• Etusivu
  • Talo

Miksi keittiöremontti kannattaa tehdä putkiremontin yhteydessä?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.05.2023
20214_70362.jpg

Rakentaja.fi:n järjestämässä Kaunein keittiö -äänestyksessä voiton saavuttanut Petra-keittiöiden havunvihreä Eerika huokuu harmonisen luonnonläheistä tunnelmaa.

Talon iän karttuessa erilaiset remonttitarpeet kilpailevat toteutusjärjestyksestä. On kuitenkin hyvä muistaa, että moni remontti kannattaa yhdistää. Yksi tällainen remonttipari on keittiö- ja putkiremontti. Putkiremontti edellyttää vähintäänkin osittaista keittiön purkamista. Kaikessa tärkeydessään putkiremontti on myös hieman tylsä, koska mitään uutta ilmettä ei ole tarjolla. Näiden yhdistäminen tekee tylsästä putkiremontista innostavan, uuden keittiön odotuksen.

Neljä hyvää syytä remontoida keittiö putkiremontin yhteydessä

Hyödynnä purkutyöt, säästä rahaa
Vanha keittiö pitää purkaa ainakin osittain, ja uudelleen asennuksessa on riskinsä. Asennus maksaa joka tapauksessa, joten järkevämpää on asentaa uudet, nykyaikaiset mittatilauskalusteet.

Kaksi remonttia, yhdet pölyt
Jos keittiöremontti on yhtään ajankohtainen, kannattaa se tehdä samoilla remonttipölyillä. Samanaikainen remontti säästää myös aikaa.

Parannusta toiminnallisuuteen ja ulkonäköön
Kalusteiden ja kodinkoneiden päivittäminen parantaa sekä keittiön ulkonäköä että ergonomiaa. Uudet kodinkoneet ovat usein myös energiatehokkaampia ja näin ympäristöystävällisempiä.

Asunnon arvon nousu
Uusi keittiö kohottaa kotisi ilmettä ja arvoa.

Keittiölle asetetaan uudenlaisia odotuksia

Keittiön rooli ja merkitys on muuttunut. Perinteisten keittiössä tehtävien askareiden lisäksi keittiö saattaa olla suosittu oleskelutila tai jopa työpiste. Etätyöskentelyn lisääntyminen tuo keittiölle uudenlaisia odotuksia. Keittiöön toivotaan muunneltavuutta ja monipuolisuutta.

A la Carten Vida-keittiö muuntautuu tilanteiden mukaan vaikkapa aamiaispöydästä etätyöpisteeksi.
A la Carten Vida-keittiö muuntautuu tilanteiden mukaan vaikkapa aamiaispöydästä etätyöpisteeksi.

Keittiön parhaat innovaatiot uudistavat keittiösi käytännöllisyyden

Keittiöremontti uudistaa keittiösi ilmeen, mutta lukuisien uusien innovaatoiden myötä on mahdollisuus parantaa toimivuutta. Yksi näistä on suuren suosion saavuttanut aamiaiskaappi.

Aamiaiskaappi on yksi keittiön halutuimmista ominaisuuksista. Pocketti-kaapissa on kätevät sivuille liukuvat ovet, jotka eivät ole tiellä ovien auki ollessa.
Aamiaiskaappi on yksi keittiön halutuimmista ominaisuuksista. Pocketti-kaapissa on kätevät sivuille liukuvat ovet, jotka eivät ole tiellä ovien auki ollessa.
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.
20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20201_62086.jpg
5 vinkkiä keittiön kodinkoneiden valintaan
Kodinkoneet ovat merkittävä osa keittiötä. Ne vaikuttavat huomattavasti niin keittiön toiminnallisuuteen ja käyttömukavuuteen kuin koko kodin energiatehokkuuteen. Kodinkoneet ovat myös iso investointi keittiön kokonaisuudesta, joten niiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Listasimme viisi vinkkiä kodinkoneiden valintaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton