• Etusivu
 • Rakentaminen

Näin kellari pysyy kuivana ja lämpimänä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Muottikolmio Oy - ISODRÄN & Termotuote
Päivitetty 01.06.2022
20203_63477.jpg

ISODRÄN-levy koostuu yhteen puristetuista ja liimatuista EPS-palloista. KROSS-eristeessä pallot ovat irrallisia.

Monesti kellaritilat omakotitaloissa sekä kerrostaloissa halutaan uudistaa nykyaikaisella ratkaisulla, mikä kestää aikaa ja on laadukas. Nykypäivän rakentamisessa ei enää suunnitella vain materiaalikustannuksiltaan edullisia tai totuttuja ratkaisuja. Kokonaiskustannukset ja lopputulos ratkaisevat. Rakentaminen ilman reklamaatioita on kaikkien kannalta järkevämpää.

Vanhoissa taloissa on valitettavan usein kostea ja tunkkainen kellari. Se näkyy seinän rappauksien kosteusvaurioina ja homeena. Tämä huomataan usein vasta silloin, kun kellaritilat haluttaisiin ottaa hyötykäyttöön. Isodrän-levyn avulla toteutat kellariremontin onnistuneesti ja saat vanhan kellarin hyötykäyttöön. Ratkaisua varten on mahdollista hyödyntää määrälaskuria sekä valmistajan suunnittelu- ja asennusohjeita. Kosteussuojaratkaisut salaojaan ohjeineen voi tilata verkkokaupasta suoraan tontille.

Mikä on Isodrän-levy?

Terve, hengittävä ja energiatehokas kellarin seinä on mahdollista toteuttaa rakennusfysiikan peruslakeja hyödyntävällä ratkaisulla. Isodrän-levy on markkinoiden edistyksellisin seinärakenteiden kuivaamiseen sekä lämmöneristämiseen tehty tuote. Monikäyttöisyytensä ja ominaisuuksiensa ansiosta ISODRÄN® on eri sarjassa kuin perinteiset eristelevyt.

Rakennuksen kosteustekninen toimivuus edellyttää, että perustuksen salaojitus on asianmukaisesti järjestetty. Levyn puristuslujuutta valittaessa otetaan huomioon maanpaineesta aiheutuva kuormitus ja kuormituksen vaikutus levyn vedenjohtavuuteen. ISODRÄN®-levyt toimivat salaojittavana materiaalina, jolloin työ- ja materiaalikuluissa saavutetaan merkittävä säästö, koska kaivuumassat voidaan käyttää kaivannon täytössä.

ISODRÄN® -verkkokauppa tarjoaa tuotteen ja asennuksen apuvälineiden lisäksi myös laajat suunnittelu- ja asennusohjeet. Rakennekuvat löytyvät niin pdf- kuin dwg-muotoisina. Kuvista selviää helposti ja luotettavasti ohjeet erilaisiin kohteisiin.

ISODRÄN® tarjoaa myös koko järjestelmän täydelliset työohjeet rakennusperustan kosteuseristykseen.

Lue lisää ja tilaa tarvittavat tuotteet tästä!

Tätä kaikkea on ISODRÄN®:

 • vedeneristysjärjestelmä
 • lämmöneristys, salaojittava lämmöneriste
 • pystysalaojarakenne
 • siirtää kastepisteen ulos rakenteesta
 • kapillaarikatko
 • radonrakenne
 • kuivattaa rakenteen
Katso lisää tästä!
20203_63478.jpg

Laske määrät itse määrälaskurin avulla tai pyydä apua

Levyjen tilausta varten tarvitset joitain tietoja kohteesta. ISODRÄN® -levyjä on saatavana 100 ja 200 mm paksuisina. Paksuuden lisäksi tulee tietää kohteen kosteuskuorma pohjalla, maaperän tyyppi, pakkaustapa, suojattavien seinien määrä mittoineen ja seinän materiaali. Määrälaskurin lopputuloksena saat kaikkien tarvikkeiden määrät ja näin pystyt pyytämään helposti myös tarjouksen.

Tästä suoraan Määrälaskuriin

Levyjen käsitteleminen ja asentaminen on helppoa niiden koon ja painon vuoksi. Katkaisu ja erilaisten läpivientien teko onnistuu parhaiten kuumalankaleikkurilla, ohuempiin levyihin mattopuukolla ja paksumpiin levyihin puukkosahalla, jossa on harvahampainen metalliterä.

Järjestelmä sopii:

 • Rakennusten perusmuureille ja maanvaraisille betonilaatoille uudis- ja saneerauskohteissa
 • Radonin poistoon
 • Saatavissa irrallisina KROSS-rakeina ryömintätilojen eristämiseen


Muottikolmio Oy - ISODRÄN & Termotuote
Rakentaminen
kosteudeneristys
perustukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20229_79484.jpg
Rakennusten täydellinen kosteussuoja ja lämmöneriste
Terve, hengittävä ja energiatehokas kellarin seinä on mahdollista toteuttaa rakennusfysiikan peruslakeja hyödyntävällä ratkaisulla. Maanalaisen seinän lämpimänä ja kuivana pysymisen edellytys on kunnollinen kosteussuoja, joka koostuu salaojituksesta, kapillaarisesta katkaisusta ja lämmöneristyksestä. Katso video, miten helppo remontti ISODRÄN-rakenteella on tehdä.
20238_82799.jpg
Kellarin seinät märät, mitä tulisi tehdä?
Pohjois-Helsingissä sijaitsevan omakotitalon omistajalla oli viime kesänä visainen ongelma. Kellarin seinään oli ilmestynyt kosteusläikkiä. Sisäilmaongelmia ei oltu vielä havaittu. Mitä tällaisessa tilanteessa kannattaa tehdä? Omistaja turvautui asiantuntijoiden apuun. Kiinteistössä tehtiin kosteusmittauksia ongelman laajuuden selvittämiseksi. Samalla pyrittiin selvittämään mikä aiheutti kosteuden kellarin seinissä.
20208_66159.jpg
Säästä korjauskuluissa ja käytä monitoimista eristettä
Taloissa oli havaittu jo pidemmän aikaa kosteus- ja lämpövuotoja. Asukkaat olivat valitelleet muun muassa kylmistä lattioista. SItten koitti lämmin kesäkuinen torstaiaamu rakennustyömaalla Pohjois-Helsingissä. Nelisen kuukautta kestävässä urakassa uusittiin laajalla tontilla sijaitsevien kuuden rakennuksen perustusten kosteuden- ja lämmöneristeet sekä parannettiin salaojien toimintaa.
20154_43144.jpg
Eristä kellarin seinä ulkopuolelta
Finnfoamin kehittämällä ratkaisulla kellarin seinän eristäminen on helppoa ja nopeaa. Ratkaisu soveltuu niin uudis- kuin korjauskohteisiinkin ja varmistaa rakenteen oikean kosteusteknisen toimivuuden.
201612_47856.jpg
Tehokas kosteussuoja varsinkin kellarille
Kostea, tunkkainen kellari, jossa seinän maali ja rappaukset lohkeilevat on tyypillinen näky useissa kerros- ja omakotitaloissa. Sadevesi on kyllästänyt kellarin seiniä ympäröivän maan tai pohjavesi on noussut talon anturaan saakka, jolloin talo niin kutsutusti seisoo vedessä. Salaojat voivat olla puutteellisia tai virheellisesti tehty. Kellarin ottaminen hyötykäyttöön voi olla vain haaveena näissä tilanteissa.Tehokas kosteussuojaus syntyy rakenteiden ulkopuolisesta lämmöneristyksestä ja niiden hengittämis- ja kuivumismahdollisuuksista, kapillaarisen kosteuden katkaisusta ja tehokkaasta salaojituksesta. ISODRÄN®-levyllä on kaikki nämä ominaisuudet. Siksi Isodräniä käyttämällä voidaan varmistaa esim. kellaritilojen kuivana pysyminen.
20139_36482.jpg
Bosch uudisti painepesurit - voimaa, liikkuvuutta ja tehokkuutta
Bosch on tuonut markkinoille täysin uudistuneen painepesurisarjan. Uudet Aquatak DIY painepesurit tarjoavat tehokkaan vaihtoehdon kaikkiin käyttökohteisiin. Sarjasta löytyy kolme erilaista pesuria erilaisiin tarpeisiin kevyestä käytöstä kattaviin puhdistusratkaisuihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton