• Etusivu
  • Talo

Osaatko saumata laatoituksen oikein?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 07.08.2013
20138_35874.jpg

Nyt saumataan laattojen saumat Webeerin DECO- ja PROF-Laattasaumalla sisä- ja ulkotiloissa.

DECO- ja PROF-saumalaastit ovat saaneet kiitosta käyttäjiltään. Tuotteissa on kiinnitetty eritystä huomiota työstettävyyteen ja helppoon pesuun. Oikeaoppinen pesutekniikka palkitsee tekijän tiiviillä ja tasavärisellä saumalla. Saumat ovat hyvin kulutuksen kestäviä ja värit pysyviä. Tiivis sauma on helppo pitää puhtaana, puhdistukseen riittää vesi tai laimea pesuliuos.

Tutustu Weberin laasteihin

Näin saumaat laattasauman

Sekoita weber.vetonit DECO- tai PROF Laattasauma -laastijauhe juomakelpoiseen veteen pakkauksen ohjeen mukaisesti. Seisota saumalaastia n. 5 min ja sekoita uudelleen.

Ensin sekoitetaan laasti.
Ensin sekoitetaan laasti.

Suojaa nurkka- ja liikuntasaumat esim. saumanarulla ennen saumalaastin levitystä.

Suojataan nurkat (nurkkiin ja liikuntasaumoihin laitetaan silikoni).
Suojataan nurkat (nurkkiin ja liikuntasaumoihin laitetaan silikoni).

Levitä laasti solukumilastalla saumattavalle pinnalle. Saat saumat täyttymään helpommin liikuttamalla lastaa vinottain saumoihin nähden.

Laasti levitetään saumattavalle pinnalle.
Laasti levitetään saumattavalle pinnalle.

Pesuajankohtaan vaikuttaa laattatyyppi ja olosuhteet. Aloita pesu, kun laastia ei enää tartu sormeen saumaa painetaessa. Vaihda pesuvettä usein työn aikana, jota saumoista tulee tasavärisemmät.
Poista pesun lopuksi sauman pinnalle muodostunut vaahto ja ylimääräinen vesi. Liikuta mahdollisimman kuivaa sientä hitaasti laatoituksen pinnalla vinottain saumoihin nähden. Paina vain kevyesti, ettei saumasta tule liian syvä. Muista puhdistaa sieni usein.

Pesu aloitetaan, kun laastia ei tartu sormeen saumaa painettaessa.
Pesu aloitetaan, kun laastia ei tartu sormeen saumaa painettaessa.

Poista laatan pinnalle jäänyt pölykalvo pehmeällä rätillä sauman kuivuttua esim. seuraavana päivänä.

Pölykalvo poistetaan seuraavana päivänä.
Pölykalvo poistetaan seuraavana päivänä.

Lempiväri saumaakaan tinkimättä!

DECO- ja PROF-saumalaastit ovat saaneet kiitosta käyttäjiltään. Tuotteissa on kiinnitetty erityistä huomiota työstettävyyteen ja helppoon pesuun. Oikeaoppinen pesutekniikka palkitsee tekijän tiiviillä ja tasavärisellä saumalla. Saumat ovat hyvin kulutuksen kestäviä ja värit pysyviä. Tiivis sauma on helppo pitää puhtaana, puhdistukseen riittää vesi tai laimea pesuliuos.

Sauman ei enää tarvitse olla pelkkää harmaata...
Sauman ei enää tarvitse olla pelkkää harmaata...
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
kaaviokuva veden liikkumisesta talon pohjarakenteissa
Kosteus, home ja tunkkainen ilma kellariin? Isodrän-levy on vastaus!
Kellari on monelle kotitaloudelle arvokas lisätila, mutta sen hyödyntäminen voi olla haasteellista, jos tilassa vallitsee kosteusongelmia. Kosteus, home ja huono ilmanlaatu ovat yleisiä ongelmia kellareissa, erityisesti vanhoissa rakennuksissa, ja ne voivat johtaa vakaviin rakenteellisiin vaurioihin sekä terveyshaittoihin. Kostea ympäristö edistää homeen ja sienikasvustojen muodostumista, mikä heikentää ilmanlaatua ja voi aiheuttaa allergisia reaktioita tai muita hengityselinsairauksia. Lisäksi kellarissa oleva ylimääräinen kosteus voi vahingoittaa rakenteita, kuten seiniä, lattioita ja varastoitavia tavaroita.Näistä syistä on tärkeää huolehtia kellarin kuivatuksesta, jotta tila pysyy terveellisenä, käyttökelpoisena ja energiatehokkaana. Tässä artikkelissa esittelemme Isodrän-levyn, joka tarjoaa nykyaikaisen ja kestävän ratkaisun kellarisi kuivatukseen ja lämmöneristykseen.
Anniina Savisalo talo
Talonrakentamisen tarinoita: Näin Anniina valitsi kestävän kehityksen mukaisesti lämmitysjärjestelmän uuteen kotiinsa
Mikä lämmitysratkaisu olisi paras meidän kotiimme? Kysymys askarruttaa monia, sillä kodin ja käyttöveden lämmittäminen on merkittävässä osassa asumisviihtyvyyttä – puhumattakaan käyttökustannuksista. Asia koskee niin kodin jo olemassa olevan lämmitysratkaisun uusijoita kuin rakenteilla olevaan kotiin lämmitysratkaisua miettiviä.Tässä artikkelissa tutustumme miten ensi kertaa omaa kotiaan rakentava Kaarinalainen Anniina Savisalo päätyi valitsemaan maalämpöpumpun uuden CLT-rakenteisen kotinsa lämmitysjärjestelmäksi.
20183_52052.jpg
Näin parannat 1970-80-luvun talon ilmanvaihtoa
Puiset tuuletusluukut ja julkisivun puolelta löytyvät metalliset ikkunasäleiköt ovat tyypillinen näky 1970-1980-luvuilla rakennetuissa asunnoissa. Kyseisinä vuosikymmeninä asuntojen riittävään ilmanvaihtoon ei kiinnitetty samalla tavalla huomiota kuin nykyään. Yleinen sisäilmaan laatuun vaikuttava ongelma on korvausilmaventtiilien puuttuminen.Liian vähäisen korvausilman voi havaita sisäilman tunkkaisuutena tai epämiellyttävinä hajuina, jotka kulkeutuvat rakenteiden raoista. Usein oman kodin sisäilmaan ollaan totuttu, eikä huonosti vaihtuvaan ilmaan kiinnitetä huomiota. Kodissa vierailevat ihmiset tämän kyllä huomaavat, mutta kynnys huomauttaa asiasta on varsin korkealla. Mikäli asiasta pystyy hienovaraisesti vihjaamaan, saattaa tehdä ison palveluksen sekä asukkaan, että hänen kotinsa terveydelle.Kodeista löytyvät puiset tuuletusluukut tarjoavat vaivattoman ja edullisen mahdollisuuden korvausilman saannin parantamiseen.Velco VTR-100 –korvausilmaventtiilit on helppo asentaa kodin puisiin tuuletusluukkuihin. Termostaatilla toimivat venttiilit eivät vaadi sähköä toimiakseen vaan toiminta perustuu venttiilin vahatermostaattiin. Venttiili vetäytyy kylmällä ilmalla pienemmälle, jolloin niiden säätämisestä ei tarvitse kantaa huolta. Venttiileihin on myös saatavilla lisävarusteena äänenvaimentimet ja tehokkaat Filtrete-suodattimet. Näin venttiilien kautta ei kantaudu melua ja ulkoilman epäpuhtaudet jäävät suodattimeen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton