• Etusivu
  • Varusteet

Näillä siivoustoimilla saat kotiisi hyvän sisäilman hetkessä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Allaway Oy
Julkaistu 19.09.2023Päivitetty 21.09.2023
20239_83099.jpg

Puhdas koti lisää asumismukavuutta.

Syksy ja sateet tarkoittavat yleensä paria asiaa – lisääntyvää kuran määrää, enemmän sisätiloissa vietettyä aikaa sekä ehkä jopa lähestyvän talven myötä kuivempaa sisäilmaa. Tässä kerättynä muutamia vinkkejä, joilla syksyisten siivouspäivien urakkaa voi helpottaa ja koti pysyy raikkaana sekä puhtaana.

Ongelmana kuiva sisäilma?

Liian kuiva sisäilma aiheuttaa monelle erilaisia oireita. Nenän tukkoisuus sekä silmien ja ihon ärsytysoireet voivatkin johtua sisäilman kuivuudesta. Hyvänä apuna huoneilman kosteuden lisäämiseen onkin monille lapsuudesta tuttu, jo kunniakkaaseen 50 vuoden ikään yltänyt Ufox ilmankostutin.
Ufox ilmankostuttimen toiminta perustuu veden riittävään kuumentamiseen, jolloin se höyrystyy. Näin myös ilman kostuttaminen on hygieenisintä ja bakteeritonta.

Ufox HK2 sopii hyvin vaikka lastenhuoneessa käytettäväksi.
Ufox HK2 sopii hyvin vaikka lastenhuoneessa käytettäväksi.

Keskuspölynimuri vai ei?

Keskuspölynimuri on suosittu ratkaisu useimmissa suomalaisissa kodeissa. Sen etuna on muun muassa imuroitujen pölyjen sekä epäpuhtauksien päätyminen suoraan erilliseen säiliöön pois asuintiloista. Siivouksen jälkeen kotiin jää raikas ja puhdas tuoksu.

Oikeanlainen mitoitus sekä hyvä etukäteen tapahtuva suunnittelu takaavat sen, että yletyt imurillasi kodin perimmäiseenkin nurkkaan, jolloin villakoirakaan ei pääse yllättämään sohvan takaa. On hyvä miettiä minkälaisia ominaisuuksia toivot. Hyödynnä Allawayn ilmainen suunnittelupalvelu ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun ja lähettämällä kuva pohjapiirroksestasi Allawaylle. Saat ilmaisen suunnitelman ja tarvike-erittelyn.

Jos et vielä omista keskuspölynimuria, mutta harkitset sellaisen hankkimista, niin ota testiin Allawayn imurinvalitsin, jonka avulla löydät itsellesi sopivimman mallin. Esimerkiksi kompakti Allaway Duo on erinomainen juuri kotoa muuttaneelle nuorelle kerrostaloasuntoon.

Vinkit tehokkaaseen keskuspölynimurin käyttöön:

Jotta voit siivota tehokkaasti, tyhjennä ensin imuroitava lattiapinta ylimääräisistä tavaroista ja siirrä huonekaluja pois tieltä mikäli tarpeen. Lisätehoa siivouksen tulokseen saa, kun miettii imuroinnin järjestystä – mistä lähdetään liikkeelle ja mihin päädytään. Imurointi kannattaa aloittaa talon ulkonurkasta kohti ulko-ovea, ja käydä jokainen huone läpi huolellisesti. Unohtaa ei kannata myöskään lattialistoja sekä nurkkia.

Vinkki #1 Hyödynnä suulakkeita

Kun kaipaat vain yhtä suulaketta käytettäväksi useammalla pinnalla, tartu silloin monitoimisuulakkeeseen. Sen avulla hoidat kovat lattiat, lankamatot sekä huonekalut yhdellä kertaa. Monitoimisuulakkeeseen kuuluu kolme eri suulaketta ja vaihto sujuu helposti pikakiinnityksen avulla.

Vinkki #2 Rikkaimuri nopeaan toimintaan

Keittiössä yleensä sattuu ja tapahtuu. Muruja sekä pientä roskaa löytyy sieltä täältä. Verraton apuri keittössä viihtyvälle on venyvä rikkaimuri, joka yltää moneen paikkaan yhdellä kertaa. Imuroi keittiötasoille ja lattialle ilmestyneet leivänmurut nopeasti. Toisinaan tarvitsee myös kurottaa korkealle, ei hätää, rikkaimurin avulla yletyt myös lamppujen, kaappien ja verhotankojen päälle.

Syntyikö aamupalaa valmistaessa sotkua? Hyvänä apuna toimii rikkaimuri.
Syntyikö aamupalaa valmistaessa sotkua? Hyvänä apuna toimii rikkaimuri.

Vinkki #3 Pidä myös sänky puhtaana

Makuuhuone on paikka, jossa yleensä hienoa, tekstiileistä irronnutta pölyä riittää. Ei siis pidä unohtaa makuuhuoneen siisteyttä! Imuroimalla sekä tuulettamalla patjat säännöllisesti pidät ne raikkaana ja miellyttävinä nukkua. Haluatko irrottaa pölyt tehokkaasti? Ota silloin avuksesi huonekalutamppari – tämä suulake irrottaa tehokkaasti pölyt, hiukset ja eläinten karvat patjoista.

Huonekalutampparilla saat helposti poistettua muun muassa pölyt vuoteesta.
Huonekalutampparilla saat helposti poistettua muun muassa pölyt vuoteesta.

Vinkki #4 Puhdista ahtaat kolot sekä pienet raot

Ahtaat raot sekä kolot ovat paikkoja, joihin pölyä usein kertyy pidemmänkin aikaa. Tästä hyvänä esimerkkinä pattereiden välit. Pölykertymät saat kuitenkin pidettyä kurissa ja aisoissa rakoharjasuulakkeen sekä kapeakärkisuulakkeen avulla.

Vinkki #5 Takan siivous vaivatta

Yksi helppo tapa säästää kodin sähkölaskussa on lämmittää kotona olevaa takkaa. On kuitenkin muistettava tyhjentää tuhkalaatikko sekä tulipesä säännöllisesti sinne kertyneestä tuhkasta. Tuhkaa ei pidä poistaa ennenkuin se on hyvin jäähtynyt ja silloinkin hävittää asianmukaisesti ja turvallisesti.
Takan siivouksen apurina toimii keskuspölynimuriin liitettävä esierottelija. Sen tehtävänä on estää imuroitavien roskien pääsy imuriin ja putkistoon. Esierottelijalla voit imuroida: hiekkaa, karkeaa roskaa, hienojakoista pölyä sekä vettä.

Oikeanlaisilla suulakkeilla saat huolehdittua pölyt pois niin pienistä raoista kuin myös vuoteesta ja kodin lattiapinnoilta.
Oikeanlaisilla suulakkeilla saat huolehdittua pölyt pois niin pienistä raoista kuin myös vuoteesta ja kodin lattiapinnoilta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Allaway Oy
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201510_44508.jpg
Terveellisempää ja viihtyisämpää siivousta keskuspölynimurilla
Sisäilman huono laatu on tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Vietämme ajastamme yli 90 % sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää, millaista ilmaa imuri jälkeensä jättää. Keskuspölynimurilla poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Siksi se on suositeltava valinta jokaiseen kotiin.
20164_46167.jpg
Keskuspölynimuri takaa hyvän ja raikkaan sisäilman
Nykyään lähes kaikkiin uusiin omakotitaloihin Pohjoismaissa asennetaan keskuspölynimurijärjestelmä tai valmius keskuspölynimurille. Kotimainen Allaway on tuotekehittänyt integroidun kokonaisjärjestelmän, jossa kaikki järjestelmän osat on suunniteltu ja testattu toimimaan keskenään. Tämä takaa käyttäjälleen pitkäikäisen ja kestävän järjestelmän.Valikoimasta löytyy kattavat ratkaisut omakotitaloihin, rivi-, kerrostalohuoneistoihin sekä muihin erikoiskohteisiin (veneisiin, linja- ja asuntoautoihin). Lisäksi Allawaylta löytyy ammattilaisjärjestelmät ammattikohteisiin kuten hotelleihin ja päiväkoteihin.
20164_46347.jpg
Keskuspölynimurin voi hankkia kotiin myös jälkiasennuksena
Keskuspölynimuri soveltuu jokaiseen kotiin, se voidaan suunnitella ja asentaa rakennusvaiheessa tai jälkiasennuksena. Keskuspölynimuri soveltuu niin omakoti-, pari-, rivi- kuin kerrostaloon.
20195_57810.jpg
Miten valesokkelitalo hyötyy salaojista?
Valesokkeli oli yleinen pientalojen perustusrakenne erityisesti 1970−1980-luvuilla, minkä jälkeen alettiin havahtua rakenteen riskialttiuteen. Toimivalla salaojituksella kosteusvaurioiden riskiä voidaan vähentää huomattavasti.
20216_71397.jpg
Mielenkiintoisia tiilijulkisivuja asuntomessuilla
Tiili on julkisivuratkaisuna perinteikäs, mutta ilmeeltään moderni. Uusia värejä, pintoja ja muotoja tulee markkinoille vuosittain. Lohjan asuntomessuilla on nähtävissä useita tiilivärejä valkoisesta mustaan.
20213_69412.jpg
Oletko valmis mökkikauteen? Mökki lämpimäksi nopeasti
Mökkikausi alkaa mahdollisimman aikaisin keväällä ja kesällä se on kuumimmillaan. Peruslämmöllä tai kylmillään olleelle mökille kaivataan pikaista lämpöä. Tulikiven tehokkaiden ja näppärien pikalämmittäjien ja kiertoilmatakkojen ansiosta mökin saa nopeasti lämpimäksi.Vaikka kesä on vilkkainta mökkeilyaikaa niin tulisijan valintaa kannattaakin miettiä koko vuotta silmällä pitäen. Oikealla valinnalla mökkeilykautta voidaan jatkaa pitkälle syksyyn tai alkutalveen saakka. Myös talvella kamiina tai kiertoilmatakka antaa lämmön nopeasti ja vaivatta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton