• Etusivu
  • Rakentaminen

Paljonko hyvä juristi maksaa?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Jurinet Oy
Päivitetty 22.12.2014
20148_40506.jpg

Asianajajan palveluita pidetään kalliina. Toimitusjohtaja OTM Markus Talvio JuriNet asianajotoimistoista on eri mieltä. Yhtä lailla kuten hyvän erikoislääkärinkin palkkio on suurempi kuin terveyskeskuslääkärin palkkio, myös juristien palkkioissa on eroja, laatu maksaa. Loppujen lopuksi suurimman osan ainakin meidän päämiesten palkkiosta maksaa joku muu kuin asiakas itse. Miten tämä on mahdollista, eikö hyvä juristi olekaan kallis?

Jätä yhteydenottopyyntö!

Ensinnäkin, hyvä juristi yleensä voittaa juttunsa. Tällöin vastapuoli puolestaan yleensä velvoitetaan tuomioistuimessa maksamaan meidän päämiehen oikeudenkäyntikulut kokonaan tai ainakin suurelta osin, Talvio selvittää.

Toiseksi, valtion ylläpitämä oikeusapujärjestelmä korvaa pienempituloisten henkilöiden oikeudenkäyntikuluja hyvin monenlaisissa rikos- ja riita-asioissa. Keskituloiset puolestaan voivat saada oikeusapua omavastuulla vähennettynä. JuriNet toimistot tarjoavat samoja palveluja kuin kaupunkien oikeusaputoimistot niin, että valtio korvaa suoraan meille asiakkaan käyttämän juristin palkkion, kertoo Talvio. Toimistoistamme voi saada yksityisen avustajan hyvin nopeasti jos ei halua mennä oikeusaputoimistoon tai jos oikeusaputoimisto ei ehdi auttamaan.

Kolmanneksi, suurimmalla osalla suomalaisista (myös yrityksillä) on ns. Oikeusturvavakuutus. Se kattaa juristin palkkiosta yleensä 85%. Yksityishenkilöllä oikeusturvavakuutus on usein osa kotivakuutusta tai autovakuutusta. Oikeusturvavakuutus sisältyy usein myös maatilavakuutuksiin, sekä yrittäjien ja pienten yritysten vahinkovakuutukseen. Oikeusturvavakuutus voi olla myös erillisenä vakuutuksena yritystoiminnassa, sekä esimerkiksi ammattiliittojen jäsenilleen ottamissa vakuutuksissa. Lähes poikkeuksetta kaikissa rakentamiseen ja asumiseen liittyvissä riita-asioissa asiakkaillamme on oikeusturvavakuutus, joka kattaa asiakkaiden kustannuksia, kertoo Talvio.

Kannattaa tiedostaa, että oikeusturvavakuutus on yleensä voimassa vakuutuksenottajan ja kaikkien muidenkin hänen kanssaan samassa taloudessa vakinaisesti asuvien hyväksi. Jos asiakkaallamme on oikeusturvavakuutus, JuriNet toimistot hakevat asiakkaidensa puolesta oikeusturvapäätökset vakuutusyhtiöistä.

Tiesitkö, että valtion maksamaa oikeusapua on mahdollista saada myös oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuuteen? Tällöin juristin käyttäminen ei maksa itselle mitään.

JuriNetin toimistoissa hinnoittelu on hyvin avointa ja läpinäkyvää. Asiakas tietää aina, paljonko juristin käyttäminen maksaa. Lisäksi JuriNet toimistot tarjoavat aina 15 min maksuttoman alkuneuvottelun sitoumuksetta. Asiakas voi tulla käymään ja kertomaan asiansa, sitten yhdessä katsomme onko hänellä oikeasti tarvetta meidän palvelulle vai pärjääkö hän neuvoillamme itse eteenpäin.

Jurinet Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20129_32065.jpg
Juristi auttaa sinua lakikysymyksissä
JuriNet on Suomalaisten asianajotoimistojen nopeasti kasvava ja nykyaikainen yhteenliittymä, jonka tavoitteena on tarjota vaivattomasti ja edullisesti asianajopalveluja kaikille. JuriNetin toimistoissa on Suomessa noin 50 ammattilaista. Osaava juristi löytyy JuriNetistä helposti ja he ovat valmiita perehtymään juuri sinun asiaasi.Jätä yhteydenottopyyntö!
Jurinet sopimukset
Petos asuntokaupassa - kuuntele podcast
Podcastissa vaelletaan syvälle pykäläviidakkoon selvittämään asuntokaupan ongelmatilanteita. Jos asunnon myyjä ei kerro kaikkea oleellista kaupan kohteesta, onko se rikos? Entä miksi salainen virhe ei itse asiassa tarkoita sitä, että myyjä salaisi asioita?Asuntokaupan riidat ja laatuvirheet ratkaistaan yleensä joko maakaaren tai asuntokauppalain normistoja noudattaen. Tietyin reunaehdoin asuntokaupan virheet voivat kuitenkin täyttää petoksen tunnusmerkit. Tällöin asiaa on mahdollista ajaa rikoslain pykälien pohjalta.Kivijalkapodcastin isäntä Jarno Kylmänen keskustelee Jurinet Oy:n toimitusjohtajan Markus Talvion (OTM) kanssa asiasta.Sisältö:(2:18) Voiko salaisen virheen tulkita petokseksi?(3:55) Laatuvirheitä löytyy yksi jokaiselle sormelle(6:28) Koska laatuvirhe muuttuu rikokseksi?(14:35) Kuvitteellinen käytännön esimerkki(16:47) Asunnon myynnin virhevastuu on lyhyempi kuin petosasioiden vanhenemisaika(19:04) Johdonmukaisen tapahtumien kulun osoittaminen on osa näyttöä.(23:03) Miten toimia, jos epäilee petosta asuntokaupassa?(27:21) Case: Uusi talo, rakennusjätettä haudattu tontille(31:24) Onko sopiminen mahdollista asuntokauppaan liittyvissä rikoksissa?(33:29) Case: Ratapölkyt rakennusmateriaalina(36:16) Case: Epäselvyyksiä asunto-osakeyhtiön omistuksissa(42:11) Petos asuntokaupassa (pähkinänkuoressa)Podcast on tallennettu 2021 vko 37.
20194_57122.jpg
Onko mullan laadulla merkitystä? Miksei peltomulta kelpaa?
Hyvällä mullalla voit antaa puhtia esimerkiksi vanhoille istutuksille tai luoda laadukkaan kasvualustan uudelle nurmikolle.
202110_72984.jpg
Onko 72 tunnin varautumissuositus sinulle tuttu?
Myrskytuulten tuomat sähkökatkot yleensä muistuttavat, miten moni arkinen asia tarvitsee sähköä toimiakseen. Jokaisen kotitalouden tulisi varautua pärjäämään häiriötilanteessa vähintään 72 tuntia ilman viranomaisten apua. Tällöin kotoa tulisi löytyä koko perheelle ruokaa ainakin kolmeksi vuorokaudeksi, jos kauppaan ei syystä tai toisesta pääsisi.
20163_45677.jpg
Vanhan hirsitalon ilmanvaihto kuntoon
Vanhojen hirsirakennuksien ilmanvaihto on perinteisesti ratkaistu painovoimaisella ilmanvaihdolla. Uunien ja tulisijojen poistohormit ovat huolehtineet poistoilmanvaihdosta, korvaavaa ilmaa on saatu korvausilmakanavista ja rakennuksen vaipan vuotokohdista sekä ikkunanraoista.Vuosikymmenten saatossa rakennuksia on tiivistetty ikkunoita uusimalla ja vuotokohtia tilkitsemällä. Myös mahdolliset korvausilmakanavat on saatettu peittää kokonaan ja niiden olemassaolo on unohtunut. Mikäli näin on toimittu, voi olla aiheellista huolestua sekä rakennuksen että asukkaiden terveydestä.
20146_40109.jpg
Koe Asuntomessut uudella tavalla
Näiden avulla löytyy varmasti jokaiselle jotakin nähtävää ja koettavaaAsuntomessut Jyväskylässätarjoavat jälleen jotain aivan uutta. Asuntomessuille on suunniteltu neljä erilaista reittiä, jonka varrella pääsee tutustumaan kuhunkin teemaan erinomaisesti sopivaan kohteeseen. Näin saat messukävijänä uudenlaisen tavan kokea messut.Voit valita mieleisesti reitin neljästä asiantuntijoiden suunnittelemasta vaihtoehdosta tai vaikka kulkea läpi ne kaikki. Jokaiselle reitille on valittu 6-10 teemaan sopivaa kohdetta. Kohteet tarjoavat omalta osaltaan uutta ulottuvuutta valittuun aiheeseen. Valittavina olevissa reiteissä on teemana Aalto, Puutarha, Äijä sekä Lapsiperhe. Reittejä pystyt kiertämään alueella joko omatoimisesti teemakartan ohjaamana tai vaihtoehtoisesti verkkosovellusta seuraamalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton