• Etusivu
  • Energia

Naantalin Asuntomessuilla harkitut yksityiskohdat kiinnittävät huomion

Yhtenä kriteerinä kohtuu hinta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Schneider Electric Finland Oy
Päivitetty 02.08.2022
20227_79054.jpg

Exxact-sähkökalusteet korostavat pintojen teollista rosoisuutta Villa Pintassa Naantalin Asuntomessuilla.

Naantalin Asuntomessukohteet ovat täynnä pienien, mutta niin tärkeiden yksityiskohtien ideoita. Harkittuja yksityiskohtia löytyy muun muassa Villa Lillasta ja saunarivitalosta sekä Villa Pintasta. Yksityiskohdissa on otettu huomioon niin merien suojelu kuin tuotteiden helppo saatavuus, kohtuu hinta ja tyylikkyys.

Yhtenä pääteemana Naantalissa oli tänä vuonna luonnon kunnioittaminen. Merenrannalla sijaitseva messualue onkin oiva kohde esitellä merimuovista tehtyjä ELKO Plus Ocean Plastic -sähkökalusteita, jotka sopivat täydellisesti Asuntomessujen teemaan meriluonnon suojelemisesta.

Merimuovin kierrätystä ja muovitonta rakentamista

Villa Lilla on neljän loma-asunnon ja saunarivitalon kokonaisuus, jossa talojen rakenteet ja ulkoverhoilu on toteutettu CLT-levystä. Puinen CLT-monikerroslevyn tiiviin rakenteen ansiosta muovin käyttöä rakentamisessa voidaan vähentää.

– Kun rakentamisessa käytetään puista CLT-levyä ja liitoskohdat toteutetaan ilmatiiviisti, ei erillisiä höyrysulkuja tarvita lainkaan. Muovittomuus pitää rakennuksen terveempänä ja vähentää myös tarvetta tuottaa uutta muovia. ELKO Plus Ocean Plastic -sarja sopii tässä suhteessa hyvin CLT-materiaalin pariksi, sillä se mahdollistaa ekologisemman rakentamisen, pohtii CLT Plantin toimitusjohtaja Miikka Vainio.
Ekologisuus onkin hyvin tärkeää Villa Lillan rakentajalle CLT Plantille, joilla on Asuntomessuilla myös omakotitalokohde.

Lue lisää: Maailman ensimmäiset merien muoviroskasta valmistetut sähkökalusteet – Haamuverkot hyötykäyttöön>>

Ekologinen ja turvallinen ELKO Plus Ocean Plastic

Tärkeää meriemme suojelemisessa on uuden muovin tuottamisen rajoittaminen. ELKO Plus Ocean Plastic vähentää ylimääräistä muovia kahdella tavalla: uusiotuote itsessään on kierrätysmateriaalista, mutta lisäksi tuotepakkauksista on poistettu muovi ja liima.

– Yhtenä Pohjoismaiden johtavana toimittajana pidämme tärkeänä, että olemme ensimmäinen, joka valmistaa ympäristöystävällisempiä sähkökalusteita. Se on askel, joka toivottavasti johtaa siihen, että alalle tulee lisää vastuullisia tavarantoimittajia, sanoo tuotepäällikkö Eetu Mäkelä Schneider Electriciltä.

Merimuovia käytetään sarjan pistorasioiden, kytkinten ja kehysten valmistuksessa. Vaikka ELKO Plus Ocean Plastic-sarjassa on käytetty merimuovia, ei turvallisuudesta ole silti tingitty. Paloturvallisuuden takaamiseksi tuotteeseen on lisätty lasikuitua.

ELKO Plus Ocean Plastic-sarja on tyylikäs, merimuovista valmistettu sähkökalustesatja.
ELKO Plus Ocean Plastic-sarja on tyylikäs, merimuovista valmistettu sähkökalustesatja.

Laatua saa myös kohtuuhintaan

Kun elämä heittää kohdalle kierrepallon ja kahden ihmisen projektista tuleekin yhden ihmisen projekti, moni olisi saattanut heittää hanskat tiskiin. Villa Pinta -kohteen Kati Jensen ei kuitenkaan tehnyt niin vaan jatkoi sinnikkäästi unelmansa toteuttamista.

Eron jälkeen käytettäväksi jää vain yhden ihmisen tulot, ei Jensen halunnut tinkiä unelma-asuntonsa neliöistä, mutta oli tarkka rakentamisen materiaalivalinnoissa. Jensen valitsi kokonaiskustannusten kannalta edullisen, mutta varman ja laadukkaan Exxact-sähkökalustesarjan. Tyylikkyydestä ei hänen tässä kohtaa tarvinnut tinkiä tippaakaan.

– Sisäpinnoissa on käytetty paljon hartsipinnoitettua betonia ja kipsiä, sillä pinta-alaltaan isossa talossa materiaalivalinnoilla on erityistä merkitystä kokonaiskustannusten kannalta.

– Exxact-sarjan valitsin, koska se täytti kolme olennaista kriteeriä: se on kohtuuhintainen, toimiva ja hyvännäköinen. Exxactin antrasiittikuosiset sähkökalusteet sopivat erinomaisesti yhteen tasoitepintojen kanssa. Antrasiitti myötäilee myös talon muuta värimaailmaa, kuten mustia ikkunapokia, Jensen kuvailee.

Pienet yksityiskohdat saavat erottua muusta sisustuksesta, kuten Exxact-sarjan sähkökalusteet.
Pienet yksityiskohdat saavat erottua muusta sisustuksesta, kuten Exxact-sarjan sähkökalusteet.

Tuotteiden helppo saatavuus myös jatkossa oli Jensenille erityisen tärkeää. Hän halusi varmistaa, että korvaavia ja nykyisiä ratkaisuja täydentäviä sähkötarvikkeita löytyy helposti tukusta tai kaupan hyllyltä.

Täältä löydät Exxact-sarjan jälleenmyyjiä. Exxact tuotteita myydään myös Rakentaja.fi Verkkokaupassa. Käy tutustumassa laajaan valikoimaan.

20227_79056.jpg

Käytännön sanelemia yksityiskohtia

Monipuolinen Exxact-sähkökalustesarja vetosi Jenseniin ja sarjasta onkin löytynyt pelastaja yksityiskohtaan jos toiseenkin. Kun huoneiston huoneistokohtaisia termostaatteja ei ehdittykään asentaa, löytyi Exxact-sarjasta umpikeskiölevy ja tulevien termostaattien paikat saatiin nopeasti ja siististi piiloon.

Jensen arvostaa sähkökalusteissa sellaisia asioita, joita ei aina tule ajatelleeksi asukkaana tai rakennuttajana.

– Kun kytkimet ja pistorasiat ovat hiukan erivärisiä kuin seinä, ne on helppo erottaa myös hämärässä tai pimeässä. Saat myös sähköasentajalta kiitosta valitsemalla Exxactit, sillä niissä on riittävästi kytkentätilaa. Lisäksi Schneiderin sähkökalusteet ovat riittävän suuria peittämään viimeistelemättömät kohdat pistorasian tai valokatkaisijan vieressä. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin viisi milliä puuttuvaa tapettia sähkökalusteen vieressä, Jensen neuvoo.

Hyvän ja perusteellisen suunnittelun tuloksena yksityiskohdat pääsevät oikeuksiinsa.

Ohje

Ohje

Tutustu tuotteisiin

Schneider Electric Finland Oy
Energia
automaatio
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81349.jpg
Miten kodinohjaus toimii ja mitä se maksaa?
Älykoti-ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta sekä säästävät turhia askelia, energiaa sekä kustannuksia. Kodin sähkölaitteet, valaistus, tietoliikenne ja lämmitys muodostavat kokonaisuuden, joka vaatii ohjausta. Sen voi toteuttaa yksinkertaisilla ohjauskytkimillä ja läsnäolo-, liike- ja lämpötilatunnistimilla tai kattavammalla älykotijärjestelmällä. Kun vältetään jatkuva päälle ja pois kytkeminen, elämä helpottuu ja energiaa säästyy.Wiser-älykotijärjestelmä auttaa muun muassa opitimoimaan energiankulutusta. Älykotijärjestelmä parantaa niin turvallisuutta kuin viihtyvyyttäkin. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä on helppo asentaa. Wiser yhdistelee normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, joka muodostaa automaatiokokonaisuuden. Järjestelmä on helppo räätälöidä jokaiseen kotiin sopivaksi kokonaisuudeksi.Wiser-älykotin on myös tietoturvallinen valinta.
20217_71735.jpg
Suojaa kodin sähkölaitteet salamaniskulta
Kesä tulee ja luvassa on jälleen ukkosia. Salamaniskujen aiheuttamat virtapiikit rikkovat usein kodin elektroniikkaa. Sähkönjakelun turvallisuutta voidaan parantaa huomattavasti lisäämällä keskukseen muutamia erityisiin turvatoimintoihin tarkoitettuja komponentteja. Niiden lisäämistä on hyödyllistä arvioida kohteen kriittisyyden mukaan. Asiantuntijat kertovat, miten kodin sähkölaitteet kannattaa suojata salamaniskuilta.
20221_76557.jpg
Paina nappia, kun haluat kahvia - älykoti hoitaa loput
Arkiaamuna jokainen säästetty hetki on kullanarvoinen. Kaipaisitko sinäkin joskus pikku apulaisia, jotka muistaisivat, kun sinä unohdat, ja ehtisivät, kun sinulla on liian kiire? Älykodissa nämä tekniset ratkaisut tekevät arjestasi helpompaa ja turvallisempaa.
20234_81399.jpg
Pienennä energiankulutusta mökillä - ohjaa etänä
Mökkien sisustus ja varustelu on nykyisin jo omakotitalojen luokkaa, joten huoli asumattoman mökin kunnosta ja kutsumattomista vieraista on aiheellinen. Moni ei ehkä halua moista riesaa itselleen, vaan mieluimmin myy mökkinsä kuin omistaa. Etäohjaus voisi kuitenkin olla erinomainen ratkaisu sekä mittaviin energiansäästöihin että valvonnan ongelmiin.
20218_72041.jpg
Uutta ratkaisua sähköautonlataukseen uudisrakentamisessa
Sähköautojen yleistyessä sähköautojen kotilataaminen nousee tärkeäksi aiheeksi uudisrakentamisessa. ABB:n kokonaisratkaisu sähköautonlataukseen auttaa uudisrakentajia varautumaan sähköauton kotilataamiseen, vaikka sähköautoa ei heti hankittaisikaan. Ratkaisu mahdollistaen sekä dynaamisen kuormanhallinnan että älykkään, turvallisen ja luotettavan lataamisen kotona.
20209_66669.jpg
Arvoasunnon valaistusremontti onnistui monipuolisilla ledeillä
LedStore oli mukana valaistussuunnittelusta valaisinten hankintaan saakka Töölönlahden rannalla Helsingissä sijaitsevan arvoasunnon kokonaisremontissa. Valaisimina käytettiin monipuolisesti led-paneeleja, led-nauhaa, spotteja, seinävalaisimia ja korostusvalaistusta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton