• Etusivu
  • Talo

Palahuopakattoon on tullut reikä, miten paikata?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.12.2013
20115_25991.jpg

Kysymys:

Kyseessä on palahuopakatto, jossa tehty lumitöitä ja saatu reikiä kattoon. Näitä on yritetty paikata liimaamalla uusia palahuopia vuotokohtien päälle (paikkauksia on tehty kahteen kertaan, koska vuoto ei ole loppunut ).
Paikkaus ei ole pitänyt ja nyt on aluslaudoitusta vaihdettava n. 1 neliön alalta, keskeltä lapetta. Miten pitää uusi palahuopa laittaa korjattuun kohtaan?

Vastaus:

Onkohan katossa alushuopa? Alushuopa on myös uusittava ja liitettävä alla olevaan alushuopaan vähintään niin, että huovat ovat päällekkäin 30 cm.

Palahuovat pitää irrottaa niin, että täydet palat jäävät paikalleen. Nosta ylimmän poistamattoman nauhan palat varovasti ylös niin, että voit sen alla olevan nauhan poistaa varovasti. Kannattaa käyttää malttia. Tee katto normaalisti alhaalta ylös, ja liitä ylin nauha vanhaan samalla tavalla kuin teit purkutyön. Tämä on vaikea selittää sanallisesti.

Lue lisää vesikatoista

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20083_9698.jpg
Kattosaneeraus Decralla
Asunto Oy Sunanniityn rivitalon aluskate oli huonossa kunnossa. Katetta oli paikkailtu alapuolelta ja rikkoutuneita Vartti-levyjä oli vaihdettu. Yhtiössä oli selvitetty pelkän aluskatteen korjaamista, mutta ajatus tyrmättiin kalliina ja epävarmana.
20086_11591.jpg
Kastelli vahvasti esillä
Porin loma-asuntomessuilla tarjontaa täydentää peräti neljä Kastelli-huvilaa, joista yksi on Eino Grönin rakennuttama Eikka-mökki. Kokonaisuutena esillä olevat messuhuvilat esittelevät mainiosti loma-asumisen uusia tuulia.
20167_46993.jpg
Talven LVI-työt kannattaa tilata nyt
Tilaamalla tulevan talven LVI-asennustyöt nyt välttää ruuhkaan jumittumisen. Tällä hetkellä ei ole vielä "huutavaa putkiasentajapulaa", mutta eräillä seuduilla alkaa olla niukkuutta kapasiteetista. Aloitusvalmiit hankkeet kannattaa kiinnittää urakoitsijan kalenteriin pikaisesti, jotta ne tehdään suunnitellussa aikataulussa.
201310_36718.jpg
Pienestä koosta huolimatta tehokasta lämmitystä
Tulikiven tulisijat Hiisi, Aalto ja Kide ovat kooltaan pieniä varaavia takkoja, jotka soveltuvat erityisen hyvin moderniin matalaenergiarakentamiseen. Kamiinoista ne eroavat lämmönvarauskykynsä ansiosta, sillä tulisijojen varaava massa luovuttaa lämpöä kamiinoita pitkäkestoisemmin, miellyttävän pehmeänä säteilylämpönä.Lue lisää Tulikiven tulisijoista
20194_57243.jpg
Uudenlainen maalämpötekniikka tuo parhaat säästöt
Meillä Suomessa lämmityskustannukset muodostavat suuren osan asumiskustannuksista, johtuen kylmästä ilmastosta. Siksi on erityisen tärkeää valita lämmitysjärjestelmä, joka pienentää kustannuksia ja antaa tarvittavan määrän lämpöä myös talvella. Maalämpöpumppu antaa parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästön. Se kytketään olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Maalämpöpumppu lämmittää talon sekä käyttöveden. Tontille porataan tyypillisesti yksi 100–200 metriä syvä energiakaivo. Suuremmissa kohteissa energiakaivoja saattaa olla useitakin. Kaivoon asennetaan lämmönkeruuputki, jossa kiertävä maalämpöneste kerää lämpöä maaperästä. Lisäetuna mahdollisuus hyödyntää energiakaivoa talon jäähdytykseen.Bosch Compress 7001i LWM maalämpöpumppu soveltuu uudiskohteisiin ja erittäin loistavasti myös saneerauskohteisiin. Sen patentoidulla keruupiirivalvonnalla pystytään huolehtimaan, ettei vanhalle pumpulle mitoitettu kaivo pääse jäätymään ja saadaan oikeat hyötysuhteet pumpusta irti. Usein saneerauskohteisiin asennettu uusi pumppu on paljon tehokkampi kuin vanha. Se ottaa maasta lämpöä paremmin ja näin ollen kaivon jäätyminen tapahtuu herkemmin. Sen takia saneerauskohteissa valvontajärjestelmä on ehdoton.
20113_24690.jpg
Terassipatioita jokaiselle
Jamar-terassipatio on turvallinen, kestävä ja pitkäikäinen valmispatio, joka on kehitetty avoterassitarpeisiin omakoti-, rivitalo- ja kesämökkiasuntoihin. Sen vankka runko ja ruostumattomat säätöjalkaperustukset takaavat pation jämäkkyyden ja tukevan perustuksen.Pation pintalaudoituksena on ruskeansävyinen kotimainen puu, mikä takaa miellyttävän ja lämpimän tunteen patiolla oleskeluun. Halutessaan pation voi sävyttää itselleen mieluisen väriseksi sävytetyllä puuöljyllä. Materiaalin ansiosta patio ei ole liukas ja se on turvallinen käyttää.Patiokokovaihtoehtoja on useita. Patio on mahdollista saada myös mittatilauksena. Terassipatioita yhdistämällä voidaan toteuttaa erimallisia ja -kokoisia patioita käyttötarkoitukseesi sopivaksi kokonaisuudeksi nopeasti ja vaivattomasti. Terassipatio sisältää aina säätöjalkaperustukset, joten se on helppo asentaa vaikka soran, nurmen tai kallion päälle.Lisätietoa Jamar-terassipatioista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton