• Etusivu
  • Rakentaminen

Loma-asuntomessujen peruskorjauskohde

Rakentajan toimitus
Julkaistu 10.06.2011
20116_26508.jpg

Kohde 18, Kyminniemi, on Mäntyharjun loma-asuntomessujen peruskorjauskohde.

Mäntyharjun loma-asuntomessuilla uusien kohteiden lisäksi messukävijät pääsevät tutustumaan myös vanhempaan rakentamiseen. Messujen peruskorjauskohde, Kyminniemi (kohde 18), sijaitsee messualueen niemen kärjessä ainutlaatuisella paikalla ja omassa rauhassaan.

Kyminniemi kuuluu messualueen alkuperäiseen rakennuskantaan. Uittotupa on valmistunut vuonna 1957 ja se on entinen UPM Kymmenen uittokämppä. Tupaa on aikoinaan käytetty Mäntyharjun reitin uiton päätyttyä yhtiön henkilöstön lomapaikkana. Kohteen myötä messuvieraille tarjoutuukin mahdollisuus päästä tutustumaan alueen uittohistoriaan.

Vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen. Vanha saunarakennus on rakennettu kokonaan uudelleen. Sekä päärakennuksessa että rantasaunassa yhdistyvät tyylikkääksi kokonaisuudeksi uusi ja vanha. Kyminniemen tilan suurta ja ainutlaatuista tonttia täydentävät vanha piharakennnus ja maakellari.

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6.-10.7.2011

Kyminniemen vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen.
Kyminniemen vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen.
Vanha saunarakennus rakennetaan kokonaan uudelleen.
Vanha saunarakennus rakennetaan kokonaan uudelleen.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20191_56057.jpg
Näin turvaat vapaa-ajanasuntosi
Vapaa-ajanasunnon tai mökin omistaja on usein huolissaan kiinteistöstään. Avainten säilyttäminen ja jakaminen turvallisesti kohteissa, joissa käyttäjiä on useita, on usein haasteellista. Entä kun vapaa-ajanasunto jää pitkäksi aikaa tyhjilleen?
20146_40005.jpg
Mitä maksaa ilmanvaihtoremontti?
Ilmanvaihtokone on ilmanvaihdon sydänIlmanvaihtojärjestelmän hankinta ja asennuskustannukset koostuvat monista osasista ja voivat näin vaihdella paljonkin kohteen mukaan. Hintaesimerkit ovat 120 m² omakotitalosta.Ilmanvaihtokoneiden hinnat alkavat vajaasta kahdesta tuhannesta eurosta. Fiksumman ohjauksen ja energiatehokkaamman koneen saa parin sadan euron lisäinvestoinnilla, mutta tarpeenmukaisen ilmanvaihdon ohjauksen tuoma säästö saattaa tuoda hintalisän takaisin pienempinä käyttökuluina jomuutamassa vuodessa. Helppokäyttöisyyttä taas tuo kosteusohjaus, joka tehostaa ilmanvaihtoa automaattisesti saunan ja suihkun jälkeen. Paremmin varustelluissa malleissa se on vakiovarusteena ja joihinkin malleihin sen saa lisävarusteena noin sadalla eurolla.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20236_82471.jpg
Kodin älyvalaistus­trendit 2023 - Viihtyisyyttä, tunnelmaa ja hyvinvointia
Kodin valaistus ei ole enää vain valojen päälle ja pois kytkemistä, vaan sillä on mahdollista tehdä paljon enemmän. Valaistus on yksi kodin keskeisimmistä tunnelmanluojista, hyvällä valaistuksella on myös merkitystä esimerkiksi kotona työskentelyn mielekkyyteen tai illalla rauhoittumiseen. Nykyaikaisella älyvalaistuksella on mahdollista luoda haluttua tunnelmaa ja korostaa kodin esteettisiä muotoja, sekä lisätä vireyttä ja turvallisuutta.
20238_82720.jpg
Suunnitteilla kylpyhuoneremontti? Tässä ohjeita aloittelevalle
Onnistuneesti remontoitu kylpyhuone lisää oleellisesti asumisviihtyvyyttä ja nostaa huoneiston arvoa.Kylpyhuoneremontin voi teettää kokonaan ammattilaisella, mutta remontointikokemusta omaava voi halutessaan tehdä osan töistä myös itse. Sähkö- ja putkityöt on kuitenkin aina jätettävä ammattilaisen tehtäviksi.
20084_10461.jpg
Askon klassikoista puutarhan Omenaan
Askossa on kodinsisustajalle laadukas, ajanhenkinen ja kilpailukykyinen mallisto. Kodin eri tiloihin löytyvät kaikki kalusteet sohva- ja ruokailuryhmistä moottorivuoteisiin ja komeroihin. Kokonaisuuksia voi lähteä rakentamaan myös tuoteperheistä. Sisustuksen loppusilauksen voi tehdä Askon valaisimilla, peitteillä, tauluilla ja muilla sisustustuotteilla.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Voiko sähkösuunnitelman tehdä itse?
Kysymys:Voiko sähkösuunnitelman tehdä itse? Jos voi, niin mistä saa ohjeistusta? Voiko johdotukset vetää ja pistorasiat ym kiinnittää rakennukseen itse kunhan jättää kaikki kytkemättä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton