• Etusivu
  • Talo

Miten ikkunoiden tiivistysongelmat ilmenevät?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rakennuskemia Oy
Päivitetty 17.02.2021
20212_68416.jpg

Ikkunoiden tulisi olla tiiviit, eikä niistä ei saa vetää. Ilmanvaihdon pitää silti toimia, jos sen on ajateltu ja tarkoitettu toimivan ikkunoiden kautta. Mikä siis voisi olla pielessä, jos ikkunat huurtuvat tai jäätyvät?

Sisäpintaan kertyy vesihöyryä

Kun ikkunan asunnon puoleinen pinta saa vesihöyryn pintaansa, pitää ilmanvaihto tarkistaa. Toimiiko se asunnossa? Todennäköisimmin huoneistoon ei korvausilmaa pääse eikä myöskään poistoilma pääse kulkemaan pois asunnosta. Jotta huurtuminen loppuisi, on ikkunan tiivistettä poistettava osa sisäpuitteesta ylhäältä ja alhaalta ulkopuitteesta.

Ikkunoiden välissä on kosteutta

Kun ikkunapintoihin ikkunalasien välissä kertyy kosteutta, on syytä pohtia vieläkö ikkuna on tiivis? Mitä luultavimmin tiiviste puuttuu tai ikkunalasi vuotaa. kun ikkunalasi vuotaa, tarkistetaan lasituskitti - onko vanhentunut tai katsotaan, onko ikkunalasi elänyt ja irronnut. Vuoto saadaan loppumaan uudella kittauksella tai tiivistämisellä vaikkapa silikonilla.

Uloimman lasi sisäpinnassa kosteutta tai jäätä

Tässä tapauksessa ulkopuite on liian tiivis. Ilman pitää kiertää, että kosteus poistuu. Kokeile ensin poistamalla 3 cm tiivistettä ulkopuitteesta alhaalta ja ylhäältä. Huomaa kuitenkin, jos tiivisterako on liian iso, sisälasi jäätyy. Siksi on hyvä kokeilla ensin. Periaatteessa ulkoikkunan sisäpuolen ei pitäisi huurtua, sillä sisältäpäin tulevan lämpimän ilman tulisi pitää tämä pinta sulana.

20189_54685.jpg
Info

Info

Artikkelivinkit:

20212_68692.jpg
Rakennuskemia Oy
Talo
ulko-ovi
ikkunat
ovet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201911_61107.jpg
Huurtuuko ikkuna?
Ikkunoiden huurtumista voi esiintyä sekä lasin sisä- että ulkopinnoilla. Jos huomaat ikkunan huurtuvan, tarkista aina ensin, millä pinnalla kosteutta esiintyy. Sen jälkeen on helpompi arvioida, mistä huurteen muodostuminen voi johtua. Yleensä huurtuminen ei johdu ikkunan rakenteesta tai viallisesta tuotteesta, vaan useimmiten syy on ympäröivissä tekijöissä ja olosuhteissa.
201410_41196.jpg
Huolehdi ikkunoiden ja ovien tiivisteistä!
Oikea tiivistys parantaa oleskeluviihtyvyyttä ja säästää energiaaIkkunatiiviste on kahden pinnan välissä oleva eristävä kerros. Oikealla tiivistämisellä voidaan parantaa oleskeluviihtyvyyttä, estämällä vedon tunnetta. Kun huone on tiivistetty oikein, voidaan sen lämpötilaa laskea ilman, että oleskelumukavuus kärsii. Vedottoman huoneen oleskelulämpötilan alaraja on 20 – 21 astetta. Oikea tiivistys mahdollistaa toimivan ilmanvaihdon, estää melun, pienten ötököiden, kosteuden ja likaisen ulkoilman pääsyn sisätiloihin, vähentää ikkunoiden huoltotarvetta, vähentää siivoustarvetta sekä säästää energiaa merkittävästi, jopa 5-20 %.
20219_72599.jpg
Oikeat tiivisteet talvitiivistykseen
Parhain tapa muistaa huoltaa ja tutkia tiivisteiden kunto on vuosittain ikkunoiden pesun tai huoltomaalauksen yhteydessä. Tiivistyksen tarve tulee esille monesti vasta lämmityskaudella, jolloin kylmät ja vetoiset kohdat löytyvät helposti. Talvella on kuitenkin syytä ottaa lämpötila huomioon. Itseliimautuvien tiivisteiden asennus on tapahduttava vähintään +5°C lämpötilassa. Tiivisteen varmistamiseen kannattaa käyttää nitojaa, jolla varmistetaan vähintään tiivisteiden päiden pysyminen kiinni.
20228_79438.jpg
Turvallinen sekä energiatehokas - autotallinovi, joka tunnistaa myös esteen
Autotallinovi on muutakin kuin vain ovi. Kestävä, energiatehokas sekä helppokäyttöinen ovi pitää autosi sekä omaisuutesi turvassa. Helppokäyttöisyyden lisäksi ovien yhtenä tärkeänä ominaisuutena on niiden turvallinen käyttö iästä riippumatta.
Taloyhtiön autotallit kellarikerroksessa
Turvallinen autotallin­ovi suojaa sekä käyttäjää että omaisuutta
Vaikka kevät kovin jo vilkuttelee nurkan takana, muistavat varmasti monet meistä vielä kuluneen talven erityisen hyvin. Pakkanen, jää sekä lumi olivat tänä talvena vahvasti läsnä – samoin lumivallit ovien edessä sekä tiukasti kiinni jäätyneet ovet. Nämä ongelmat ovat tuttuja erityisesti ulospäin aukeavien vanhempien puuovien kanssa, joita vesi on mahdollisesti hieman turvottanut alkuperäisestä muodostaan.Ongelmaan löytyy kuitenkin ratkaisu, joka on vaivaton ja lopputuloksena ovat energiatehokkaat ja kevyesti aukeavat autotallinovet.
Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton