• Etusivu
  • Sisustus

Makuuhuoneissa valoisa tunnelma

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.07.2011
20117_27095.jpg

Loma-asunnon makuuhuoneessa on rauhallinen tunnelma.

Viihtyisä tila

Mäntyharjun Loma-asuntojen makuuhuoneet ovat varsin viihtyisiä. Huonetilojen pinnat ovat sävyltään vaaleita ja tiloihin on pyritty saamaan mahdollisimman paljon luonnonvaloa isojen ikkunoiden avulla. Näin makuuhuoneista on saatu avaran oloisia vaikka tilaa neliöihin nähden olisikin suhteessa vähän. Valoisa makuuhuone palvelee tällöin myös oleskelutilana jossa voi viettää aikaa päivisin.

Puupinnat luovat tunnelmaa

Makuuhuoneiden seinäpinnat ovat useassa kohteessa vaakapaneloituja ja vaaleiksi sävytettyjä. Lähes joka makuuhuoneessa on jätetty puunpinta näkyviin. Tämä onkin yksi selkeistä eroista verrattaessa loma-asuntojen makuuhuoneiden tyyliä omakotitalon makuuhuoneisiin.

Osassa kohteita on jätetty hirsiseinän pinta näkyviin. Tämä korostaa mökkimäistä tunnelmaa ja tuo säväyksen vanhanajan asumistyyliä nykypäivän loma-asumiseen. Käsittelemätön hirsiseinä ei tosin ole valoisin ratkaisu ja se onkin huomioitava huonetilan valaistuksessa.

Hirsiseinät luovat perinnemökin vaikutelman.
Hirsiseinät luovat perinnemökin vaikutelman.

Kalusteet tilan mukaan

Makuuhuoneiden kalustus käsittää pääasiassa parivuoteen lisäksi yöpöydät sekä tilan huonealan salliessa vaatteiden säilytykseen tarkoitettuja kaappeja. Tilan rajallisuus vaikuttaa selkeästi kalusteiden määrään ja sijoitteluun.

Makuuhuoneen tyylikkään symmetrinen sisustus.
Makuuhuoneen tyylikkään symmetrinen sisustus.

Paljon luonnonvaloa

Suomen kesä on tunnetusti valoisa joka on osaltaan vaikuttanut myös huonetilojen valaistussuunnitteluun. Makuuhuoneissa on pyritty käyttämään mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Useassa kohteessa valo on tuotu huonetilaan isojen ikkunoiden kautta. Tämän lisäksi on vielä asennettu vuoteiden yläpuolelle matalia suorakaiteen muotoisia ikkunoita tehostamaan luonnonvalon vaikutusta huoneessa.

Valaisimien osalta niiden sijoittelu painottuu lähinnä vuoteiden viereen. Yöpöydän ja sängyn läheisyyteen sijoitetut jalalliset tai seinäkiinnitteiset valaisimet palvelevat lähinnä kohdevalona vuorokauden pimeimpinä aikoina. Yleisvalaistukseen tarkoitettujen kattovalaisimien tarve on suhteellisen vähäinen joka näkyykin niiden harvassa sijoittelussa.

Sängystä näkee suoraan järvelle.
Sängystä näkee suoraan järvelle.
Jos luonnonvalo ei riitä, on valasin lähellä.
Jos luonnonvalo ei riitä, on valasin lähellä.

Väriä vain tehosteena

Makuuhuoneiden värimaailma koostuu pääasiassa vaalean harmaan ja ruskean eri sävyistä. Tehosteväreinä on käytetty esimerkiksi sinistä, turkoosia, violettia ja fuksianpunaista joita on käytetty eri tekstiileissä kuten tyynyissä ja peitteissä. Yleisin ja hallitseva väri makuuhuoneissa muodostuu isoista pinnoista, seinistä, katosta ja lattiasta ja käsittää näin ollen puun eri sävyt aina valkoiseen asti.

Tyynyissä käytetty fuksianpunainen luo valkoisen tilan kanssa tehokkaan kontrastin.
Tyynyissä käytetty fuksianpunainen luo valkoisen tilan kanssa tehokkaan kontrastin.
Sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_80348.jpg
Näin paljon säästät rahaa lohko­lämmittimellä - vai säästätkö, kun sähkö on kallista?
Varmaan kaikki autoilijat ovat kuulleet tai lukeneet siitä, miten paljon lohkolämmittimen käytöllä voi säästää polttoainetta. Entä nyt jos sähkön hinta kallistuu talvella?
20115_25991.jpg
Millainen seinäke keittiöön?
Keittiöremontin yhteydessä on tarkoitus rakentaa matala seinäke keittiökaapiston ja ruokailutilan väliin. Ajatuksena on tehdä seinäkkeen runko pattingista.Mikä olisi sopiva pintamateriaali? Olisiko kipsilevy hyvä? Miten se pitää käsitellä ennen maalausta? Vai voiko sen rapata ja laitetaanko silloin primeri alle?
201511_44864.jpg
Takkaimuri vie savut ulos nopeasti
Takkaimuri vie savut ulos varmistaen, että veto saadaan aikaan nopeasti. Sen avulla voidaan takkojen, kamiinoiden, puuliesien ja uunien vetoa säätää portaattomasti. Tulisija toimii ihanteellisella hyötysuhteella, eikä savu kulkeudu sisätiloihin ongelmallisissakaan käyttötilanteissa.Imurin tehoa säädetään porrasmuuntajalla tai tyristorisäätimellä, mikä voidaan asentaa mahdollisimman lähelle tulisijaa. Koska imuri asennetaan savupiipun suulle eristelevyn päälle, on sen oltava aina käytössä kun tulisijassa on tuli. Myös jälkituuletus on suotavaa tulen sammuttua.Osta takkaimuri verkkokaupasta!
20227_79111.jpg
Varaava takka lisää kotisi huoltovarmuutta ja säästää sähköä - ideat ja vinkit asuntomessuilta
Kesän lämmössä syksyn koleus ja talvipakkaset tuntuvat kaukaisilta. Kesä on kuitenkin hyvää aikaa parantaa kotisi huoltovarmuutta vaihtamalla vanha takka puhtaasti polttavaan nykyaikaiseen takkaan tai hankkia takka, jos sellaista ei vielä ole. Varaava takka on paras sähkötön lämmityslaite, joka tukee muita lämmitysmuotoja sekoittamatta niiden toimintaa. Se turvaa kotisi lämmön ja ruoanvalmistuksen, ja merkitys korostuu erityisesti poikkeustilanteissa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rudus pihakivien asennusohje
Pihakivien asennus on hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Sen asennus omatoimisesti ei tarvitse korkeampaa matematiikkaa, vaan yksinkertaisesti ohjeiden seuraamista. Kun valitset allaolevasta animaatiosta oman pihasi maaperän tyypin, voitkin jo aloittaa asennuksen!
20221_73938.jpg
Jätä hyvästit terassin lumitöille - asennuta lasiterassi talvella
Lasiterassin asennus onnistuu vuodenajasta riippumatta, mutta etenkin talvi on oiva aika asentaa lasiterassi. Lasitettu terassi tuo lisätilaa kotiin, kun talviset ulkoiluvälineet säilyvät terassilla säältä suojassa ja käyttövalmiina. Kun tilaat lasituksen jo talvella, pääset terassille nauttimaan aamukahvista aikaisin keväällä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton