• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessuilla neljä teemaa – neljä reittiä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.07.2014
20146_40109.jpg

Asuntomessujen neljä teemareittiä tarjoavat paljon nähtävää.

Näiden avulla löytyy varmasti jokaiselle jotakin nähtävää ja koettavaa

Asuntomessut Jyväskylässä

tarjoavat jälleen jotain aivan uutta. Asuntomessuille on suunniteltu neljä erilaista reittiä, jonka varrella pääsee tutustumaan kuhunkin teemaan erinomaisesti sopivaan kohteeseen. Näin saat messukävijänä uudenlaisen tavan kokea messut.

Voit valita mieleisesti reitin neljästä asiantuntijoiden suunnittelemasta vaihtoehdosta tai vaikka kulkea läpi ne kaikki. Jokaiselle reitille on valittu 6-10 teemaan sopivaa kohdetta. Kohteet tarjoavat omalta osaltaan uutta ulottuvuutta valittuun aiheeseen. Valittavina olevissa reiteissä on teemana Aalto, Puutarha, Äijä sekä Lapsiperhe. Reittejä pystyt kiertämään alueella joko omatoimisesti teemakartan ohjaamana tai vaihtoehtoisesti verkkosovellusta seuraamalla.

Aaltoreitti arkkitehtuurista pitävälle

Aaltoreitti kiertää asuntomessualueen arkkitehtonisesti kiinnostavia kohteita. Valittujen kohteiden tarkoituksena on edustaa omalta osaltaan innovatiivista, laadukasta sekä omaleimaista otetta rakentamiseen. Monimuotoinen asuminen sekä poikkeuksellinen arkkitehtuuri ovat valittujen kohteiden tunnusmerkkejä. Alvar Aalto on suunnittelijana Jyväskylän kaupungille tärkeä henkilö. Teemareitin valitsemalla pääset samalla tutustumaan Aallon jalanjälkiä aina klassismin suuntauksista modernismiin.

Puutarhareitin varrelta ideoita omaan puutarhaan

Jyväskylän Äijälänrannalla

on taustallaan rikas viljely- ja puutarhahistoria. Puutarhareitin avulla tämä historia on pyritty herättämään henkiin uudelleen. Uudella asuinalueella onkin mahdollisuus nauttia vihreistä puutarhoista sekä luonnonläheisestä elämästä viheralueiden muodossa. Tämän reitin kohteet on valittu mielenkiintoisten pihasuunnitelmien pohjalta. Lisäksi alueella on nähtävillä myös erillinen puutarhanäyttely, jossa esitellään 9 erilaista pihasuunnitelmaa.

Äijälänranta-aidan avoimen ideakilpailun voitti Isko Lappalaisen kilpailuehdotus "Metsä". Aita onkin nyt nähtävillä messualueella.
Äijälänranta-aidan avoimen ideakilpailun voitti Isko Lappalaisen kilpailuehdotus "Metsä". Aita onkin nyt nähtävillä messualueella.

Miehille mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa Äijäreitillä

Kuten reitin nimi antaa ymmärtää, on tämän reitin kohderyhmänä miehet. Reitin kohteet koostuvat sinkkumiehille suunnitelluista omakotitaloista sekä asunnoista. Nähtävillä on Remu Aaltosen suunnittelema sisustus sekä Hurriganes – valokuvanäyttely. Rallin ajamista voi käydä kokeilemassa turvallisesti simulaattorissa. Omaa näppäryyttään pääsee testaamaan myös messualueen keskellä olevalle elämysalueelle, jossa pääsee käsittelemään minikaivureita sekä ottamaan kisaa formulahenkisessä polkuautokisassa. Sisustuksissa on huomioitu eri tavoin akustointiratkaisut sekä äänentoisto-ominaisuudet.

Perheen pienimpiä ei unohdeta Lapsireitillä

Asuntomessut

eivät halua unohtaa kaikkein pienintä kävijäkuntaansa. Alueella on yhteistyössä lasten kanssa suunniteltu leikkipuisto, Riemuranta, jossa pääsee testaamaan erilaisia leikkipuiston välineitä. Myös iloa ja leikin riemua tarjoaa Aikuisilta Kielletty –seikkailu. Messukohteissa on myös tarjottu virikkeitä kasvaville lapsille erilaisten lastenhuoneiden muodossa. Messualueelle on sijoitettu tilat lastenhoitoa varten sekä järjestetty valvottu lapsiparkki.

Voit ostaa liput jo ennakkoon

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_80093.jpg
Liukuovi toimii myös kostean tilan ovena
Kun kaikki neliöt halutaan käyttää hyväksi, Liune mahdollistaa uudenlaisen tilaratkaisun. Yleensä esimerkiksi pesuhuone ja sauna ovat ahtaita paikkoja, joissa tielle kääntyvä ovi aiheuttaa päänvaivaa. Seinän sisään liukuva Liune ei ole koskaan tiellä, jos näin halutaan, sillä se lukkiutuu ainutlaatuisen ponnahdussalvan ansiosta paikoilleen ovirakenteen sisään. Auki ollessaan ovilevy ei jää näkyviin, ja tilaa aktiivikäyttöön vapautuu 1–3 m2/ovi verrattuna tavalliseen kääntyvään oveen.Tiesithän, että kosteisiin tiloihin on suunniteltu oma Liune. Elementissä ja ovilehdessä on otettu huomioon kosteiden tilojen vaatimat erityistarpeet, kuten kaatokourut ja ilmaraot. Sähkö- ja putkivedot voidaan huomioida elementissä, ja kalusteiden asennus rakenteisin on mahdollista kalustetukien avulla. Myös turvallisuusmääräykset on huomioitu niin kylpyhuoneessa kuin saunassa.
201210_32691.jpg
Huippuunsa menevää energiatekniikkaa
Vallox-ilmanvaihtokoneiden laatu näkyy lukuisissa energiaa säästävissä yksityiskohdissa:Maalämmön hyödyntäminen; suora kytkentä vesikiertoiseen lattialämmitykseen; kehittynyt lämmöntalteenottotekniikka; energiaa säästävät tasavirtapuhaltimet; älykäs, digitaalinen ja tarpeenmukainen Digit SED -ohjausautomatiikka.
20078_6006.jpg
Tarvikkeistaan katto tunnetaan
Toimivaan kattoon tarvitaan aina katemateriaalin lisäksi myös läpivientejä, tiivisteitä ja rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet. Laadukkaat, oikein asennetut tiivisteet takaavat katon tiiviyden ja yhteensopivat läpiviennit varmistavat katon toimivuuden LVIS-asennuksissa. Erilaisilla viimeistelytuotteilla voidaan hioa loppuun tiilikaton toimivuus ja ulkonäkö. Lafarge Roofingin kattopakettiin kuuluvat kaikki tarvittavat kattotarvikkeet.
20097_17843.jpg
Suojaa perustuksille
Väärillä materiaaleilla toteutettu perusmuurin vedeneristys saattaa pahimmillaan aiheuttaa jättilaskun kiinteistön omistajalle. Puutteelliset ja halvat ratkaisut eivät anna riittävää suojaa kiinteistön perustuksille, josta seurauksena on lähes poikkeuksetta home- ja rakenneongelmia.Puutteellisesti suojattuihin rakenteisiin päästessään vesi ja kondensoituva kosteus aiheuttavat monenlaisia haittoja. – Homeongelmat, rakenteiden muodonmuutokset ja muut vauriot ovat helposti estettävissä, kun jo rakennusvaiheessa kiinnitetään huomiota oikeaoppiseen kosteuseristämiseen, sanoo Icopalin tuotepäällikkö Jaana Valjus. – Toimiva sokkelineristysratkaisu suojaa talon rakenteita kosteudelta, parantaa asumisen laatua ja pidentää talon ikää, Valjus lisääLisätietoa Universal-perusmuurilevystä...
20187_53716.jpg
Vierasmökiksi tai työhuoneeksi sopiva mökki
Porin Asuntomessuilla on ensiesittelyssä Honka Kontti -mallisto. Messuilla nähtävien Konttien sisustus on toteutettu yhteistyössä A-lehtien Meilläkotona.fi:n, Secto Designin ja Genelecin kanssa. Konttien sisustuksen on suunnitellut sisustussuunnittelija Maru Hautala, jonka Marulla-blogi on täynnä elämäniloa, tekemisen riemua ja arkista eloa.
Suomalainen peltomaisema
Testiartikkeli datan validointia varten
Tämä on testiartikkeli datan validointia varten.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton