• Etusivu
  • LVI

Millainen ilmavesilämpöpumppu kotiin sopisi?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 19.09.2023
20235_81873.jpg
NIBE-ilmavesilämpöpumput

ovat erinomaisia energian säästäjiä. Valikoimasta löytyy sopiva malli lähes jokaiseen kotiin. Jotta sopivin ratkaisu löytyy, tulee aina tehdä omaan kotiin yksilöity mitoitus. Mitoituksen saat lähimmältä

NIBE jälleenmyyjältä

tai

NIBE Neuvontapalvelusta

. Ennen ilma-vesilämmityksen hankintaa kannattaa pohtia myös alla mainittuja asioita.

Haluan mahdollisimman hiljaisen lämpöpumpun. Mikä olisi paras vaihtoehto?

Tuotteiden mukana toimitettavan energiamerkinnän tiedoissa kerrotaan laitteen ääniteho nimellisteholla. Koska laite on äänekkäin kovilla pakkasilla täydellä teholla, kannattaa selvittää myös korkein äänitaso. Esimerkiksi NIBE Polar on erittäin hiljainen pakkasellakin.

Kotimme on patterilämmitteinen talo. Mikä on paras ilmavesilämpöpumppu meille?

Patterilämmitys vaatii korkeampia lämpötiloja kuin lattialämmitys, jotta kodin lämmitys onnistuu hyvin kovillakin pakkasilla. Kuuminta lämmitysvettä kylmimmillä keleillä tuottaa NIBE Polar; jopa 65 °C lämpöistä vettä -25 °C:een saakka.

Pitääkö jotain huomioida ilmavesilämpöpumppujen suhteen lattialämmityksellä varustetussa kodissa?

Lattialämmityksessä riittää 35-asteinen lämmitysvesi, mutta patteritalossa tarvitaan jopa 60-asteista. Siksi oletuksena kaikki laitteet soveltuvat mainiosti lattialämmitykseen. Patteritalossa lämmitysveden on oltava kuumempaa kuin lattialämmityksellä varustetussa kodissa.

Sähkön hinta huolettaa. Mikä on paras ilma-vesilämpöpumppu sähkön hinnan muutoksien varalta?

Olemme saaneet todistaa rajuja sähköenergian hinnan muutoksia ja tulevaisuudessa sähköenergian hinta voikin heilahdella edelleen.

Parhaan suojan yllättäviä energiakustannuksia vastaan antaa tuote, joka tuottaa kunnolla lämpöä kovillakin pakkasilla. Pörssisähköohjauksen (=painottaa lämpöpumpun toimintaa vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on alimmillaan) mahdollisuus on syytä muistaa laitetta valittaessa. Kaikissa NIBE ilmavesilämmitysjärjestelmissä on nettiin liitettynä mahdollisuus pörssisähköohjaukseen.

Kodissamme ei ole teknistä tilaa tai pannuhuonetta. Saako lämpöpumpun sisäyksikön kodinhoitohuoneeseen?

Ilmavesilämpöpumpun sisäyksikkö on hiljainen, joten se sopii hyvin kodinhoitohuoneeseen mikäli erillistä teknistä tilaa tai pannuhuonetta ei ole. Tilassa tulee kuitenkin olla lattiakaivo.

NIBE S -sarjan sisäyksikkö VVM S320 on tyylikäs ja siihen on asennettu valmiiksi lämmönjakoon tarvittavat osat, joten asennus saadaan helpolla siistiksi ja tilaa säästäväksi. NIBE VVM S320 sisäyksikkö on malleissa NIBE Polar, Vento ja Split Box.

Öljylämmitys toimii, mutta öljylasku harmittaa. Olisiko ilmavesilämpöpumppu järkevä hankinta?

Hyvin toimivaa öljykattilaa ei tarvitse kantaa pihalle, vaan sen rinnalle kannattaa asentaa ilmavesilämpöpumppu energiansäästäjäksi. Järjestelmä on nopea asentaa ja maksaa hankintahintansa nopeasti takaisin pienentyneinä energiakuluina. Hybridiratkaisuja toisen lämmönlähteen rinnalle ovat Plus-mallit NIBE Polar Plus, NIBE Vento Plus ja NIBE Split Plus.

Sopiiko ilmavesilämpöpumppu myös vapaa-ajanasunnolle?

Ilmavesilämpöpumpun voi asentaa vapaa-ajanasunnolle, oli kyse sitten pienemmästä mökistä tai suuremmasta huvilasta. Energiatehokas ilmavesilämpöpumppu tuo säästöä lämmitykseen. Lämmityksen seuranta ja ohjaus etänä on helppoa laitteissa, joissa on etäohjaus, kuten myUplink.

Pitääkö varautua kondenssiveteen?

Lämmityksessä kondenssivettä kerääntyy runsaasti ja se jäätyy talvella laitteen alle, ellei sitä johdeta kondenssivesiputkella pois. Kaikille NIBE-ilmavesilämpöpumpuille on saatavina valmiit kondenssivesiputket lisävarusteina, kolmena eri pituutena (1, 3 ja 6 m).

Tarvitsen lämmityksen lisäksi viilennystä. Mikä on paras ilmavesilämpöpumppu viilennystä varten?

Viilennys onnistuu myös, joko lattiaviilennyksellä tai ilmalämpöpumpun sisäyksikköä muistuttavalla seinäpuhaltimella. Cool-IN on NIBE lämpöpumppujen kanssa yhteensopiva viilennysjärjestelmä, joka tuo kesähelteellä ihanaa viileyttä kotiisi.

Entä jos tarpeeni myöhemmin muuttuu? Voinko liittää lämpöpumppujärjestelmään esimerkiksi aurinkopaneelit?

NIBE S -sarjan ilmavesilämmitysjärjestelmien etuna on se, että järjestelmän laajennusmahdollisuudet ovat monipuoliset. Voit liittää samaan automatiikkaan viilennyksen lisäksi esimerkiksi NIBE aurinkopaneelit ja ilmanvaihtokoneen. Myös laitteen ohjelmiston päivittäminen käy käden käänteessä yhdellä hipaisulla, kun laite on yhdistetty nettiin ja myUplink-palvelu (maksuton) on otettu käyttöön. Näin laite pysyy ajantasalla ja on valmis tulevaisuudenkin mahdollisuuksiin.

Info

Info

NIBE ilmavesilämpöpumppujen erityishuomioita:

  • PLUS-mallit ovat hybridiratkaisuja toisen lämmönlähteen rinnalle, esimerkiksi öljy- tai puukattilan.
  • NIBE Split Classic -tuotepaketin sisäyksikkö on vain 160 cm korkea ja sopii näin matalampaan tilaan.
  • NIBE Polar tekee kaikkein kuuminta vettä, jolloin se on patteritaloon tehokkain kokonaisuus.
  • NIBE Vento ja Split Box ovat monipuolisia ilma-vesilämmityskokonaisuuksia. Split Box käyttää Split-tekniikkaa ja Vento on Monoblock-tekniikalla toimiva.

En löytänyt sopivaa kysymystä ja vastausta ilma-vesilämpöpumpuista. Miten etenen?

Jos haluat vielä tutustua lisää NIBEn lämpöpumppuvalikoimaan ja sopivaa kysymystä ei löytynyt tarpeisiisi, voit kokeilla NIBEn sivuilta löytyvää "Testaa mikä lämpöpumppu kotiisi sopii" -testiä.

NIBE Neuvontapalvelu auttaa myös lämpöpumpun hankintaan liittyvissä kysymyksissä.

Voit myös jättää vaihtoehtoisesti yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella, jos jokin jäi askarruttamaan tai haluat lisätietoa lämmitysratkaisuista.

Huomio

Huomio

Joutuuko uutta lämpöpumppua odottamaan?

NIBE lämpöpumppua ei tarvitse odottaa, sillä laitteita löytyy varastosta Suomesta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
ilmavesilämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_80360.jpg
Halvimpia sähkötunteja hyödyntäen lämpöpumppu maksimoi energiansäästön
Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.
20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
20238_82756.jpg
Poikkeuksellisen hiljainen lämpöpumppu ei häiritse kotirauhaa
Tämän päivän kodit ovat täynnä elektroniikkaa. Hurinaa, surinaa, särinää ja pärinää syntyy ties mistä. Mutta miten ihanaa onkaan kun ympärillä vallitsee hiljaisuus. Voi kuulla omat ajatuksensa ja vaikka lintujen viserrystä niin halutessaan. Se, mitä tämän päivän laitteiden valmistajilta voisi odottaa, on halua kehittää laitteistaan hiljaisia ja miellyttäviä käyttää.
20203_63032.jpg
Tarkista vinkit parhaan lämpöpumppu­tarjouksen valintaan
Lämpöpumppu on iso hankinta ja se hankitaan yleensä vain muutaman kerran elämässä. Hankintaan kannattaa paneutua ja tutustua eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kannattaa myös miettiä, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä ja, mitä tarpeita lämpöpumpun tulee täyttää.Monesti kiinnitetään huomiota kokonaisuuden kannalta pieniin asioihin lämpöpumpputarjouksia vertaillessa. Tärkeämpää kuin tarkastella esimerkiksi yksittäistä COP-arvoa on tarkastella tarjousta suurempana kuvana. Kun suurempaan kuvaan ja itselle tärkeisiin asioihin unohdetaan keskittyä voi seurata pettymyksiä lämpöpumpun ominaisuuksissa ja toiminnassa. Tärkeää on, että kokonaisuutena tarjous on paras juuri sinulle ja täyttää kaikki vaatimuksesi.Apuna kannattaa käyttää esimerkiksi uutta lämpöpumpun valintatyökalua. Vastaat vain muutamaan kysymykseen ja lopputuloksena saat vaihtoehdot kohteesesi sopivista lämpöpumpuista.
20235_81925.jpg
Arvaatko 10 yleisintä kysymystä lämpöpum­puista? Lue kysy­mykset ja vastaukset
Lämpöpumppuihin liittyy paljon kysymyksiä, koska tuotteita on monta ja lämpöpumput yleistyvät valtavasti. Löytyy esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppuja, ilmalämpöpumppuja ja maalämpöpumppuja. Mutta mikä on paras lämpöpumppu? Entä kuinka paljon lämpöpumpun asennus maksaa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa Christian Petersen, lämpöpumppujen tuotepäällikkö Vaillantin pohjoismaiden yksiköstä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton