• Etusivu
  • Rakentaminen

Nonstop-messujuna kuljettaa kätevästi asuntomessualueella

Rakentajan toimitus
Julkaistu 22.07.2008
20087_12069.jpg

Nonstop-messujunat kiertävät asuntomessualueella joka päivä klo 10-18.

Vaasan asuntomessuilla kiertää kolme nonstop-messujunaa. Messuvieras voi helposti hypätä junan kyytiin missä vain, ja jäädä pois haluamassaan paikassa. Messujunalla pääsee kätevästi alueen reunalta toiselle reunalle. Junat kiertävät alueella koko messupäivän ajan klo 10–18. Messujuna on maksuton ja sen kyytiin voi nousta ja kyydistä voi poistua merkkiä antamalla.

Matkustajavene seilaa Vaasan Asuntomessuille päivittäin täydellä lastilla

Laivakuljetus Vaasan Asuntomessuille on saavuttanut messuvieraiden suuren suosion. M/s Triton -paatti lähtee päivittäin tunnin välein Vaasan Kalarannasta ja kulkee Rantasipi Tropiclandian kautta messuille Lammassaaren laituriin. Messuilta puolestaan pääsee tasatunnein laivalla takaisin Kalarantaan. – Laivan suosio on kasvanut koko ajan. Päivittäin kuljetamme jopa 100 asiakasta. Toisinaan alus täyttyy jo Kalarannasta lähdettäessä. Silloin Rantasipin matkaajat haetaan erikseen ensimmäisen lastin jälkeen, juttelee veneen kippari Jussi Mendelin. Vene kulkee messujen aukioloaikoina klo 10–18.

M/s Triton -laiva on Merenkulkulaitoksen vanha viittavene. Se on rakennettu 1970-luvulla Uudenkaupungin veneveistämössä. Mendelinin mukaan alus soveltuu pienten muutosten jälkeen erinomaisesti matkustajien kuljettamiseen. Kerralla laivassa voi matkustaa yhteensä 24 henkilöä.

Mendelin kuljettaa yleisöä Vaasan läheisillä merialueilla myös ilta-aikaan. Panoramaristeilyt lähtevät Kalarannasta aina klo 19.00. Risteily kiertää Sundominlahdella noin tunnin ajan, jolloin myös selostetaan ympärillä näkyviä maisemia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. – Panoramaristeilyt kiertävät Kalarannan, Tropiclandian, Sundomin, Patterinniemen ja Suvilahden välisellä reitillä, Mendelin kertoo.

Messuvieraiden matka sujuu laineilla rattoisasti, kun kippari kertoo rantamaisemista sekä Vaasan monivaiheisesta historiasta. Messujen projektipäällikön Keijo Ullakon mukaan laivakuljetus on erinomainen lisä messuturistien palveluun. – On hienoa, että matkailijat voivat nähdä Vaasan myös mereltä päin. Kaupungissamme meri on tärkeä matkailuvaltti ja se luo ainutlaatuista vaasalaista tunnelmaa, Ullakko toteaa. Hän myös vinkkaa, että Vaasan kaukaisempaan saaristoon ja Unescon maailmanluonnonperintöalueeseen voi tutustua syvällisemmin muilla risteilyillä, joita lähtee Vaasan Sisäsatamasta.

Matkustajat voivat ostaa messureiteillä laivasta matkalipun lisäksi myös messulipun. Omalla veneellä ei messulaituriin ole mahdollista tulla. Aikuisten matkalippu m/s Tritonissa maksaa 5 € ja lasten 2 €, aikuisten menopaluu maksaa 7 € ja lasten 3 €. 15 euron hintaisella perhelipulla voivat matkustaa 2 aikuista ja 1–3 lasta. Illan panoramaristeilyjen liput maksavat aikuisilta 10 € ja lapsilta 5 €.

Asuntomessualueella myös koiraparkki

Vaasan asuntomessuilla on myös koiraparkki, johon asuntomessuvieras voi jättää koiransa hoitoon messuvierailun ajaksi 4H-dogsittereille. Koiraparkki sijaitsee messualueen viereisellä jäähallilla, näytteilleasettajaparkin takana. Koiraparkki on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–15. Tarpeen vaatiessa koiraparkki on auki myöhempäänkin. Muina aikoina 4H-dogsittereitä voi tiedustella numerosta 040 562 9500.

Koiraparkki maksaa yhdeltä koiralta 5 euroa per tunti (lisätunnit 2 € kappale). Saman omistajan kahdelta koiralta koiraparkki maksaa 8 euroa tunti (lisätunnit 3 € kappale), kolmelta koiralta 11 euroa/tunti (lisätunnit 4 € kappale) ja neljältä koiralta 14 euroa/tunti(lisätunnit 5 € kappale). Maksun voi hoitaa vain käteisellä ja 4H-dogsitterit toivovatkin asiakkailta tasarahaa.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201512_45064.jpg
Pienen budjetin uusi omakotitalo
Markkinajohtaja Kastelli on kehittänyt pienen budjetin talomalliston jokaisen laadukasta omakotiasumista suunnittelevan perheen ulottuville. Economy-koti tarjoaa jo edullisimmassa hintaluokassa kaikki tasokkaan Kastelli-asumisen edut.Economy-mallisto sopii kaikille, jotka haluavat päästä rakentamisesta helpommalla ja edullisemmin. Laajasta mallistosta löytyy sopivan näköinen ja kokoinen koti omaan makuun.Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talostaTilaa Kastelli-taloesite
201810_55079.jpg
Eurohouse-talon 300 kattoneliötä sai komean, harmaan betonitiilikatteen
Eurohouse-talon 300 kattoneliötä sai komean, harmaan betonitiilikatteenKING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDETOTEUTUS /Kattokeskus OyEspoon Oittaan ulkoilualueen kupeessa sijaitseva kaunis, valkotiilinen 1980-luvun Eurohouse-omakotitalo kaipasi katolleen uutta arvonsa mukaista vesikatetta. Kattoremontti tuli ajankohtaiseksi, koska vanha tiilikate oli halkeillut sekä vanhassa bitumipäällysteisessä kovalevyaluskatteessa oli paikoittain pieniä vuotoja.
20226_78613.jpg
Kohti ekologisempaa keittiötä
Keittiöiden maailma on astumassa uuteen aikakauteen, kun yhä useammat kodit siirtyvät kohti ekologisempaa keittiötä. Ekologisen keittiön suunnittelu ei ole vain pelkkä trendi, vaan se heijastaa sitoutumista kestävään elämäntapaan ja ympäristöystävälliseen kulinarismiin. Vastuullisella keittiösuunnittelulla pyritään kokonaisuuteen, joka ei ainoastaan hemmottele makunystyröitä, vaan myös kunnioittaa ja suojaa ympäristöämme. Ekologisuus keittiössä on itseasiassa melko helppo ja jopa edullistakin toteuttaa.Tervetuloa tutustumaan ekologisen keittiön inspiroivaan maailmaan ja katso 5 käytännöllistä ekovinkkiä vastuullisempaan keittiöelämään.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
202110_73036.jpg
Viikon sisustusidea: Onko messinki vaikea materiaali sisustuksessa?
Messinkiset nupit ja kahvat, messinkinen hana ja allas, messinkiä asennuskalusteissa. Messinki on tehnyt paluun, vaikka moni sitä aikoinaan niin vihasi. Messinkiä on ehkä totuttu pitämään myös vaikeana ja eritoten kalliina materiaalina, josta käytännöllisyys on kaukana. Mikä on totuus messingin takana?Messinki on materiaalina melko pehmeä. Messinkiin syntyy ajan patinaa, ja altaissa se saattaa raapeutua ja kolhiintua käytössä. Jos et siedä yhtään ajan hampaan jälkeä, messinki ei ehkä ole sinun juttusi. Päällystämätön messinki hapettuu ja tummuu. Tämäkin on toisille patinaa ja toisille kauhistus. Ota sekin huomioon.
20178_49995.jpg
Rakenteiden tiivistäjän VTT-henkilösertifiointi­koulutus
VTT:n sertifioinnilla ammattilainen voi osoittaa osaamisensa. Samalla tilaaja varmistuu henkilön ammattitaidosta ja siitä, että ammattilainen toimii hyvän rakennustavan mukaisesti.Sertifikaatin myöntämisen perusteena ovat sertifioinnin toimikunnan määrittelemien osaamisvaatimusten pohjalta laadittu henkilösertifiointikoulutus, kirjallinen tentti ja näyttökoe. Lisäksi voimassaolon edellytyksenä on työkohteiden raportointi ja säännöllinen täydennyskoulutus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton