• Etusivu
  • Rakentaminen

LVI-suunnittelu ja asennus ammattitaidolla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.04.2011
20114_25542.jpg

Suunnittelupalvelu

LVI-suunnitelmat
Hanakat-ketju tarjoaa LVI-suunnitelmat asiakkaan tarpeiden ja rakennuspaikan viranomaismääräysten mukaisina. Kerro mitä toivot asumiselta ja kuinka aiot rakentaa. Pientaloasumisen ammattilaisina huolehdimme suunniteltujen ratkaisuiden toimivuudesta ja taloudellisuudesta.

Ratkaisusuunnittelu ja neuvonta liikkeessä
Yhdessä suunnittelemalla pyrimme löytämään asiakkaamme tarpeisiin soveltuvimman ratkaisun. Haluamme laadukkailla tuotteilla varmistaa asiakkaamme kodin toiminnallisuudelle, viihtyisyydelle, energiataloudellisuudelle, äänettömyydelle ja vaivattomalle käytölle asettamat odotukset. Neuvomme myös laitteiden asentamisessa kun haluat hyödyntää omaa osaamistasi.

Lisätietoa palveluista

Asennuspalvelu

KVV- IV -pätevyys, erikoistyöluvat- ja sopimukset
Hanakat-liikkeen kanssa voit sopia KVV- ja IV -pätevyyksistä. KVV- IV -pätevyyden haltijat ovat oikeutettuja toimimaan kiinteistöjen vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtolaitteistojen suunnittelijana ja työmaan vastaavana työnjohtajana.

Hanakat-liikkeen asennus
Voit valita hankkeeseen ja toteutustapaasi parhaiten soveltuvan urakkamuodon. Kokonaishintaurakka soveltuu hankkeisiin joissa on lopulliset suunnitelmat ja rakentamisprosessi on tarkkaan tiedossa.

Yksikköhinta ja laskutyöurakka soveltuvat joustavina vaativiin kohteisiin joissa hankkeen laajuus ja lisätyöt ovat vaikeita määritellä.

Lisätietoa palveluista

20114_25543.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20084_10609.jpg
Helatorstai on pyhäpäivä
Helatorstaita vietetään neljäntenäkymmenentenä päivänä pääsiäisestä. Pääsiäisen vuosittainen ajankohta vaihtuu muinaisen kuukalenterin mukaan, joten Helatorstain ajankohta vaihtuu samoilla säännöillä. Koska pääsiäinen on aina sunnuntai, on helatorstai aina torstai. Pääsiäinen päättyy helluntaihin ja helatorstai valmistelee tätä päättymistä.Helatorstai on Kristillinen juhlapäivä, sitä on vietetty 300-luvulta lähtien. Nimen alkuosa hela juontuu ruotsinkielen sanasta helig, pyhä. Puhutaan siis pyhästä torstaista. Vielä 1800-luvulla helatorstai oli erittäin tärkeä juhlapäivä. Muun muassa vanha maatalouskulttuuri kunnioitti helatorstaita suuresti - uskomuksen mukaan tuon päivän ajateltiin olevan niin pyhä ettei silloin edes ruoho kasva.
202012_67909.jpg
Uusiutuvaa energiaa öljylämmityksen rinnalle
Öljylämmitys soveltuu erityisen hyvin uusiutuvien energiamuotojen kumppaniksi. Se on erittäin tehokas lämmitysmuoto, joten sen ja uusiutuvien yhteiskäytöllä voidaan toteuttaa vuodenaikalämmitys. Uusiutuvia energioita hyödynnetään keväästä syksyyn. Öljylämmitys puolestaan varmistaa, että lämmitysteho riittää pakkasjaksoillakin mukavaan asumiseen.
200611_2213.jpg
Tuotemapeissa ajantasalla olevaa tietoa
Sisustaja.com-palvelun yhtenä tietopankkina voidaan pitää tuotemappeja, jotka on jaoteltu vasemman reunan valikkoon. Mukana on yleistietoa sekä tuote-esittelyjä luotettavista ja laadukkaista tuotteista.Tuotemapit on laadittu seuraavin perustein:Looginen järjestys, joka alkaa yleisesittelystä ja päättyy käytännön esittelyyn, esim. seurantakohteen muodossa. Selkeä, toistuva sisältörakenne, eli kun olet tutustunut yhteen tuotemappiin, osaat käyttää kaikkia tuotemappeja.Informaatio on osittain tuotettua ja osittain linkitettyä, esimerkiksi tuote-esittelyjen osalta. Näin sisältö pysyy hyvin ajantasalla.
20222_76839.jpg
Remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa
Kodin remontti voi olla kallis investointi, mutta lainojen kilpailuttaminen auttaa pitämään budjetin kohtuullisena.
Energiatehokkuus
Onko energiaremontti edelleen kannattavaa?
Energia- ja lämmityskustannukset jatkavat edelleen nousuaan, mikä saakin monet harkitsemaan energiaremonttia paitsi ympäristösyistä myös taloudellisesta näkökulmasta. Tämä on johtanut merkittävään energiaremonttien kysynnän kasvuun.
42_P_22233.jpg
Kaavamääräykset
Rakennusten lämmitystapavalintoja ei pidä rajoittaa kaavamääräyksin, korostaa Öljy- ja Kaasualan Keskusliitto. Keskusliiton mielestä hallituksen esityksestä maankäyttö- ja rakennuslain muuttamiseksi tulisikin poistaa pykälä, joka voisi käytännössä merkitä uusille rakennuksille lähellä kaukolämpöverkkoa pakkoa liittyä kunnalliseen kaukolämpöön.Lausunnossaan keskusliitto toteaa, että esityksessä, jota on perusteltu ilmastonmuutoksen hillinnällä, on lähdetty yksipuolisesti ajatuksesta, että kaukolämpö olisi yleensä ympäristöystävällisin lämmitystapa. -Tuore laskelma osoittaa, ettei edes keskimääräinen kaukolämpö tulevaisuudessakaan erotu muista lämmitystavoista erityisen ympäristöystävällisenä, huomauttaa keskusliiton varatoimitusjohtaja Pekka Huttula.Huttulan mukaan esitetyllä pykälällä olisi kaiken kaikkiaan samat kielteiset vaikutukset taloudelliseen kilpailuun, joista on käyty keskustelua aiempien vastaavien valinnanvapautta rajoittavien pyrkimysten osalta. Esitykseen sisältyy myös monia oikeudellisia ongelmia kuluttajan kannalta. -Perimmäisenä tarkoituksena esityksellä onkin kunnallisen kaukolämpöyhtiön kannattavuuden varmistaminen, toteaa Huttula.-Toteutuessaan esitys voisi käytännössä estää kaukolämpöalueilla muiden kehittyneiden lämmitystapojen käyttöönoton. Tällaisesta on hyvänä esimerkkinä hybridilämmitys, jolla voidaan merkittävästi säästää energiaa esimerkiksi nestemäiseen polttoaineeseen perustuvassa lämmityksessä. Esitys olisi myös maakaasuverkkojen kehittämisen kannalta syrjivä, toteaa Huttula.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton