• Etusivu
  • Rakentaminen

Mika Kallion talo asuntomessujen ykkönen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.09.2009
20099_18691.jpg

Jämerä Lapilli

Helsingissä julkistettiin 15.9.2009 Valkeakosken asuntomessujen yleisöäänestyksen ekä yleisilmeeltään että sisustukseltaan parhaat talot s. Paras Talo 2009 -äänestyksen voittaja sai 11,9 %, toinen 8,5 % ja kolmas 6,17 % annetuista äänistä. Paras sisustus -äänestyksessä voittaja sain 14,3 %, toinen 8,7 % ja kolmas 8,5 % annetuista 1366:sta äänestä.

Paras Talo -äänestyksen ykköseksi nousi Mika Kallion Jämerä-talo Lapilli (kohde 14). Se pesi toiset niin ulkonäöltään, saunatiloiltaan kuin laatutasoltaan. Lisäksi yleisö tykästyi talon ulkonäköön, laatu- ja varustetasoon. Lapillin suunnittelusta vastasivat Markku Posti (pääsuunnittelija), Maija Pihlajaniemi (arkkitehtisuunnittelu) sekä Pirja Kaivola ja Piia Haipus (sisustussuunnittelu). Jämerä-Kivitalot Oy Espoosta toimi kohteen näytteilleasettajana.

Seurantakohde Jämerä Lapilli...

Parocin Passiivitalo Lupaus (kohde 21) ihastutti yleisöä terasseillaan ja rakennusmateriaaleillaan. Outi ja Vesa Mäkisen energiatehokas ja yksilöllinen koti oli yksi messujen kolmesta passiivienergiataloista. Talon suunnittelivat arkkitehtuuritoimisto Kimmo Lylykangas sekä Johanna Sippala (sisustussuunnittelu).

Seurantakohde Paroc Lupaus...

Paroc Passiivitalo Lupaus
Paroc Passiivitalo Lupaus

Yleisöäänestyksen kolmoseksi ylsi Älvsbytalo Oy:n uuden malliston Katajatar (kohde 39). Valoisuus, sisustusratkaisut sekä tilaratkaisut miellyttivät äänestävää yleisöä.

Sisustusäänestyksessä voittajaksi nousi Onska (kohde 37). Visioni Oy:n Miia Haarala ja Pauliina Rusi hakivat sisustuksen ideat sekä värit luonnosta toteuttaen sisustuksen visuaalisesti vallattomasti, mutta tyylikkäästi.

Kaustinen 161 (kohde 4) sai toiseksi eniten ääniä. Sirkka-Liisa Murtovaara, sisustuksen suunnittelija, toteutti kahdelle eläkeläiselle suunnatun kodin sisämaailman hennolla kullalla ja valkoisella, johon musta tuo kontrastia.

Pronssisijan sai kohde 34 Talo Valo. Suunnittelijat Leena Veikkola, Pia Ojansuu sekä Johanna Asikainen ottivat lähtökohdakseen modernin puutalon. Talon sisutus on tyyliltään tankalaisen ja suomalaisen sekoitus aikaa kestävine materiaaleineen ja väreineen.

Rakentaminen
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20073_4256.jpg
Rintamamiestaloon ilmanvaihto
Rintamamiestalojen historia juontuu sotien jälkeiseen aikaan, jolloin oli löydettävä vastaus huutavaan asuntopulaan. Kulkulaitosten yleisten töiden ministeriö julkaisi vuonna 1944 yhdeksän tyyppitaloa, joiden suunnittelijoina olivat maineikkaat arkkitehdit Aulis Blomstedt ja Yrjö Lindegren. Talotyypistä tuli kestosuosikki, sillä niitä rakennettiin 1960-luvun alkuun asti. Myös Alvar Aalto suunnitteli rintamiestalosta oman mallinsa.Rintamamiestalot olivat yksinkertaisia, yhden hormin ympärille suunniteltuja rakennuksia. Ne mahdollistivat hartiapankkirakentamisella tapahtuvan laajamittaisen rakennustoiminnan. Tuon ajan rakennustavan mukaan niiden ilmanvaihtoratkaisu perustui painovoimaiseen ilmanvaihtoon.
20081_8215.jpg
Tilasuunnittelu tärkeää
Tehty tutkimus, jossa kysyttiin sisustamiseen liittyvien aihealueiden kiinnostusta, on nyt valmistunut. Kärkeen eivät nousseet yksittäiset tuotteet vaan ehkä hieman yllättäenkin tilasuunnitteluvinkit. Johtopäätöksenä voidaan todeta, että useimmat näkevät sisustussuunnittelun ja –toteutuksen onnistumisen kannalta tärkeänä jo sitä edeltävän vaiheen, tilasuunnittelun. Yhtä lailla jo rakentamisvaiheessa valittavista materiaaleista annettava info koetaan tärkeäksi. Myös kolmanneksi arvostettu valaistussuunnittelu kertoo vastaajien oivaltavan sisustamisen kokonaisprosessina, johon vaikuttavat monet ratkaisut ja päätökset jo hankkeen alkuvaiheessa. Liekö vähälumisuus – ja jo kevään odotus - syynä, mutta tässä vaiheessa kiinnostivat kovasti pihan ja terassin tuotteet.
20154_43218.jpg
Sisäpuolinen tasoitetyö
Tarvittavat materiaalit- sekoituskone ja vispilä- teräslastoja ja liippa- sekoitusastia- hiontalevy jatkovarrella- hiomapaperia- leveä harja- työpukkiEnnen varsinaista työtä ikkunat, patterit ja muut ei-tasoitettavat pinnat suojataan huolellisesti suojamuovilla. Tarkastetaan, että ilman ja pinnan lämpötila- ja kosteusolot täyttävät tuotteen valmistajan ohjeen mukaiset vaatimukset. Alusta tarvittaessa puhdistetaan pölystä harjaamalla tai imuroimalla.Valmistelevat työt1. Tasoitettavasta pinnasta poistetaan ylimääräiset kohoumat, nystermät ja naulat. Valmistajan käyttöselosteesta tarkastetaan sopiiko tasoite kyseiselle pinnalle. Enimmäiskerrospaksuutta ei saa ylittää.2. Massa sekoitetaan veteen vispilällä valmistajan ohjeen mukaan. Yleensä tasoitemassa annetaan seistä 15–30 minuuttia sekoituksen jälkeen valmistajan ohjeen mukaan. Massaa tehdään valmiiksi vain sen verran mitä työstöaikana ehditään levittämään.Osittain tasoitus3. Astiasta otetaan tasoitetta pieneen lastaan ja painumat ja syvennykset tasoitetaan teräslastalla voimakkaasti painamalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton