• Etusivu
  • Energia

Kaukolämpösuunnitelmat sähköisesti tarkastettaviksi ja projektin käyttöön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Julkaistu 01.04.2015Päivitetty 01.03.2016
20154_42888.jpg

Sähköinen tarkastuskansio helpottaa kaukolämpösuunnitelmien toteuttamista. Uusi palvelu säästää suunnittelijan aikaa ja vaivaa.

Sähköinen tarkastuskansio nopeuttaa ja helpottaa suunnittelijan työtä, kun hän voi heti suunnitelmien valmistuttua ladata ne palveluun ja tarkastuttaa ne ilman paperipostin viiveitä. Suunnitelmat löytyvät tarkastuskansiosta tarvittaessa myöhemminkin.Suunnittelija voi jakaa katseluoikeuksia suunnittelutoimiston sisällä ja näin ollen samaa projektia voidaan tehdä useamman toimesta ja tarvittaessa tuurata kollegoja.

"Tämä palvelu on kyllä win-win kaikille. Parasta siinä on, että kaukolämpösuunnitelmat ovat LVI-suunnittelijoiden ja kaikkien kaukolämpöliittymän rakennusprojektissa mukana olevien työntekijöiden käytössä samanaikaisesti tietokoneella. Enää kenenkään ei tarvitse juosta papereiden perässä. Uuden palvelun myötä minun suunnitelmien tarkastukseen kulunut aika on reilusti puolittunut", summaa Ilkka Rautio, tekninen palveluinsinööri Fortumilta.

Suunnittelijat ovat ottaneet palvelun erittäin hyvin vastaan

Viime kesänä käyttöön otettu palvelu on ollut odotettu ja kiitelty. Nyt Espoon alueen kaukolämpösuunnitelmat tulevat lähes kaikki sähköisesti. Palvelua käyttää jo reilu sata suunnittelijaa ja reilu 200 suunnitelmaa on jo tarkastettu.

"Tästä verkkotarkastuspalvelusta täytyy kyllä antaa teille positiivista palautetta - on kyllä tervetullut järjestelmä kaikessa suhteessa. Toivotaan, että palvelu saadaan levityttä Suomen maahan mahdollisimman nopeasti. Eikä olisi huono vaikka rakennusvalvontakin saisi tällaisen otettua käyttöön!" Eetu Juntunen, LVI-suunnittelija, Nuotek Oy Kiinteistötekniikka, Oulu

Sähköinen tarkastuskansio on käytössä Fortumilla Espoon, Kauniaisten, Kirkkonummen, Järvenpään, Tuusulan ja Joensuun alueilla. Tarkastuskansioon voit siirtyä täältä

Lisätietoa sähköisestä kaukolämpösuunnitelmien tarkastuskansiosta antaa Fortumin tekninen palveluinsinööri Ilkka Rautio, puh. 010 456 5440, ilkka.rautio@fortum.com.

Fortum Power and Heat Oy
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Maanrakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja -tuhkaa ilmaiseksi
Fortum tarjoaa Rakentaja.fi -jäsenille ilmaiseksi erän maarakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja pohjatuhkaa.Voimalaitoksella energiantuotannossa sivutuotteena syntyneet materiaalit soveltuvat samoihin kohteisiin kuin vastaavat luonnon maa- ja kiviainekset.Materiaalit ovat routimattomia ja niiden rakeisuudet ovat seuraavat:Pohjatuhka 0,002 … 16 mm Pohjahiekka 0,063 … 16 mm
20181_51444.jpg
Fortum Innovaatiokilpailu
Fortum julkistaa innovaatiokilpailun, jolla haetaan ideoita asumismukavuuden lisäämiseen. Fortumin marraskuussa 2017 teettämän kyselyn mukaan taloyhtiöiden huoneistoissa eniten asumismukavuutta haittaavat tunkkaiselta tuntuva sisäilma sekä suuresti vaihtelevat lämpötilat. Neljästäsadasta vastaajasta noin 40 % mainitsi tunkkaisuuden ja yli 30 % lämpötilojen suuren vaihtelun. Ratkaisuilta asukkaat odottavat puoliautomaattisuutta.
20183_51969.jpg
Fortum SmartLiving - dynaaminen tapa ohjata talon lämmitystä
Fortum SmartLiving on uudenlainen dynaaminen tapa ohjata talon lämmitystä mittausdataa ja tekoälyä hyödyntäen. Perinteisesti talojen lämmitystä ohjataan ulkolämpötilan mukaan, kun taas SmartLiving-järjestelmä mittaa jatkuvasti jokaisen asunnon lämpötilaa sekä ilmankosteutta ja ohjaa näin lämmitystä reaaliaikaisen lämpötilatiedon, sääennusteen ja tekoälyn avulla. Fiksumman lämmityksen ja kulutuspiikkien älykkään tasaamisen myötä asiakkaat ovat säästäneet kustannuksissa keskimäärin noin 10 %.
20215_70838.jpg
Sisustustrendit 2021 - katso kuvakooste Lohjan asuntomessuilta
Lohjan asuntomessuilla rouheus ja rapatut pinnat saavat vastapainoa pehmeyttä tuovista elementeistä, kuten kokolattiamatoista ja murretuista värisävyistä. Taide, viherkasvit ja luonnonmateriaalit ovat vahvasti läsnä messukohteiden sisustuksessa.
20225_78061.jpg
Ilmanvaihto on ilmastoteko - lue miksi
Miten varmistaa, että kodin sisäilma pysyy terveellisenä mutta samalla energialasku ja ympäristökuormitus kurissa? Toisin kuin moni luulee, ilmanvaihto voi auttaa pienentämään asumisen hiilijalanjälkeä ja energiankulutusta. Swegon on nyt ensimmäisenä valmistajana selvittänyt ilmanvaihtokoneiden todelliset ympäristövaikutukset.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Mummonmökin muurin korjaus?
Kysymys:Mitä työtapoja ja materiaaleja suosittelette 40-luvulla rakennetun muurin pintakorjaukseen? Pintarappaus lohkeilee ja maali rapisee. Muurissa on luonnonkiviä ja oletettavasti jotain savilaastityyppistä massaa kivien välissä ja pinnoitteessa. Mitä sideainetta 40-luvulla laastissa on käytetty? Tiiltä on leivinuunin sisäosissa, ei pinnoissa. Mökki on talvisin kylmänä. Uuni ja hella vetävät hyvin, piippu on kunnossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton