• Etusivu
  • LVI

Keskuspölynimuri takaa hyvän ja raikkaan sisäilman

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Allaway Oy
Julkaistu 14.04.2016Päivitetty 03.07.2017
20164_46167.jpg

Läpileikkaus talon keskuspölynimuriputkistosta.

Nykyään lähes kaikkiin uusiin omakotitaloihin Pohjoismaissa asennetaan keskuspölynimurijärjestelmä tai valmius keskuspölynimurille. Kotimainen Allaway on tuotekehittänyt integroidun kokonaisjärjestelmän, jossa kaikki järjestelmän osat on suunniteltu ja testattu toimimaan keskenään. Tämä takaa käyttäjälleen pitkäikäisen ja kestävän järjestelmän.

Valikoimasta löytyy kattavat ratkaisut omakotitaloihin, rivi-, kerrostalohuoneistoihin sekä muihin erikoiskohteisiin (veneisiin, linja- ja asuntoautoihin). Lisäksi Allawaylta löytyy ammattilaisjärjestelmät ammattikohteisiin kuten hotelleihin ja päiväkoteihin.

Miksi ei perinteistä pölynimuria?

Perinteinen perässä vedettä imuri on kömpelö ja painava. Perinteinen imuri on myös kovin äänekäs ja se puhaltaa hienojakoisen mikropölyn takaisin huoneilmaan. Perässä vedettävä imuri aiheuttaa lisäksi tunkkaisen hajun. Pölystä vain pieni osa sijaitsee lattiapinnoilla, suurin osa on eri pinnoilla; seinissä, tasoilla, huonekaluissa ja tekstiileissä. Perästä vedettävä imuri nostaa ulospuhallusilmallaan pölyn eri pinnoilta ilmaan pölymyrskyn lailla ja huonetta on täten mahdotonta siivota pölyttömäksi. Kun huonetilasta poistutaan laskeutuu pöly jälleen eri pinnoille. Toisin kuin keskuspölynimurilla imuroitaessa, jolloin imuroitu ilma puhalletaan ulos ja tuloksen on raikkaampi sisäilma. Perinteisen pölynimurin käyttökustannukset ovat myös korkeammat.

Keskuspölynimurin hyödyt

Keskuspölynimurilla saadaan aikaan parempi sisäilman laatu, kun poistoilma johdetaan putkia pitkin ulos. Keskuspölynimuri on myös todella hiljainen, imuroitaessa kuuluu vain pieni suhina suulakkeelta, imuroitaessa käytetään pelkkää letkua ja siivousvälineitä on kevyt ja helppo käsitellä, on siis suorastaan ilo imuroida! Järjestelmä on myös asunnon arvoa lisäävä investointi. Keskuspölynimuri on laadukas hankinta ja pidemmällä tähtäimellä se on taloudellinen tapa siivota. Keskuspölynimuri on helppo asentaa myös jälkiasennuksena.

Allawayn tyylikästä muotoilua.

Allawayn tyylikästä muotoilua.

Keskusyksikön sijoitus

Suunnittelussa lähdetään keskusyksikön sijoituspaikasta. Keskusyksikön tyyppi valitaan sijoituspaikan mukaan ja keskusyksikön koko valitaan pisimmän imutukilinjan pituuden mukaan. Keskusyksikön välittömässä läheisyydessä on oltava pistorasia. Allawayn C-sarjan keskusyksiköt sekä Duo voidaan sijoittaa sisätiloihin esimerkiksi siivouskomeroon, kylpyhuoneeseen tai kodinhoitohuoneeseen. A-sarjan keskusyksikölle sekä DV30 keskusyksikön sijoituspaikka on tekninen tila, varasto tai vastaava.

Keskusyksikkövaihtoehtoja.

Keskusyksikkövaihtoehtoja.

Imurasioiden sijoitus

Imurasiat sijoitetaan siten, että järjestelmä kattaa kaikki siivottavat tilat. Imurointiletkun pituus on 8, 9, 10 tai 12 metriä. Imurasiat on hyvä sijoittaa samaan tasoon joko pistorasioiden tai valokatkaisijoiden kanssa. Kannen valinnassa kannattaa huomioida sisustuselementit esim. paksuus, erikois- ja tehosteseinät. Imurasioita tulee asentaa riittävästi, jotta lisävarusteiden kuten rikkaimurin ja esierottelijan käyttö olisi helppoa. Imurasioita kannattaa sijoittaa eteiseen, keittiöön, tiloihin joihin tulee paljon roskaa kuten takan läheisyys ym. Muutoin rasiat sijoitetaan mahdollisimman keskeiselle paikalle, jotta imuletkulla yletetään siivoamaan mahdollisimman laaja alue.

Putkiston suunnittelussa huomioitavaa

Putkisto voi kulkea kaikissa lämpimissä tiloissa, eli yläpohjassa, alapohjassa, väliseinissä ja lattiavaluissa. Putkisto voidaan asentaa myös kylmään tilaan (esim. ullakolle,tässä tapauksessa se on kuitenkin eristettävä noin 50mm vahvuisella eristekerroksella). Putkistojen suunnittelussa ja asennuksessa voidaan hyödyntää myös kaapistojen sokkelit ja olemassa olevat koteloinnit.

Allawayn innovaatioita

  • Tyylikäs muotoilu, jossa on huomioitu käytettävyys.
  • Keskusyksiköissä teräskuoriset syvävetotekniikalla valmistetut astiat.
  • Takaiskuventtiili C-sarjan keskusyksiköissä, joka mahdollistaa mm. yhden yhteisen poistoilmakanavan usealle imurille esim. kerrostaloihin.
  • C-sarjan seinäteline, joka mahdollistaa myös uppoasennuksen.
  • Patentoidut siepparit imurasioissa estävät sukkien ym. pääsyn putkistoon
  • Putkisto on Allawayn omaa tuotekehitystä, jossa huomioitu pölyn ja ilman optimaalinen virtaus, kulmat vahvistettu, putken sisäpinnoilla ei tartuntapintoja, ei tarvita liimaa tai teippejä asentamiseen. Jyrkin kulma putkistossa heti imurasian takana eli kynät ja muut esineet eivät pääse putkistoon.
  • Allawayn integroitu kokonaisjärjestelmä koostuu putkistosta, keskusyksiköstä ja siivousvälineistä

Putkiston jyrkin kulma on heti imurasialla, pitkät esineet kuten kynät eivät pääse putkistoon.

Putkiston jyrkin kulma on heti imurasialla, pitkät esineet kuten kynät eivät pääse putkistoon.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Allaway Oy
LVI
sisätilat
siivous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79442.jpg
Elektroniikkaromua välttävä kuluttaja valitsee keskuspölynimurin
Oikein käytettynä keskuspölynimuri pesee kilpailijansa elinkaaressaan ja keskusyksikön moottori kestää usein jopa 10-20 vuotta. Perässä vedettävän tyypillinen käyttöikä on tyypillisesti vain joitakin vuosia. Yleensä rikkoutuneita perässä vedettäviä tai robotti-imureita tehon heikennyttyä tai rikkouduttua korjata vaan niistä tulee elektroniikkaromua. Kuluttajan, joka haluaa minimoida elektroniikkajätteen määrän, kannattaakin valita siivousvälineekseen keskuspölynimurin.
42_P_152962_1.jpg
Keskuspölynimurin asennus uuteen omakotitaloon - katso video
Katso video Allaway-keskuspölynimurin, imurasian ja pölypussin asennuksesta. Asennuskohde on yksilöllinen omakotitalo, jonka suunnittelussa asukas on ollut alusta alkaen mukana. Perheen edellisessäkin kodissa oli Allavay-keskuspölynimuri, johon oltiin oltu tyytyväisiä, joten Allaway oli luonnollinen valinta uutta kotia rakentaessa.Yksiköksi valikoitui moderni Z45i, joka asennetaan videolla pölypussisarjan kanssa. Z45i on hyvä ratkaisu älytoimintojensa takia; imurin toimintoja ja pölypussin täyttöastetta voi seurata helposti Allaway-sovelluksen kautta. Optima-imurasia on nopea asentaa ja huomaamaton lisä valonkatkaisijoiden vierellä.
201811_55376.jpg
Millainen keskuspölynimuri sinulle soveltuu?
Sisäilman huono laatu on tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Vietämme ajastamme yli 90 % sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää, millaista ilmaa imuri jälkeensä jättää. Keskuspölynimurilla poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Siksi se on suositeltava valinta jokaiseen kotiin.
201511_44856.jpg
Puhdas koti ja raikas sisäilma
Keskuspölynimuri on järkevä ratkaisu kodin siivoukseen. Sen etuina perässä vedettävään imuriin nähden ovat käytön helppous, mukavuus ja parempi siivoustulos.Puzerin uuden Easy² keskuspölynimurin asennus on helppoa sekä uuteen, että valmiiseen taloon tai kerrostalohuoneistoon. Keskusyksikkö vie vain vähän tilaa ja se voidaan sijoittaa helposti esimerkiksi kodinhoitohuoneen seinälle, siivouskomeroon tai kodin tekniseen tilaan.
20187_53934.jpg
Tee kodin siivouksesta helppoa ja tehokasta
Keskuspölynimurista on tullut yhä useamman kodin vakiovaruste. Sen etuina perässä vedettävään imuriin nähden ovat käytön helppous, mukavuus ja parempi siivoustulos. Keskuspölynimuri on myös hiljainen, sillä keskusyksikkö on perinteistä imuria paremmin äänieristetty ja se sijoitetaan yleensä kauemmas varsinaisista kodin oleskelutiloista. Kun imurin ääntä ei tarvitse jatkuvasti kuunnella, jaksaa myös itse siivoamiseen keskittyä paremmin.
46_P_114446_1.jpg
Ratkaisu imuroinnin ikuiseen ongelmaan
Imurointi on meille kaikille tuttua puuhaa. Moni ei kuitenkaan tule ajatelleeksi, miten suuri vaikutus imurityypillä on siivoukseen ja sen lopputulokseen. Kun poistoilma johdetaan ulos talosta, ei pölyä jää leijailemaan huonetiloihin. Keskuspölynimurilla kodin ilmanlaatu on selvästi puhtaampi sekä pölyn määrä vähäisempi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton