• Etusivu
  • Energia

Maanrakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja -tuhkaa ilmaiseksi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Julkaistu 22.04.2013
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Fortum tarjoaa Rakentaja.fi -jäsenille ilmaiseksi erän maarakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja pohjatuhkaa.

Voimalaitoksella energiantuotannossa sivutuotteena syntyneet materiaalit soveltuvat samoihin kohteisiin kuin vastaavat luonnon maa- ja kiviainekset.

Materiaalit ovat routimattomia ja niiden rakeisuudet ovat seuraavat:

  • Pohjatuhka 0,002 … 16 mm
  • Pohjahiekka 0,063 … 16 mm

Ota yhteyttä!

Alla yhteystiedot, josta voit tiedustella lisää sekä maarakennusaineksen noutopaikka:

Soita, niin kerron mielelläni lisää!

Ria Kiuru

puh. 050 453 3969

päällikkö, Fortum Power and Heat Oy

Materiaalit ovat sovitun mukaan noudettavissa Fortumin Suomenojan voimalaitokselta, Espoosta.

Fortum Power and Heat Oy
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20154_42888.jpg
Kaukolämpösuunnitelmat sähköisesti tarkastettaviksi ja projektin käyttöön
Sähköinen tarkastuskansio helpottaa kaukolämpösuunnitelmien toteuttamista. Uusi palvelu säästää suunnittelijan aikaa ja vaivaa.
20181_51444.jpg
Fortum Innovaatiokilpailu
Fortum julkistaa innovaatiokilpailun, jolla haetaan ideoita asumismukavuuden lisäämiseen. Fortumin marraskuussa 2017 teettämän kyselyn mukaan taloyhtiöiden huoneistoissa eniten asumismukavuutta haittaavat tunkkaiselta tuntuva sisäilma sekä suuresti vaihtelevat lämpötilat. Neljästäsadasta vastaajasta noin 40 % mainitsi tunkkaisuuden ja yli 30 % lämpötilojen suuren vaihtelun. Ratkaisuilta asukkaat odottavat puoliautomaattisuutta.
20183_51969.jpg
Fortum SmartLiving - dynaaminen tapa ohjata talon lämmitystä
Fortum SmartLiving on uudenlainen dynaaminen tapa ohjata talon lämmitystä mittausdataa ja tekoälyä hyödyntäen. Perinteisesti talojen lämmitystä ohjataan ulkolämpötilan mukaan, kun taas SmartLiving-järjestelmä mittaa jatkuvasti jokaisen asunnon lämpötilaa sekä ilmankosteutta ja ohjaa näin lämmitystä reaaliaikaisen lämpötilatiedon, sääennusteen ja tekoälyn avulla. Fiksumman lämmityksen ja kulutuspiikkien älykkään tasaamisen myötä asiakkaat ovat säästäneet kustannuksissa keskimäärin noin 10 %.
20092_15063.jpg
Bluesista jazziin
Lauantai heinäkuun 18. päivä jazz täyttää Porin. Toivottavasti näemme sinutkin avec vieraanamme Porissa. Toki käytämme tilaisuutta hyväksemme ja annamme kauden kolmannen tilanneraportin rakentamisen luvuista ja näkymistä. Leijonanosan yhteisestä ajasta käytämme tietysti yhdessäoloon hyvän musiikin, ruokailun ja muun ohjelman parissa. Tulemme kutsumaan kaikkiaan 300 vierasta paikalle. Olisimme iloisia jos sinä avec ehditte myös mukaan tähän kesäpäivän tapahtumaan.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asuntomessut 2011 keräsi lähes 128 000 kävijää
Asuntomessut Kokkolassa päättyivät tänään 14.8. Maksaneita kävijöitä oli kuukauden aikana 127 546*. Lauantaina 13.8. tehtiin Asuntomessujen päiväkohtainen kävijäennätys 5 641 kävijällä.– Messukävijöitä tuli ennakko-odotusten mukaisesti, joten voimme olla hyvin tyytyväisiä. Myös yleisön sekä kunnan ja yrittäjien tyytyväisyys ovat meillekin erittäin tärkeitä, joten kokonaisuutena messut onnistuivat erinomaisesti, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.Yleisön tyytyväisyydestä kertoo Suorakanavan tekemän kävijätutkimuksen väliraportti, jonka mukaan 95 % piti messuja erinomaisina tai hyvinä. Erityisesti kiitosta saivat komea ja selkeä messualue, merimaisema ja toimiva kokonaisuus. Myös messutalojen monipuolisuutta ja laadukkuutta kiitettiin.Kiinnostus messutaloja kohtaan näkyy myös asuntojen myynnissä. Messualueelle rakennetuista 131 asunnosta myymättä on enää 17. Peräti kahdeksan kotia vaihtoi omistajaa messujen aikana. Kaksi kohdetta laitetaan tarkoituksella myyntiin vasta messujen jälkeen.– Erinomaiset myyntiluvut kertovat omalta osaltaan siitä, että olemme onnistuneet rakentamaan viihtyisän asuinalueen ja täyttäneet teemamme "Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille" antaman lupauksen. Monen ikäiset ihmiset ovat löytäneet täältä itselleen unelmiensa kodin. Myös viimeisten myynnissä olevien kohteiden tilanne näyttää erittäin hyvältä, kaupanteko riippuu lähinnä edellisen asunnon myynnistä, iloitsee Asuntomessujen projektipäällikkö Touko Rauma.– Messuilla esillä ollut senioriasuminen sai yllättävän paljon huomiota. Juuri päättyneiden messujen perusteella voidaan arvioida, että senioriasumisessa on varmasti jatkossa selkeitä kehitystarpeita ja merkittäviä kaupallisia mahdollisuuksia, toimitusjohtaja Pasi Heiskanen toteaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton