• Etusivu
  • Energia

Pielinen - ilmeikkäiden kiertoilmatakkojen mallisto

Rakentajan toimitus
Kaupallinen yhteistyö
Tulikivi Oyj logoTulikivi OyjLue lisää
Päivitetty 17.10.2017
20179_50203.jpg

Tulikiven Pielinen-malliston kiertoilmatakat Henka, Jokka, Kammi ja Lamu.

Tulikiven uusi Pielinen-takkamallisto koostuu neljästä pienikokoisesta kiertoilmatakasta. Näitä kiertoilmatakkoja on saatavilla kahdella korkeudella ja kolmella eri vuolukiviverhoilulla. Näissä minimalistisen moderneissa takoissa on vaihtoehtoina kulma-, pysty-, vaaka- ja läpiluukku. Samalla ilmeikäs vuolukivi saa uuden kameleonttimaisen tulkinnan: Nobilen.

Nobile, vuolukiven tummankarhea ulkomuoto

Viime syksynä esille tuotu, vesileikkauksella tehty Grafia-pintakäsittely tarjosi uutta mielikuvaa siitä, miltä vuolukivi voi näyttää. Nyt Tulikivi on kehittänyt uuden Nobile-pintakäsittelyn, jolla vuolukiven pintaa karhennetaan kevyesti vesityöstökoneen avulla - näin vuolukiven pinta muuttuu tummemmaksi.

– Karhennettu Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa, tuntuma muistuttaa hieman mokkanahkaa. Aluksi sitä on saatavana Pielinen-malliston kiertoilmatakkojen sekä keväällä lanseeratun Karelia-malliston takkojen pintaverhoiluihin. Nobile-vuolukiveä tuodaan syksyllä myyntiin myös sisustuskivenä, joka soveltuu varsinkin seinälaataksi, kertoo Tulikiven markkinointipäällikko Saskia Kerkkänen.

Uudet kiertoilmatakat tulevat myyntiin loppuvuodesta.

Kiinnostuitko Tulikiven takoista?
Voit jättää allaolevista linkeistä yhteydenottopyynnön Tulikivelle.

Kiinnostuin Tulikiven keraamisista takoista.
Kiinnostuin Tulikiven vuolukivitakoista.

Voit myös tilata Tulikiven esitteen itsellesi veloituksetta:
Haluan itselleni Tulikiven esitteen!

Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa.
Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa.

Vuolukivestä kompakteja kiertoilmatakkoja

Henka, Lamu, Jokka ja Kammi ovat Pielinen-malliston neljä erilaista vuolukivistä kiertoilmatakkaa. Näistä jokaiseen on saatavilla kaksi eri korkeusvaihtoehtoa ja kolme eri pintaverhoilua: Classic, Grafia ja Nobile.

  • Classic on perinteinen, sileäksi hiottu, vaaleanharmaa vuolukivi.
  • Eläväpintainen Grafia-vuolukiveä koristavat epäsäännölliset, vesileikatut kuviot, jotka tuovat kivestä esiin kimmellystä sekä kolmiulotteisuutta.
  • Vesisuihkulla tasaisesti käsitelty Nobile on perinteistä vuolukiveä tummempi ja karheampi.

Uuden kiertoilmatakkamalliston muotoilussa korostuu pohjoinen minimalismi. Ylimääräiset koristeellisuudet on riisuttu pois, jolloin huomion saa valittu vuolukivipinta sekä suuresta luukusta näkyvä tuli. Mallistossa olevat takat eroavat toisistaan mitoiltaan sekä luukkumalleiltaan.

  • Henka-takassa on leveä vaakaluukku.
  • Kookkaampi Lamu sopii tilanjakajaksi huoneiden välille, sillä sen läpiluukusta tuli näkyy molempiin suuntiin. Luukut ovat avattavissa molemmilta puolilta.
  • Jokka-takassa on suuri kulmaluukku, joka avaa laajemman näkymän tuleen. Takan sijoittelua helpottaa se, että luukun puolen saa valita oikealle tai vasemmalle sivulle.
  • Mitoiltaan muita kapeammassa Kammi-takassa on korkea pystyluukku.

Uudet kiertoilmatakat tulevat myyntiin loppuvuodesta.

– Kiertoilmatakka luovuttaa lämpöä nopeasti, heti puiden sytytyksestä lähtien. Kiertoilmatakkoja ei yleensä ole suunniteltu varaamaan lämpöä, mutta Tulikiven kiertoilmatakoissa on paksu vuolukivikuori ja mahdollisuus lisätä lämmönvarausmassaa, joten ne myös varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä hiljalleen säteilylämpönä. Tarvittava palamisilma voidaan johtaa takkaan suoraan ulkoa. Näin se ei häiritse talon ilmanvaihtojärjestelmää, kertoo malliston suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen.

– Varsinaisiin varaaviin takkoihin verrattuna Tulikiven kiertoilmatakkojen etuja ovat kompaktit mittasuhteet ja kevyempi paino. Kevytrakenteiset kiertoilmatakat eivät vaadi perustuksilta yhtä paljon, joten ne voi asentaa lähes mihin vain. Asennus onnistuu myös puulattialle, sillä takka ei kuumene liikaa alaspäin, Moilanen jatkaa.

Info

Info

Tuotetiedot:

  • Henka-kiertoilmatakka: Vaakaluukku, korkeus 1390 / 1840 mm, leveys 790 mm, syvyys 470 mm, hyötysuhde 83 %.
  • Lamu-kiertoilmatakka: Läpiluukku, korkeus 1450 / 1900 mm, leveys 900 mm, syvyys 565 mm, hyötysuhde 82 %.
  • Jokka-kiertoilmatakka: Kulmaluukku, korkeus 1390 / 1840 mm, leveys 740 mm , syvyys 470 mm, hyötysuhde 85 %
  • Kammi-kiertoilmatakka: Pystyluukku, korkeus 1450 / 1900 mm, leveys 620 mm, syvyys 530 mm, hyötysuhde 84 %

Kaikkii Pielinen-malliston takkoihin voi valita joko Classic-, Grafia- tai Nobile-vuolukiviverhoilun.

Kiinnostuitko Tulikiven takoista?
Voit jättää allaolevista linkeistä yhteydenottopyynnön Tulikivelle.

Kiinnostuin Tulikiven keraamisista takoista.
Kiinnostuin Tulikiven vuolukivitakoista.

Voit myös tilata Tulikiven esitteen itsellesi veloituksetta:
Haluan itselleni Tulikiven esitteen!

Tulikivi Oyj
Energia
hormit
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20158_44223.jpg
Tulisija käyttövalmiiksi vain kahdessa tunnissa!
Omistatko vanhan tulisijan? Tiesitkö, että mahdollisesti vuosikymmeniä vanha tulisijasi ei välttämättä ole kovin tehokas lämmittäjä? Uudet tekniikat lämmön talteenottamiseen ovat tehneet uusista tulisijoista suuren lämmitystehon omaavia. Myös kehittynyt polttotekniikka edesauttaa pienen puumäärän riittämisen suurenkin tilan lämmitykseen.Nyt ennen uuden lämmityskauden alkamista on hyvä aika päivittää vanha tulisija tai vaikka hankkia tulisija taloon jossa sitä ei entuudestaan ole ollut. Tulikiveltä saat avuksesi ammattilaiset, joilla on vuosien kokemus niin takan asentamisesta kuin vanhojen tulisijojen pois purkamisesta.Pääset tutustumaan Tulisija-mallistoihin tästä linkistä.
Tulikivi Koli S classic takka
Takkojen energiamerkinnät pakollisiksi
Vuodenvaihteessa myynnissä oleviin takkoihin ilmestyivät kodinkoneliikkeistä tutut energiamerkit. Sähkölaitteissa energiamerkin tarkoitus on auttaa vähentämään sähkönkulutusta omilla ostovalinnoilla. Takkojen energiatehokkuudella tarkoitetaan sitä, kuinka hyvin puun palamisessa vapautuva lämpöenergia saadaan hyötykäyttöön. Olennaista on, että lämpö ohjautuu huoneisiin, eikä karkaa harakoille savukaasujen mukana. Asetus takkojen energiamerkinnöistä julkaistiin jo vuonna 2015, mutta se astui voimaan 1.1.2018. Asetus liittyy EU:n ekosuunnitteludirektiiviin, jolla ohjataan valmistajia parantamaan tuotteiden energiatehokkuutta.
20164_46342.jpg
Viisi vinkkiä takan valintaan
Talven kuumin puheenaihe on ollut kodin huoltovarmuus ja mahdolliset sähkökatkot, ja erityisesti sähkökatkoista aiheutuva kodin toimintojen heikentyminen. Parhaiten näihin pystyt varautumaan ennakoimalla. Huoltovarmuuden parantamiseen varaavan takan hankkiminen on erityisen hyvä keino, koska varaavalla takalla lämmität kotisi ja valmistat myös ruoan ilman sähköä.No, mistä sitten voi tietää, millainen takka omaan kotiin tai vapaa-ajan asuntoon tulisi valita? Oma mieltymys määrittää omalta osaltaan takan ulkonäköä. Valittavana on tummaa sekä vaaleaa. Korkeaa ja kapeaa sekä seinän viereen tai keskelle tilaa sijoitettavaa tulisijaa. Miten siis löytää sen oikean, joka soveltuu parhaiten kotiin tai vapaa-ajan asuntoon – muutenkin kuin vain ulkonäöltään?Ohessa viisi vinkkiä helpottamaan tulisijan valintaa.
20188_54385.jpg
Kodin toinen varaava lämmittäjä - tiilipiippu
Olemme ehkä tottuneet siihen, että sähkönsaantimme on pitkälti häiriötöntä ja kotimme pysyvät lämpiminä ulkona paukkuvasta pakkasesta tai syysmyrskystä huolimatta. Entä jos sähkönsaanti keskeytyykin? Pysyykö kotisi lämpimänä? Mitä jos sähkökatko kestääkin useamman päivän ajan?Varaavan takan sijoittaminen kotiin on erinomainen ratkaisu, sillä se on täysin sähköstä riippumaton lämmitysjärjestelmä. Paras tilanne on kodeissa, joissa takan lisäksi on myös puuhella tai -liesi.
201411_41685.jpg
Käytätkö tulisijaasi tehokkaasti?
Oletko uusimassa tai hankkimassa kotiisi tulisijaa? Nyt voit liittää tulisijasi W10-vesilämmitysjärjestelmään ja lämmittää takalla osan käyttövedestä tai hyödyntää lämpöenergian lattialämmityksessä. Näin sekä säästät lämmityskustannuksissa että jaat lämmön tasaisesti eri puolille taloa.
20232_80792.jpg
Ecodesign-direktiivi: mistä on kyse, ja miksi siitä kannattaa kiinnostua?
Oletko kuullut puhuttavan Ecodesign-direktiivistä? Kyseessä on tulisijoja koskeva tuore ekosuunnitteluasetus, joka määrittelee uudelle myytävälle takalle päästövaatimukset sekä kuukausittaisen energiatehokkuuden minimirajan. Melkoinen direktiivi eikö, mutta mitä se tarkoittaa sinulle konkreettisesti?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton