• Etusivu
  • Talo

Kun blues vaihtuu jazziin

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.03.2009
20092_15063.jpg

Lauantai heinäkuun 18. päivä jazz täyttää Porin. Toivottavasti näemme sinutkin avec vieraanamme Porissa. Toki käytämme tilaisuutta hyväksemme ja annamme kauden kolmannen tilanneraportin rakentamisen luvuista ja näkymistä. Leijonanosan yhteisestä ajasta käytämme tietysti yhdessäoloon hyvän musiikin, ruokailun ja muun ohjelman parissa. Tulemme kutsumaan kaikkiaan 300 vierasta paikalle. Olisimme iloisia jos sinä avec ehditte myös mukaan tähän kesäpäivän tapahtumaan.

20092_15064.jpg

Järjestämme perinteisen bussi-matkan Helsinki-Pori-Helsinki, johon sisältyy niin ikään perinteinen kuohuviini-Pepe-leivos virittäytyminen sekä taatusti jokin luovuutta vaativa tehtävä. Pääosa vieraistahan tulee omin neuvoin, mutta pyrimme olemaan kaikki samaan aikaan paikalla, kun tilaisuus "virallisesti" avataan. Tulihan muutama vuosi sitten paikalle itse tasavallan presidentti ja vastaavasti seuraavana vuonna maakunnan Mannet siivestivät juhlaa. Kutsu tulee, mutta tämä siis ennakkoon.

20092_15065.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Uudet rakentamisen energiamääräykset tulevat voimaan kuun vaihteessa
Uudisrakentamisessa siirrytään 1.7.2012 alkaen kokonaisenergiatarkasteluunYmpäristöministeriö antoi 30. maaliskuuta uudet energiatehokkuutta parantavat rakentamismääräykset. Uudet määräykset tulevat voimaan 1.7.2012.Määräykset koskevat vain uudisrakentamista ja niiden tuoma keskeinen muutos on siirtyminen kokonaisenergiatarkasteluun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että rakennuksen kokonaisenergiankulutukselle määrätään rakennustyyppikohtainen yläraja, joka ilmaistaan niin sanotulla E-luvulla. E-luvun laskennassa huomioidaan rakennuksen käyttämän energian tuotantomuoto. Pientalojen E-luvun yläraja riippuu lisäksi pinta-alasta: vaatimukset ovat lievemmät pienille pientaloille.
20086_11468.jpg
Kerrostaloyksiön remontti valmis
Porin keskustassa sijaitsevan kerrostaloyksiön remontti on valmis. Asunto oli remontin alkaessa erittäin huonossa kunnossa, sillä asunnossa ei oltu tehty mitään kunnostustöitä vuosikymmeniin. Lähtökohta remontille olikin, että asunto rakennetaan sisältä kokonaan uusiksi.
20215_70530.jpg
Näin valitset oikean kokoisen umpisäiliön kiinteistöllesi
Oikea umpisäiliön koko riippuu kiinteistön käytöstä. Liian suuri säiliö nostaa hankintakustannuksia ja pienellä säiliöllä on suuremmat käyttökustannukset.
201510_44573.jpg
Mökkeily vuoden ympäri vaatii kunnon rakenteet
Vaikka Kastelli tunnetaan omakotitaloistaan, ei pidä väheksyä Kastellin huvilamallistoa. Rakentajatutkimuksen mukaan Kastellin tinkimätön laatu, valmistajan luotettavuus ja huvilamallistojen toimivuus saa huvilavalinnan kääntymään Kastellin malliston puoleen.Tilaa veloitukseton Kastelli-huvilaesiteJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-huvilasta
20102_20221.jpg
Onko kotisi akustiikka kunnossa?
Äänitiedettä kutsutaan akustiikaksi. Itse sana "akustiikka" tulee Kreikan kielestä sanasta akoustos, joka tarkoittaa samaa kuin kuulla. Akustiikka on osaltaan myös klassista fysiikkaa. Kun tutkimme värähtelyjä sekä säteilyä, huomaamme, että värähtely muuttuu ilmassa paineenvaihteluksi, joka etenee aaltoliikkeenä alkuperäisen värähtelyn taajuudella. Akustiikasta tuleekin näin tärkeä lähes kaikilla elämänalueilla.Useimmiten akustiikalla tarkoitetaan tilan jälkikaiunta-aikaa tai ääneneristysominaisuuksia. Eri tilojen kohdalla akustiikka jaetaan hyvin helposti vain hyvään tai huonoon, mutta akustiikalla tarkoitetaan kuitenkin kaikkia äänen ominaisuuksia jossakin tilassa. Määrityksiä voidaankin tehdä esimerkiksi puheenymmärrettävyydellä, ilmaääneneristysominaisuuksilla, jälkikaiunta-ajalla tai taustamelutasolla.Tutustu Gyptone-tuotteisiin
200611_1291.jpg
Säästä ja tee itse pyykkiteline
Helpota pyykkitaistelua käyttämällä hyödyksi myös katonrajan vapaa tila. Tämän pyykkitelineen voit nostaa ylös kuivauksen ajaksi ja tyhjänä se säilyy seinää vasten vieden minimaalisen tilan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton