• Etusivu
  • Talo

Milloin on paras aika hankkia terassilasit?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 17.08.2018
20181_51255.jpg

Talvella asennetut terassilasit mahdollistavat myös uuden terassin sisustamisen valmiiksi tulevaa terassikautta varten.

Lasitettu terassi tuo kotiin kaivattua lisätilaa. Keväisin terassilla on ihana viettää aikaa ystävien ja perheen kesken, kun taas talvisin sen voi sisustaa lämpöiseksi pesäksi. Talvella terassi taipuu myös säilytystilaksi, jossa kalusteet tai vaikkapa polkupyörä säilyvät moitteettomina läpi kylmän kauden. Mutta milloin terassilasit kannattaa hankkia? Entä miten terassilasien talviasennus eroaa kesästä?

Onnistuuko terassilasien asentaminen talvella?

Lasitetun terassin voi asentaa aivan yhtä hyvin niin kesällä kuin talvellakin. Suurin ero kesä- ja talviasennuksen välillä on, että talviaikaan oma terassilasitus on mahdollista toteuttaa nopeammin, kun asentajien aikatauluissa on enemmän joustovaraa.

Myös terassilasien asennukseen liittyvät pakolliset lupatoimenpiteet hoituvat tyypillisesti talviaikaan nopeammin. Lupaprosessin nopeuteen ei voi itse juurikaan vaikuttaa, sillä luvan saannin kesto vaihtelee kunnasta riippuen. Joidenkin kuntien rakennusvalvonnassa voi olla hyvinkin ruuhkaista esimerkiksi keväisin juuri sesonkiaikana.

Terassilasien talviasennus käynnissä.
Terassilasien talviasennus käynnissä.

Varaslähtö kevääseen terassilasien talviasennuksella

Kun terassilasit hankkii jo talvella, tulee kevään tuntukin aikaisin kotiin. Lasiterassilla pääsee istutuspuuhiin jo hyvissä ajoin, vaikka ulkona maa olisikin vielä jäässä. Talvella asennetut terassilasit mahdollistavat myös uuden terassin sisustamisen valmiiksi tulevaa terassikautta varten. Kun terassilasit asennetaan talvella, on käytössä välittömästi lisää tilaa. Lasitetulle terassille voi talven ajaksi säilöä vaikkapa pihakalusteet. Talvinen terassi on myös mahtava paikka saunan jälkeiseen vilvoitteluun, ja kun joulun pyhinä alkaa jääkaapista loppua tila, voi juhlaherkut viedä väliaikaisesti terassin puolelle.

Terassi ei ole vain kesähuone

Terassilasien asennuksen painottuminen kesälle selittyy osittain sillä, että moni mieltää terassin kesähuoneeksi. Terassilaseja aletaan usein miettiä keväällä, jolloin samoissa aikeissa on liikkeellä muitakin.

Suomessa terassilasituksesta saa muutenkin eniten irti keväällä ja syksyllä, kun ulkona on vielä turhan vilpoisa keli. Kesäkeleillä on mukavampi nauttia lämmöstä ja auringosta.

Paras ensiaskel terassilasien hankintaan onkin pyytää asiantuntija käymään paikan päällä kohteessa. Asiantuntijalta saat paitsi tietoa paikkakunnan käytänteistä, myös apua toimivan ja käytännöllisen terassin suunnitteluun.

20181_51258.jpg
Info

Info

4 kovaa syytä asentaa terassilasit talvella

Mietityttääkö ajatus terassilasien talviasennuksesta? Tässä neljä keskeistä syytä valita talvi:

1. Talviasennus suojelee pihaa: Kun maa on jäässä, pensaat ja perennat säilyvät ja nurmikko pysyy kunnossa.
2. Luvanhaku: Mahdollisesti tarvittavat luvat hoituvat tyypillisesti nopeammin talvella. Lupaprosessin nopeuteen ei toki voi itse juurikaan vaikuttaa. Lue terassilasituksen lupa-asioista tarkemmin lisää Terassilasituksen lupatoimenpiteet -oppaasta
3. Asentajia on varmemmin vapaana: Talvella, kun muu rakentaminen on hiljaisempaa, asentajien aikatauluista voi neuvotella joustavammin.
4. Lasiterassille kevät saapuu aikaisemmin: Istutuspuuhiin pääsee hyvissä ajoin, kun uusi lasiterassi on valmiina ottamaan kevään vastaan silloin, kun ulkona maa on vielä jäässä.

Lisätietoja löydät täältä:

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59294.jpg
Lasiterassit asuntomessukohteiden kestosuosikit
Vuoden 2019 Asuntomessut järjestettiin Kouvolassa yli satavuotisen Pioneeripuiston alueella. Kymijoen rantamaisemiin, historialliseen kasarmimiljööseen rakentui moderneja pientaloja, rivitaloja, paritaloja sekä uudenlainen senioriasumisen kortteli.Rakennuttajat ovat vuosittain valikoineet Lumonin terassilasitukset lisäämään asuntomessualueelle nousevien kotiensa viihtyvyyttä ja terassiensa käyttöastetta. Niin tälläkin kertaa. Kouvolassa Lumonin parveke- ja terassilasituksia löytyi neljästä eri messukohteesta; Airon neito, Airon haave, Villa Element sekä Talo Unto.Mikäli et ehtinyt vierailla messuilla,esittelemme seuraavassa kahden messukohteen terassit.
20216_71342.jpg
Älä anna kolean tuulen ja sateen pilata juhliasi
Onko loppukesälle tai syksylle tiedossa jokin suuri juhla? Ja nyt mietityttää, että mitä jos sää onkin sateinen, tuulinen tai viileä juuri kyseisenä päivänä. Ihmiset eivät voi siinä tapauksessa viettää juhlaa ulkosalla vaan kaikkien on pakkauduttava hikoilemaan sisätiloihin. Jos terassilla on lasitus, tätä murhetta ei ole. Lasituksen ansiosta voit viettää kesän ja syksyn juhlat ilman huolta säästä.
202011_61817.jpg
Onko terassinne tyhjillään läpi talven? Entä jos terassikausi jatkuisi läpi vuoden?
Syksyn myötä terassikalusteet on monessa kodissa viety suojaan, sillä Suomen talvi ei tunne armoa niitä kohtaan. Terassi hautautuu lumen alle odottamaan seuraavaa kesää ja parempia terassikelejä. Mitäpä, jos kalusteita ei tarvitsisikaan kuljettaa varastoon, vaan ne voisivat olla terassilla läpi talven? Samalla terassista voisi sisustaa tunnelmallisen talvihuoneen, jossa nauttia kupillisen kuumaa sinisen hetken aikaan huopien lämmössä kynttilöiden keskellä.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.
Lumon lasiterassi Espoo 1
Näin hankit terassilasituksen
Lumon terassilasituksen hankinta on todella helppoa. Lumon hoitaa koko prosessin aina suunnittelusta asennukseen niin, että sinulle jää vain pohdittavaksi, mihin kaikkeen aiot käyttää uutta lisätilaasi. Varaamalla Lumonilta maksuttoman suunnittelukäynnin, asiantuntijat suunnittelevat lasituksen kanssasi tarpeidesi mukaiseksi, ottaa tarvittavat mitat terassisuunnitelmaa varten ja laatii sinulle tarjouksen.
20095_16578.jpg
Mitä pihan suunnittelu ja toteutus maksavat?
Pihan teko jää uudisrakentamisessa yleensä viimeiseksi. Siinä vaiheessa saattaa olla budjetti jo käytetty, vaikka suunnitelmissa vielä olisi pihagrillin tai kylpytynnyrin hankinta. Samoin saattaa käydä remontoinnissa. Muuten kiinteistö on laitettu kuntoon, mutta loppusilaus on jäänyt vaiheeseen pihan osalta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton