• Etusivu
  • Rakentaminen

Mäntyharjun saunat esittäytyvät

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.06.2011
20116_26823.jpg

Rantasaunat on rakennettu keskimäärin vain viisi metriä järven rannasta.

Maanantaina 27.6. auenneilla loma-asuntomessuilla on näytteillä yhteensä 11 erillistä saunaa. Yksi rantasauna kuuluu alueen alkuperäiseen rakennuskantaan ja se on messuilla näytillä peruskorjauskohteena. Erillisissä saunoissa on panostettu erityisesti niiden monikäyttöisyyteen esimerkiksi lisämajoitustilana. Kohteiden suuret terassit puolestaan tuovat lisää tilaa kesäiseen oleskeluun. Rantasaunojen pinta-alat ovat 11 neliöstä 30 neliöön.

Mäntyharjun loma-asuntomessut 27.6.-10.7.2011

Tarkkaan harkittuja kokonaisuuksia

Monissa saunoissa on suosittu tummia sävyjä. Piristystä rantasaunoihin tuo saunakamareiden värikkäät yksityiskohdat. Sisustustekstiileissä on käytetty muun muassa pinkkiä ja turkoosia. Messusaunojen lauteilla nautitaan kaarevista muodoista ja puulajien vaihtuvista sävyistä. Laudemateriaaleina on muun muassa lämpökäsiteltyä mäntyä, taipuisaa kuusivaneria ja jopa tuppeen sahattua haapalankkua.

Tummien, lähes mustien, saunojen lisäksi messuilla on näytillä myös perinteisempiä vaalean sävyisiä saunoja. Esillä on lisäksi lasiseinäisiä saunoja modernimpaan makuun. Kaikkia saunoja yhdistää puulämmitys sekä läheisyys järveen.

Useat saunat jäljittelevät arkkitehtuurisesti päärakennuksia. Erityisen suosittuja ovat suuret ikkunat ja terassit, jotka luovat pieneenkin rantasaunaan tilantuntua. Loma-asuntomessualueen saunat kertovat uudenlaisesta suomalaisesta avoimuudesta, kun seinät ja ovetkin saattavat olla lasia. Upeaa maisemaa saa näin ihailla esteettömästi myös saunanlauteilta.

Loma-asuntomessuilla on esillä saunoja moneen makuun.
Loma-asuntomessuilla on esillä saunoja moneen makuun.
20116_26826.jpg

Kotimaiset luonnonmateriaalit pääosassa

Messujen ainoan peruskorjauskohteen saunarakennus on rakennettu niemen uittoperinnettä muistaen kestämään reilua saunomista ja kovia löylyjä. Saunarakennuksen löylyhuone on rouhea. Kotimaiset luonnonmateriaalit kivi ja puu ovat pääosassa.

Saunojan unelmakohteita messualueella on viisi. Näistä löytyy erillissaunan lisäksi sauna myös päärakennuksesta.

Tekstiileillä saa lisää ilmettä saunoihin.
Tekstiileillä saa lisää ilmettä saunoihin.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_639.jpg
Tee se itse - Kukkamaa
Suunnittele kasviryhmä kasvuolosuhteet ja omat toiveet huomioidenUsein meillä on jo paikka valmiina ja käytettävissä oleva tila hahmotettuna, kun alamme suunnittelemaan uutta kasviryhmää. Seuraavaksi meidän onkin sitten päätettävä mitä kasveja istuttaisimme ja kuinka monta.Jotta ryhmästä saisi mielenkiintoisen ja elävän, niin siinä tulee olla eri korkuisia, -muotoisia ja -värisiä kasveja. Korkeutta kasviryhmään voi tuoda erilaisilla pikkupuilla sekä pensailla - tai korkeammilla perennoilla. Istutusryhmään voi myös sijoittaa obeliskimaisen köynnöskehikon köynnöksineen korkeutta tuomaan.Katseen suunnasta riippuu, mihin kohtaan ryhmää korkeammaksi kasvavat kasvit sijoitetaan. Mikäli ryhmää katsotaan joka suunnasta, niin korkeammat kasvit sijoitetaan ryhmän keskelle; pitkänomaisessa ryhmässä voi olla toisella laidalla. Jos taas ryhmää katsotaan pääasiassa yhdestä suunnasta, niin korkeammat sijoitetaan alueen takareunaan. Näin toimitaan esimerkiksi nurkkaan ja rajalle sijoitetuissa ryhmissä. Kannattaa myös säilyttää näkölinja istutusryhmän taakse, mikäli taustalla on jotain katsomisen arvoista - tai peittää ikävämmät maisemat korkeilla kasveilla.Kasvien valinnassa on otettava huomioon paikan tarjoamat kasvuolosuhteet; kosteus, valo, maanlaatu. Kasvit tulee myös sopia väreiltään ja muodoiltaan yhteen. Apua kasvien valintaan saa mm. Kasvikortistosta. Sieltä saa erilaisin hakukriteerein ehdotuksia sopivan korkuisista ja -värisistä kasvilajeista.
20194_57213.jpg
Kiveys istuu myös vapaa-ajan asunnon maisemaan
Pihakivet sopivat myös loma-asunnon maisemaan. Pihakivillä luot vapaa-ajan asunnon pihapiiriin helppohoitoisuutta ja näyttävyyttä. Pihakivillä tehtyjä alueita on turvallista liikkua ja ne kestävät hyvin kulutusta. Mökkimaisemaan luontevasti sulautuvat kävelypolut ja oleskelualueet rakennat luonnonkivimäisellä Louhikivellä tai liuskekivimäisellä Luotokivellä. Kivien profiloitu pinta on elävä ja mukautuu siten sulavasti ympäröivään luontoon.
20144_38987.jpg
Kesän ihanimmat ulkolelut
Kesän riemut odottavat jo nurkan takana. Kaikenikäset lapset rakastavat ulkoleikkejä, joihin laadukkaat Little Tikes -ulkoleikkivälineet tuovat aivan erityistä hauskuutta ja lisäiloa! Kun halutaan edistää pienten leikkiä, leikkivälineet on pidettävä lasten ulottuvilla, ja ympäristössä on oltava mahdollisuuksia eri tyyppisiin leikkeihin. Virikkeellinen ja lapsille mieluinen piha syntyy nyt edullisesti Little Tikes -tuotteilla.
20093_15875.jpg
Ostokset helposti ja luotettavasti Jäsentukusta
Rakentaja.fi-Jäsentukku on Rakentaja.fin jäsenille tarkoitettu edullinen ja vaivaton ostospaikka. Jäsentukussa tekee ostoksia helposti suoraan tuotteita valmistavilta yrityksiltä. Tukun valikoima alkaa olla jo melkoisen kattava ja se koostuu monista kiinnostavista tuotteista. Jäsentukun kautta on tilattavissa mm. kodinkoneita, ovipuhelimia, ilmavesilämpöpumppuja, lämminvesivaraajia, keskuspölynimureita, robotti-imureita, brikettejä jne.Myytävien tuotteiden ohella Jäsentukusta on myös mahdollista lähettää tarjouspyyntöjä Rakentaja.fin yhteistyökumppaneille. Tarjouspyyntöjä voi lähettää esimerkiksi keittiöistä, tulisijoista, perustuksista, vesikatoista, eristeistä, lasiterasseista, valmisaidoista, puuportaista sekä monista muista tuotteista ja palveluista.Tutustu Jäsentukun tarjontaan...Tilaaminen käy nopeasti ja helpostiJäsentukun tuotevalikoima löytyy Tukun vasemmasta laidasta aihealueittain lajiteltuina. Pääryhmien alta löytyvät niihin kuuluvat tuotteet ja tarjouspyynnöt. Jokaisesta tuotteesta löytyy tarkempaa tietoa "esittely"-linkistä. Osto-/tilaussivulle siirrytään omasta linkistään.Tilaaminen tapahtuu nopeasti ja yksinkertaisesti viisi vaiheisen polun kautta. Koska Tukusta voivat tilata tuotteita vain Rakentaja.fi-jäsenet, tilausvaiheessa ei tarvitse enää syöttää tilaajan tietoja erikseen, sillä ne tulevat automaattisesti Rakentaja.fin jäsenkannasta.
201611_47703.jpg
Miten ja miksi ilmanvaihto toimii/on tärkeää?
Rakentaja.fi Kysy, vastaamme -palstalla kysellään usein asunnon ilmanvaihdon toimivuudesta sekä siitä, mihin huoneisiin korvausilmaventtiilit pitää asentaa niin, että ilmanvaihto toimii.
black friday mainos liukuovista -30 prosenttia
Ainutlaatuinen Black Friday -tarjous: kaikista Liune-liukuovista -25 %
Nyt kannattaa Rakentajien ja remontoijien toimia nopeasti – Liunen verkkokaupassa kaikki tuotteet ovat -25 % alennuksessa. Alennus koskee 24.–30.11. tehtyjä uusia tilauksia.Hyödynnä kaikkien aikojen alennus ja hanki seinän sisään liukuva Liune. Se säästää tilaa, toimii tyylikkäästi ja on myös erinomainen äänen eristäjä – jopa 30 % parempi kuin kääntyvä perusovi. Hyvät akustiset ominaisuudet johtuvat laadukkaista materiaaleista ja huolellisesta tuotekehityksestämme.Alennuskoodi: BFLIUNE23

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton