• Etusivu
 • Energia

Miten yhdistelen sisustuksessa oikein muodikkaan runsaita värejä?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Schneider Electric Finland Oy
Päivitetty 31.10.2023
20234_81475.jpg

Maanläheiset värit ovat tämän vuoden sisustuksen kulmakiviä: oliivin ja sammaleen vihreää, terrakottaa, tummaa laivastonsinistä, ruskean sävyjä ja tummaa puuta. Pyöreät ja kaarevat muodot pehmentävät vintagen, erityisesti jugend-aikakauden, inspiroimia värisävyjä. Jugend-teema tuo myös ylellisyyden tuntua sisustukseen.

Näiden sisustusvärien ja -trendien seuraksi ja tueksi sopivat erinomaisesti antrasiitti tai musta. Mutta miten käytät ja yhdistät näitä tummia värejä parhaalla mahdollisella tavalla? Lue sisustusneuvojan vinkit.

Miten yhdistää mustaa tai antrasiittia tummiin väreihin?

Mustat ja antrasiitti "neutraaleina väreinä" voivat antaa sisustukselle modernin ja tyylikkään ilmeen. Ne sopivat erityisesti minimalistiseen sisustukseen, jossa väriskaala on hillitty. Valkoisten tai harmaiden seinien ja lattioiden kanssa mustat yksityiskohdat luovat kontrasteja ja ne korostavat kauniisti vaaleita puulajeja, kuten koivua. Harmaa onkin edelleen suosittu väri sisustuksessa vuonna 2023.

Harmaat ja greiget jatkavat myös vuoden 2024 sisustuksessa, kertoi Seija Strand Omakoti-messujen sisustusluennolla lokakuussa 2023. Seijan mukaan suomalaisia puhuttelee edelleen Japandi-tyyli, joka yhdistää mustaa luonnonpuun sävyihin. Harmaan rinnalla nähdään myös enenevässä määrin beigen sävyjä.

Mustat tai antrasiitin väriset yksityiskohdat, kuten sähkökalusteet, voivat myös lisätä syvyyttä sisustukseen ja auttaa erottamaan esimerkiksi seinälle kiinnitetyt valaisimet kontrastiensa avulla. Musta väri korostaa muita sisustuselementtejä ja tekee yleisilmeestä näyttävämpää.

20234_81476.jpg

Antrasiitti on usein hieman pehmeämpi sävy kuin musta, sillä se ei ole yhtä voimakas tai dramaattinen. Antrasiitti voi olla hyvä valinta, jos halutaan tummaa sävyä, mutta musta on liian voimakas tai dramaattinen vaikutus. Musta ja antrasiitti ovat molemmat hyvin tummia värejä, mutta niillä on hieman erilainen sävy ja käyttötarkoitus. Valinta mustan ja antrasiitin välillä riippuu halutusta vaikutuksesta ja ympäristöstä, jossa niitä käytetään.

Musta ja antrasiitti ovat molemmat hyvin tummia värejä, mutta niillä on hieman erilainen sävy. Musta on puhdas ja syvä sävy, kun taas antrasiitti on tummanharmaa. On hyvä muistaa, että molemmista väreistä löytyy sekä lämpimiä että kylmiä sävyjä. Sanonta "Musta on musta" ei pidä paikkaansa. Muista verrata mustaa tai antrasiitin harmaata muihin käyttämiisi väreihin. Katso esimerkki.

Miten musta tai antrasiitti muuttavat sisustusta?

20234_81482.jpg

Mustaa ja antrasiittia väriä voi käyttää monin eri tavoin sisustuksessa luomaan erilaisia tunnelmia ja vaikutuksia. Tässä on muutamia tapoja, joilla mustaa voi käyttää sisustuksessa:

 • Mustat huonekalut ovat erinomainen tapa luoda dramaattinen tai moderni tunnelma huoneeseen.
 • Musta tai antrasiitti voi olla rohkea valinta seinävärinä, mutta jos sitä käytetään oikein, se voi tehdä huoneesta tyylikkään ja ajattoman.
 • Musta ja antrasiitti ovat molemmat tehokaita yksityiskohtien värejä sisustuksessa, kuten valaisimissa, sähkökalusteissa, koristeesineissä, mattojen reunuksissa tai verhoissa. Tummat yksityiskohdat auttavat korostamaan muita huoneen värejä ja antavat sisustukselle syvyyttä.
 • Musta voi toimia kontrastivärinä vaaleiden tai kirkkaiden värien kanssa. Antrasiitti luo hieman pehmeämmän kontrasti kuin täysin musta.
 • Antrasiitti on hyvä valinta lattian värinä, sillä se luo kontrastia vaaleampiin seinä ja sisustusväreihin.
 • Musta väri voi vaikuttaa huoneen lämpötilaan. Koska musta imee valoa, se voi tehdä huoneesta hieman viileämmän tuntuisen. Viileys riippuu paljolti mustan tai antrasiitin pohjaväristä: onko se kylmä vai lämmin.
20234_81569.jpg

On tärkeää käyttää tummia värejä harkitusti sisustuksessa, sillä liikaa mustaa tai antrasiitti voi tehdä huoneesta synkän ja ahdistavan. Mustaa voi käyttää yksittäisinä yksityiskohtina tai keskeisissä huonekaluissa tai taustavärinä, jotta saadaan aikaan haluttu vaikutus.

Laadukkaat ja tyylikkäät sähkökalustesarjat kaikkeen sisustukseen

Myös sähkökalusteilla voi sisustaa. Ei ole aivan yhdentekevää, millaiset tai minkä väriset sähkökalusteet valitset. Sähkökalusteita löytyy modernimpaan sisustukseen sekä myös perinteiseen tyyliin.

Perinteisistä sähkökalustemalleista muotoilultaan nostalginen Renovaon juuri se, jonka haluat klassisen sisustuksen rinnalle, rintamamiestaloon tai mökkimäiseen sisustukseen. Renova tuo pyöreillä muodoillaan leikkisyyttä ja pehmeyttä kaikkeen sisustustyyliin.

Nostalginen Renova sopii myös moderniin sisustukseen.
Nostalginen Renova sopii myös moderniin sisustukseen.

Renova kalusteita saa joko pinta- tai uppoasennuksella ja sarjasta löytyy totta kai myös mustat sähkökalusteet, jotka muistuttavat mummolan pakeliittisia katkaisijoita ja pistorasioita. Vaikka Renova on tehty vanhan mallin mukaan, ei siitä silti ole jätetty nykyajan älykkyyttä pois. Voit aivan hyvin yhdistää Renovan sähkökalusteet Wiser-älykotiin kojerasiaan asennettavilla moduuleilla.

ELKO Plus ja ELKO Plus Ocean Plastic -kalusteet tuovat aivan uutta muotoilua sähkökalusteisiin. Sulavalinjaiset ja melkeinpä veistokselliset valokatkaisijat ovat ansainneet näkyvän paikan sisustuksessa. Nyt ei piilotella valaisinpistoketta, vaan se saa olla osa sisustusta.

Ocean Plastic -sarja tuo mukanaan myös ekologisuuden ja luonnonsuojelun. ELKO Plus Ocean Plastic -sarja on valmistettu kierrätetystä meren muoviroskasta. Sarjan näkyvissä osissa on käytetty meriin hylättyjä kalaverkkoja. ELKO-sähkökalustesarja on aloittanut jatkuvan panostuksen kestävän kehityksen eteen. Sähkökalusteilla voi tehdä nyt sisustuksellisia ja eettisiä ratkaisuita.

Upeaa mattamustaa ELKO Plus-sähkökalustesarjassa.
Upeaa mattamustaa ELKO Plus-sähkökalustesarjassa.

Laadukas ja laajasähkökalustesarja Exxact tuo sähkökalusteilla sisustamiseen uutta syvyyttä. Exxact sarjasta löydät kaikki tuotteet sisälle ja ulos: seinäpistorasioita, kytkimiä, himmentimiä, liiketunnistimia ja ajastimia, jotka helpottavat koko perheen arkea.

 • Exxact Primo on modernisti muotoiltu pyöristetty kehys.
 • Exxact Design on läpinäkyvä etukehys.
 • Exxact Solid on teräksestä tai lasista valmistettu tyylikäs vaihtoehto.
 • Exxact Combi on mukautuva kehys, jota voi käyttää yhdessä vinopistorasioiden kanssa.
20234_81485.jpg

Schneider toimittaa kaikki kotisi sähkötarvikkeet

Muista myös nämä tuotteet, kun suunnittelet joko remontoitavan tai uudisrakennuksen sähköistyksiä:

 • USB-pistorasiat
 • valonsäätimet
 • pistorasiat liiketunnistimella
 • Unica System+ latausasema
 • Wiser-älykoti

Ja kaiken saa Schneiderilta tietenkin myös upean mustana tai tumman antrasiittina!

Unica System+ latausasema
Unica System+ latausasema
Schneider Electric Finland Oy
Energia
sisustus
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77708.jpg
Maailman ensimmäiset merien muoviroskasta valmistetut sähkökalusteet
Olet varmasti nähnyt videoita somessa verkkoihin jääneistä merieläimistä. Surullista! Joka vuosi kalastusaluksilta katoaa noin 25 000 kalastusverkkoa tai niitä poistetaan käytöstä kulumisen takia. Tästä määrästä syntyy vuosittain noin 164 000 tonnia muovijätettä meriin (World Animal Protection). Kiertotaloudesta kiinnostuneet ottavat varmasti avosylin vastaan esimerkiksi näistä haamuverkoista ja muuten läjitykseen päätyvästä kalaverkkojätteestä tehdyt uusiotuotteet.
20234_81349.jpg
Miten kodinohjaus toimii ja mitä se maksaa?
Älykoti-ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta sekä säästävät turhia askelia, energiaa sekä kustannuksia. Kodin sähkölaitteet, valaistus, tietoliikenne ja lämmitys muodostavat kokonaisuuden, joka vaatii ohjausta. Sen voi toteuttaa yksinkertaisilla ohjauskytkimillä ja läsnäolo-, liike- ja lämpötilatunnistimilla tai kattavammalla älykotijärjestelmällä. Kun vältetään jatkuva päälle ja pois kytkeminen, elämä helpottuu ja energiaa säästyy.Wiser-älykotijärjestelmä auttaa muun muassa opitimoimaan energiankulutusta. Älykotijärjestelmä parantaa niin turvallisuutta kuin viihtyvyyttäkin. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä on helppo asentaa. Wiser yhdistelee normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, joka muodostaa automaatiokokonaisuuden. Järjestelmä on helppo räätälöidä jokaiseen kotiin sopivaksi kokonaisuudeksi.Wiser-älykotin on myös tietoturvallinen valinta.
20217_71735.jpg
Suojaa kodin sähkölaitteet salamaniskulta
Kesä tulee ja luvassa on jälleen ukkosia. Salamaniskujen aiheuttamat virtapiikit rikkovat usein kodin elektroniikkaa. Sähkönjakelun turvallisuutta voidaan parantaa huomattavasti lisäämällä keskukseen muutamia erityisiin turvatoimintoihin tarkoitettuja komponentteja. Niiden lisäämistä on hyödyllistä arvioida kohteen kriittisyyden mukaan. Asiantuntijat kertovat, miten kodin sähkölaitteet kannattaa suojata salamaniskuilta.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20072_3463.jpg
Sovellan uudet kotisivut
Sovella laittaa elämäsi hetkessä järjestykseen. Ideoi ja toteuta mielesi mukainen säilytysratkaisu eteiseen, makuuhuoneeseen tai varastoon.
20212_68783.jpg
Viikon sisustusidea: Miten vaalennan vanhan hirsipinnan?
KYSYMYS:Tarkoitus olisi vaalentaa sisäilmettä lähes 50 v. vanhassa saunamökissä. Hirsiseinille ei ole tehty mitään käsittelyä koskaan ja ne ovat tummuneet. Mökki on talvisin kylmillään. Mitä käsittelyä voisi ajatella seinille ja katolle? Onko jotain aineita millä saisi puunsyyt jäämään näkyviin ainakin seinissä ja niin, että lopputulos olisi kaunis eikä tumma seinä paistaisi läpi?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton