• Etusivu
 • Talo

Palamaton Tytan B1 Palokuitu rakentamiseen ja Tytan B1 tulisijamassa palonkestävään tiivistämiseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rakennuskemia Oy
Päivitetty 12.01.2024
201710_50558.jpg

Tytan B1 Palokuitut takkaluukkujen ja uunien tiivistämiseen.

Tytan B1 Palokuitu on joustava erikoismateriaali, jota voidaan käyttää taustamateriaalina Tytan B1-palokatkoratkaisuissa, tai esim. takkaluukkujen ja uunien tiivistämiseen sekä hormiliitoksiin. B1 Palokuitu on kehitetty käytettäväksi rakennus- ja meriteollisuudessa. Tuote kestää erittäin korkeita lämpötiloja sulamatta. Tyypillinen jatkuva lämpötilanesto kuidulla on + 1250°C (kivivillalla on noin + 850°C). Kuitua voidaan käyttää myös teräsrakentamisessa palosuojaverhoiluun tai esim. teräsventtiilien eristämiseen. Kemiallisesti inertti, ei reagoi muiden materiaalien kanssa ja voidaan jättää esim. palokipsimassavalun tai juotosbetonin sisään.

Tytan B1 Palokuidun asennus

Tuotetta käytettäessä palokatkojen asennusmateriaalina on varmistettava Tytan B1-asennusmanuaalista, kuinka palokuitu asennetaan vastaamaan paloluokkaa.

Palokuidusta voidaan helposti irrottaa ohuita kerroksia esim. takkaluukkujen tiivistämiseen. Tuotetta voidaan leikata tavallisilla saksilla.

Tuotekoko:

 • Valkoinen ja joustava peittomainen materiaali
 • Ei reagoi muiden materiaalien kanssa
 • Päästötön
 • Tiheys 128 kg/m³
 • Rajaton säilyvyys (säilytyslämpötila > +5°C
 • Palonkesto max 1250°C
 • Repäisylujuuas 0,04 MPa
 • Lämmönjohtavuus 0,09 W/mK (+400°C)
 • Lämmönjohtavuus 0,176 W/mK (+800°C)
 • Mitta rullassa 25 x 610 x 7320 (mm)
 • Irtotavarana 15 kpl laatikoissa 25 x 48 x 600 (mm)
 • Pussissa 25 x 48 x 600 (mm

Tytan B1 Tulisijamassa palonkestävään tiivistämiseen

Tytan B1 tulisijamassa

on palamaton erikoistiivistysmassa, joka on tarkoitettu sisätiloissa palonkestävään tiivistämiseen takkojen, liesien, polttimien ja savupiippujen saumoissa, halkeamissa ja säröissä. Tiivistysmassa muodostaa vahvan savu- ja kaasutiiviin sementin kaltaisen kerroksen, joka ei laajene tai supistu. Tiivistysmassalla on erittäin hyvä tarttuvuus metalli-, tiili- ja betonipinnoille.

Tuote ei sovellu keskuslämmitykseen tai kaasulaitteistoon, jatkuvasti veden kanssa kosketuksissa oleviin saumoihin, pehmentimiä sisältäville bitumi- tai tervepohjaisille materiaaleille/muoville, käytettäväksi sateen uhatessa tai sateella, kosketuksiin ruuan kanssa tai lääketieteelliseen käyttöön eikä farmaseuttiseen käyttöön.

HUOM! Tytan B1 Tulisijamassa ei ole palokatkotuote.

Tulisijamassan asennus- ja käyttöohjeet

Kosketuspinnan on oltava kuiva ja puhdas eikä sillä saa olla pölyä, nokea, ruostetta, rasvaa tai muita epäpuhtauksia. Rasva poistetaan metallipinnoilta asetonilla tai etanolilla. Hyvän tarttuvuuden varmistamiseksi kostutetaan pintaa hiukan vedellä ennen tuotteen asennusta. Tuotetta ei saa käyttää alemmissa lämpötiloissa kuin 0 °C. Ohjaimen kärki leikataan vastaamaan sauman leveyttä viistosti kierteiden yläpuolelta ja ohjain kierretään paikoilleen. Tuubi asetetaan puristimeen ja sauma täytetään massalla. Sauma tasoitetaan veitsellä tai kostutetulla lastalla. Sauman annetaan kuivua vähintään 24 h. Lämpötilaa nostetaan askel askeleelta, kunnes sauma on täysin kuiva. Puhdistus tehdään tuoreena. Kuivumisen jälkeen voidaan puhdistaa vain mekaanisesti.

Bison Tulikitti kuumuuden kestäviin korjauksiin

Asbestiton Bison Tulikitti on korkealaatuinen natriumsilikaatti tiivistysmassa, joka kovettuu täysin, ei kutistu ja kestää kuumuutta +1250 ºC.

Tuote on kehitetty erityisesti saumojen ja halkeamien kuumuuden kestäviin korjauksiin muuri-, betoni- ja metallipinnoille. Tulikittiä voidaan käyttää liesien, uunien, takkojen, kiukaiden, grillien ja kuumavesisäiliöiden jne. asentamiseen ja korjaamiseen sekä soveltuu myös auton ja moottoripyörän pakoputken korjaamiseen.

Tulikitin asennus- ja käyttöohje

Asennuspintojen on oltava kiinteät ja puhtaat. Pintojen kosteus parantaa tarttumista. Patruunan kärki ja suutin leikataan auki ja suutin kierretään kiinni.

Asennus: Patruuna asetetaan massapuristimeen ja massa annostellaan kohteeseen. Kiinnitettävät pinnat liitetään heti. Asennettu Tulimassa/kohde lämmitetään hitaasti 12 tunnin kuluttua välttäen massan kupliminen, jolloin massa kovettuu. Pinta voidaan maalata.

Puhdistus tapahtuu tuoreeltaan vedellä ja kovettunut massa poistetaan mekaanisesti.

Tuotetta ei suositella käytettäväksi keskuslämmitysjärjestelmissä, nestekaasulla toimivissa tulisijoissa tai kohteissa, joissa tuote joutuu pitkäaikaiseen vesirasitukseen.

Rakennuskemia Oy
Talo
liimat/massat
paloturvallisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

miehet nostavat kipsilevyä kattoon
Kiinnitä rakennuslevyt liimavaahdolla
Levyjen kiinnitys seinille ja kattoon saattaa olla hankalaa - ruuvit putoilevat ja ruuviväännin painaa. Myös rakennusvaiheisten eristelevyjen esimerkiksi rossipohjalevyjen pitävä ja nopea kiinnittäminen askarruttaa. Uretaanivaahtoja työhön löytyy, mutta mikä niistä on luotettava ja pitää varmasti?
20224_77949.jpg
Osaatko tiivistää ikkunat ja ovet oikein?
Kun ikkunoiden ja ovien tiivistäminen on hoidettu kunnolla ja oikein, se parantaa asumisviihtyvyyttä vähentämällä vedon tunnetta asunnossa sekä estämällä kosteuden ja likaisen ulkoilman pääsyn sisälle. Vedon hävitessä asunnosta, myös sen lämmitystarve ja näin ollen energiankulutus pienenevät.Ikkunaongelmia?-Lasin sisäpinta kostuu huoneiston puolella: Huoneiston ilmanvaihto on riittämätön ja tila liian tiivis, joten korvausilman saanti on estynyt ja poistoilma ei toimi. Poista tiivistettä pätkä sisäpuitteen yläosasta ja ulkopuitteen alaosasta.- Sisä- ja välipuitteiden väli kostuu: Tiiviste vuotaa tai sitä ei ole asennettu ollenkaan tai ikkunalasi ei ole enää tiivis. Syynä ikkunalasin tiiveyteen on yleensä lasituskitin vanheneminen ja tämä voi ilmetä ns. ikkunalasin elämisenä (lasi irti). Tämä ongelma vaatii lasin uuden kittauksen / tiivistämisen esim. silikonilla.- Ulkolasi jäätyy tai kostuu: Liian tiivis ulkopuite. Poista ulkopuitteen tiivistettä kokeilemalla ensin 3 cm pätkä ylhäältä ja alhaalta, jotta ilma pääsee kiertämään ja kosteus poistuu. Liian suuri tiivisterako aiheuttaa sisälasin jäätymisen, joten tämä selviää kokeilemalla.
kuvassa seinärakoon on vedetty uretaanivaahtoa tiivisteeksi ja vieressä kolme tytan uretaanivaahtopulloa
Tytan polyuretaanivaahdot kaikkeen rakentamiseen
Polyuretaanivaahto soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Tytan PU-vaahtoja suositellaan moneen käyttöön rakentamisessa: asentamiseen, tiivistämiseen, täyttämiseen ja eristämiseen. Tytan PU-vaahdot ovat homesuojattuja, kestävät kosteutta eikä vaahto modernin kemiallisen koostumuksen ansiosta vaahto pääse valumaan suorilta pinnoilta. Lisäksi PU-vaahdot kestävät kylmää ja kuumaa (-60ºC - +100ºC). Kuivunutta vaahtoa voidaan leikata, hioa, päällystää tai maalata. Korkealuokkaiset Tytan PU -vaahdot on valmistettu ISO 9001: 2000 mukaan. Kovettuneen vaahdon tasalaatuisuus takaa erinomaisen kiinnittyvyyden useimmille rakennusmateriaaleille:tiilibetonilaasitpuulasimetallipolystyreenikova PVCkova PU-vaahto
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
keltapuseroinen henkilö pitää pientä puista taloa käsisään
Taloyhtiön turvallisuus ja energiatehokkuus: Asiantuntijan neuvot
Turvallisuus ja energiatehokkuus ovat taloyhtiön hallinnan kulmakiviä. Ne eivät ainoastaan suojaa asukkaita ja omaisuutta, vaan myös edistävät kestävää kehitystä ja taloudellista säästöä. Tässä artikkelissa kokoamme yhteen taloyhtiön turvallisuuden ja energiatehokkuuden oivallukset, jotta voit helposti päivittää taloyhtiösi turvallisuus- ja energianhallintastrategiat.JTK-Sähkön asiantuntija-artikkelit tarjoavat syvällistä tietoa ja käytännön vinkkejä näiden tärkeiden teemojen ympäriltä. Olipa kyseessä sähköautojen latausinfrastruktuurin kustannustehokas toteutus, palovaroittimien uusimmat säädökset, tai energiahukan kartoitus, löydät artikkelista ratkaisut, jotka auttavat taloyhtiötäsi pysymään askeleen edellä.
20229_60049.jpg
Viimeinen sammuttaa kynttilät!
Kynttilä, tuo herkkä tunnelmanluoja arjessa ja juhlassa. Kynttilät eivät ole vain syksyyn ja talveen tarkoitettuja sesonkijuttuja, vaan niitä käytetään ympäri vuoden luomaan kotoista tai jopa juhlavaa tunnelmaa. Hypnoottisesti tanssahtelevan liekin kanssa tulee kuitenkin muistaa olla erityisen varovainen, poltat sitten kynttilää sisällä tai ulkona.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton