• Etusivu
  • Varusteet

Uusi älylukko vapauttaa avaimista – Lue testaajien kommentit

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 22.03.2023Päivitetty 31.10.2023
20233_81240.jpg

Miksi valita perinteinen mekaaninen lukitus, kun tarjolla on huolettomuutta ja turvallisuutta? Älylukon helppokäyttöisyys ja muunneltavuus poistaa tarpeen vara-avaimista ja helpottaa arkea takuuvarmasti. Lue myös pilottitestaajien kommentit.

Kun uutta taloa rakennetaan, suunnitellaan sinne todennäköisesti myös älykodin etuja, kotiautomaatiota tai vaikkapa robotti-imuri. Miksi siis ei valitsisi myös oveen älylukkoa vanhan tekniikan sijaan? Ja jos älylukko unohtui matkasta tilaus- tai rakennusvaiheessa, niin sen voi asentaa aina myös jälkikäteen. Abloyn uusi Yale Doorman L3 on suunniteltu pohjoismaisiin, vaativiin olosuhteisiin.

– Voit jättää kotiavaimet pois! Tämä on ollut itselle haave jo pitkään. Teslan omistajana auton avaimet on voinut jättää pois jo aikoja sitten ja nyt tämä mahdollistaa saman kokemuksen kotioven kanssa. Aivan mahtavaa!
pilottitestaajan kommentti

Unohda huoli, avaimeton lukko on helpompi ja tuo turvaa

Kun haluat älykkäämpää, tyylikkäämpää ja helppokäyttöisempää lukitusta oviin, ratkaisu on Abloyn Yale Doorman -malliston uusin tulokas Yale Doorman L3.

Älylukon avaamiseen voit käyttää avauskoodia, älypuhelinta tai kulkutunnistetta.

Tai lähestyessäsi ovea, pääset sisään oveen koskematta, sillä automaattinen avaustoiminto avustaa arjessa. Tällöin lukko tunnistaa sinut automaattisesti lähestyessäsi ovea ja avaa lukon oveen koskematta.

– Automaattiavaus on ollut käytössä alusta asti ja toiminut hienosti. Eli kun autolla ajaa pihaan tai tytär tulee kävellen koulusta kotiin on lukko jo valmiiksi ovelle saavuttaessa auennut. Ilman muuta yksi parhaita ominaisuuksia.
pilottitestaajan kommentti
Älylukko helpottaa ja sujuvoittaa arkea monin tavoin, kuten automaattinen lukinta takaa sen, ettei ovi jää vahingossa auki
Älylukko helpottaa ja sujuvoittaa arkea monin tavoin, kuten automaattinen lukinta takaa sen, ettei ovi jää vahingossa auki

Huoli oven jäämisestä auki on monessa kodissa todellinen. Ovatko lapset muistaneet ottaa avaimen mukaansa? Entä jäikö lukko auki kotoa lähtiessä? Älylukon kanssa voi olla huoletta, sillä automaattinen lukinta takaa sen, ettei lukitus jää vahingossa auki. Yale-älylukot lukittuvat oven sulkeutuessa. Sujuvaa arkea lisää myös mahdollisuus valita lukitusviive, jolloin postilaatikolla ehtii hyvinkin käväistä. Lisäksi lukon saa halutessaan päivätilaan, jolloin lukko pysyy auki, vaikka ovi olisikin kiinni.

– Enää ei tarvitse palata lähtiessä tarkistamaan tuliko ovi lukittua, kiitos automaattilukituksen!
pilottitestaajan kommentti

Turvallisuutta lisää älylukon murtoyrityksien tunnistaminen: Yale Doorman L3 -älylukossa on sisäänrakennettu murtohälytin. Käyttölokista pystyy tarvittaessa seuraamaan, kenen koodeilla ovesta on kuljettu. Kotisi on näin turvassa ja mieli huoleton.

Info

Info

"Sopiiko Yale Doorman L3 älylukko meidän oveemme?"

Yale Doorman L3 sopii lähes kaikkiin suomalaisiin oviin. Se sopii suoraan mm. ABLOY 4190, LC190, LC100 tai LC102 lukkorunkojen tilalle. Asennus tällaisiin oviin ei vaadi oven muokkaamista tai poraamista.

– Hieno älylukko ja nättikin ovessa. Hienointa käytettävyys ja ulkonäkö, sekä lukon nopeus. Mitään huonoa en oikeastaan keksi.
pilottitestaajan kommentti

Voit lomailla huoletta, sillä reissun ajaksi Yale Doorman L3 -älylukko mahdollistaa väliaikaisten kulkukoodien tai virtuaaliavainten jakamisen. Kukkien kastelijat ja kissan ruokkijat pääsevät helposti sisään ja pääsyoikeuden voi rajata vain haluamallesi ajankohdalle. Samoin vuokra-asunnossa älylukko helpottaa avainrumbaa ja lisää siten turvallisuutta. Avaimia ei katoa, eikä niitä voi kopioida. Kun uusia avaimia ei tarvita, säästyy myös silkkaa rahaa.

Ohjaa lukkoa etänä

Olet kokouksessa ja epävarmuus iskee. Laittoiko pieninkin lähtijä oven varmasti lukkoon? Älylukkoon on mahdollista saada lisälaite, jolla lukko liitetään internetiin.

Tällöin lisälaite toimii siltana älylukon ja kodin langattoman verkon välillä, näin lukituksen tilan tarkistaminen sekä oven avaus ja lukitus onnistuvat mistä tahansa puhelimen avulla.

Lukituksen voi avata oven takana odottavalle ja töistä käsin voi tarkistaa, tuliko lapsi koulusta kotiin. Yale Connect Wi-Fi Bridge -lisälaite mahdollistaa lukon etähallinnan sekä etäilmoitukset ja lukon yhdistämisen erilaisiin älykotitoimijoihin.

– On mukava tietää, että lapsilla on aina "avain" kotiin.
pilottitestaajan kommentti
Älylukon lukituksen tilan voi tarkistaa etäältä ja oven voi myös avata etäohjauksella.
Älylukon lukituksen tilan voi tarkistaa etäältä ja oven voi myös avata etäohjauksella.
Info

Info

Yale Doorman L3 -älylukko

  • älykäs, tyylikäs, helppokäyttöinen
  • avaimeton lukitus etäohjausmahdollisuudella
  • käytettävissä koodilla, älypuhelimella tai kulkutunnisteella
  • automaattinen lukitus niin haluttaessa
  • soveltuu hyvin lemmikkikotiin
Abloy Oy
Varusteet
asuminen
lukitus
ovet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81384.jpg
Mikä on älylukon todellinen kustannus?
Puhuttaessa älylukoista, moni kuvittelee mielessään luksustuotteen, jollaisia näkyy Hollywood tähtien ovissa ja James Bond elokuvissa tai vähintäänkin vain varakkailla asuinalueilla. Älylukot ovat nykyisin kaikkien saatavilla ja yhä useampi harkitseekin älylukon hankkimista.
20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20156_43548.jpg
Etäohjattava älylukko kotiisi
Luotettava lukitus kuuluu turvallisen kodin perusominaisuuksiin. Kun tähän lisätään etäohjausmahdollisuus, helpottaa se useita arjen tilanteita. Voit tarkistaa tuliko lähtiessäsi ovi lukkoon sekä lukita sen tarvittaessa. Mobiilisovelluksen avulla saat myös tiedon kun lapset saapuvat kotiin.
ABLOY EASY mekaaninen lukitusjärjestelmä
Ajanmukaista lukitus retrofitin avulla
Taloyhtiön lukitusjärjestelmä on sijoitus. Se on sijoitus ennen kaikkea asukkaiden turvallisuuteen. Vaikka lukituksen uudistus nähdään mahdollisesti isona kustannuksena, sen ei tarvitse olla sitä.
Rukkilantie kerrostalo
Taloyhtiön lukitusjärjestelmän päivitys kustannustehokkaasti
Helsingin Malminkartanossa sijaitsevassa taloyhtiössä vanha, mekaanisen lukituksen patentti oli päättymässä. Vuosien saatossa avaimia oli kadonnut ja jäänyt palautumatta, ja etenkin vuokralla olevien asuntojen asukasvaihtuvuuden vuoksi tarve uudelleen sarjoittamiseen ilmeni säännöllisin väliajoin. Lukitusjärjestelmän modernisointiin sopiva ratkaisu löytyi kotimaisen Abloyn ABLOY PULSE -järjestelmästä.
20203_63064.jpg
Miksi espoolainen rivitaloyhtiö hankki älylukot?
Kun espoolaisessa rivitalokohteessa alettiin suunnitella vanhan lukitusjärjestelmän vaihtoa, oli yhdellä satunnaisella rautakauppareissulla lopputuloksen kannalta suuri merkitys. Silloin taloyhtiön hallituksen jäsen Juha Sääskilahti törmäsi uudenlaiseen älylukkoratkaisuun, joka herätti heti kiinnostuksen. Tarkemmalla tutustumisella selvisi, että kyseessä oli Abloy-tuoteperheeseen kuuluva Yale Doorman -älylukko, jossa oli juuri niitä ominaisuuksia, joita espoolaisen taloyhtiön hallitus oli etsinyt. Lisäksi hinta oli kilpailukykyinen perinteisten mekaanisten järjestelmien rinnalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton