmiiksi tehtyinä ja valmiiksi pintakäsiteltyinä. Saunan saa myös tehtaalla valmiiksi kasattuna, mutta aikataulu pitää tarkistaa saunamyyjältä.

Toimitusaika vaihtelee muutamista päivistä noin kahteen kuukauteen. Lyhimmillään toimitusaika on varastomalleilla, joita Smartia on tehnyt talvella valmiiksi varastoon. Kun haluat muutoksia rakennukseen tai sitä ei löydy heti varastosta, saat tarkan toimitusaika-arvion saunamyyjiltä.

Pihasaunoihin on mahdollisuus tutustua paikan päällä Oulun lähellä Limingassa sekä Vantaalla.

Tutustu pihasaunamallistoon!

Kiinnostaisiko pihasauna tai muu piharakennus? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Smartia Oy
Piha
rakennukset
piharakennukset
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77711.jpg
Autotallin rakentamisen vaiheet - Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty
Sanonnassa on enemmän viisautta kuin saattaa uskoakaan. Onpa kyseessä mikä rakennusprojekti tahansa, sen huolellinen suunnittelu selkeyttää, jouduttaa ja helpottaa koko rakennusprojektin läpivientiä. Tähän artikkeliin on koottu pääkohdat, joiden avulla hahmotat rakennusprojektin kokonaisuuden paremmin ja olet huomattavasti valmiimpi toteuttamaan rakennusprojektisi.
20225_78183.jpg
Pihasauna pikana pihaan, kiitos! Nopean toimituksen pihasaunat parhaaseen hintaan
Kesä tulee kovaa vauhtia ja monella alkaa lomasuunnitelmat olla valmiina. Kalenteriin on merkitty vapaat viikonloput, kesälomat, reissut perheen kanssa ja etenkin juhannus ‒ kenties mökillä! Puuttuuko sinulta kuitenkin pihasauna, paikka jossa voi rentoutua isommallakin porukalla ja luoda muistoja jaettavaksi sukupolvelta toiselle? Nyt olisi tilaisuutesi hankkia pihasauna nopealla toimituksella, suoraan varastosta.
20223_76675.jpg
Kuinka paljon autotallin rakentaminen maksaa?
Tiedäthän tunteen, kun tilantarve kasvaa, tarvitset säilytystilaa harrastevälineille, erilaisille kulkupeleille ja jonkun nurkkauksen nikkarointia varten ‒ eikä harrastetilakaan olisi pahitteeksi. Valmista ratkaisua ei tunnu löytyvän, joten haluat suunnitella autotallin itse. Onpa kyseessä autotalli, autokatos, halli tai jokin muu piharakennus, pätevät alla esitetyt asiat pääsääntöisesti kaikkeen rakentamiseen. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon suunnitellessa piharakennusta?
20202_62775.jpg
Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka kotiisi
Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Usein kysyttyjä asioita
Seuraavassa sähköyhtiön vaihtamiseen liittyviä kysykyksiä, jotka ovat askarruttaneet vaihtamista suunnittelevia.
20214_70319.jpg
Julkisivupinnoite, joka pitää rapatun julkisivun kuivana ja puhtaana
Ilmastonmuutos lisää julkisivujen säärasitusta erityisen voimakkaasti pohjoisessa ilmastossamme. Saint-Gobain Weberin uusi innovatiivinen TopDry-julkisivupinnoite pitää rapatun julkisivun kuivana ja puhtaana sekä rakenteet ja lämmöneristyksen toimivina ja turvallisina kaikissa sääoloissa ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton