• Etusivu
 • Talo

Ormax betonikattotiili

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 14.01.2008
20078_6047.jpg

Ormax on Suomen ostetuin kattotiili. Siinä on kestämään kehitetty maalipinta ja markkinoiden laajin värivalikoima: musta, ruskea, savitiilenpunainen, tupapunainen, tummanharmaa, harmaa ja antiikinpunainen. Saatavana myös täydellisin kattotarvikkeisto. Ormax-tiilikatto on luonnonläheinen ja sulautuu ympäröivään maisemaan. Tiili on tehty kestämään Pohjolan pakkaset ja myrskyt. Jykevä tiilikatto on myös rauhallinen ja äänetön valinta.

Ormax betonikattotiilen värivaihtoehdot

20081_7914.jpg

Tekniset tiedot

 • Materiaali: Läpivärjätty betoni
 • Pinnoite: Tiilikattomaali
 • Paino/m²: 43 kg
 • Min. kattokaltevuus: 1:5 (11º)
 • Nippukoko: 6 kpl
 • Lavakoko: 252 kpl
 • Hyötyleveys: 300 mm
 • Min. ruodejako: 310 mm
 • Max. ruodejako: 370 mm
 • Leveys: 330 mm
 • Pituus: 420 mm
 • Menekki: 9,5-11 kpl/m²

Lisätietoa tiilikatteesta...
20081_7915.jpg

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
20169_47446.jpg
Aika valmistautua kattoturvatuotteilla talveen
Syksy on jo saapunut ja talvikin tekee tuloaan. Nyt onkin hyvä aika tarkistaa kattoturvatuotteiden kunto tai että onko niitä olemassa ollenkaan, ennen kuin katot ovat kokonaan lumen peitossa. Kaikkialla Suomessa on runsaslumisia talvia, nykyään myös Etelä-Suomen rannikolla. Liian heppoisten kattoturvatuotteiden asentaminen alueen vähälumisuuteen vedoten on virhe, joka kostautuu ennen pitkää.
20169_47367.jpg
Johdot piiloon erikoisrakenteisella listalla!
Erikoisrakenteinen jalka- ja kattolista helppokäyttöisellä johtouralla. Listassa oleva irrotettava kansi mahdollistaa johtojen lisäämisen ja poistamisen asennuksen jälkeenkin.Lista on valmistettu MDF:stä ja sen alaosa on suojattu kosteudelta sekä sen aiheuttamilta haitoilta. Kansi on valmistettu PVC-materiaalista, joka on kalvoitettu eikä se kellastu.Taipuisan materiaalin ansiosta lista mukautuu myös epätasaisille pinnoille. Listan asentaminen on erittäin nopeaa ja helppoa. Se vain painetaan seinää vasten ja porataan ruuveille reiät. Ruuvit jäävät kannen alle piiloon. Huomioithan, että listojen lämpötilan ja kosteuden on annettava tasaantua ennen asennusta.
20109_23045.jpg
Faktaa alapohjarakenteiden
Kosteus alapohjarakenteiden rasitteena-Rakennuksen alapohjaa rasittavat pohjaveden pinnasta kapillaarisesti nouseva vesi sekä sade- ja valumavesistä aiheutuva vajovesi. Pintavedet ohjataan pois rakennuksen vierustoilta sopivalla maanpinnan muotoilulla. Maahan painuvat vajovedet johdetaan pois rakennusta ympäröivällä salaojaverkostolla, kertoo Ruduksen pientalosektorin vetäjä Hannu Timonen-Nissi.-Veden kapillaarinen nousu voi olla hienojakoisissa maa-aineksissa useita metrejä. On huomattava, että vesi liikkuu maaperässä kapillaarisesti myös vaakasuunnassa. Tutkimuksissa on todettu, että maaperästä kulkeutuu myös diffuusiolla (vesihöyrynä) vettä kohti alapohjarakenteita. Diffuusiolla liikkuvat vesimäärät ovat pieniä verrattuna kapillaari-ilmiöön, mutta joissakin tapauksissa ne saattavat ajan kuluessa aiheuttaa ongelmia lattiapäällysteille, toteaa Timonen-Nissi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton