• Etusivu
  • Rakentaminen

Loma-asuntomessujen peruskorjauskohde

Rakentajan toimitus
Julkaistu 10.06.2011
20116_26508.jpg

Kohde 18, Kyminniemi, on Mäntyharjun loma-asuntomessujen peruskorjauskohde.

Mäntyharjun loma-asuntomessuilla uusien kohteiden lisäksi messukävijät pääsevät tutustumaan myös vanhempaan rakentamiseen. Messujen peruskorjauskohde, Kyminniemi (kohde 18), sijaitsee messualueen niemen kärjessä ainutlaatuisella paikalla ja omassa rauhassaan.

Kyminniemi kuuluu messualueen alkuperäiseen rakennuskantaan. Uittotupa on valmistunut vuonna 1957 ja se on entinen UPM Kymmenen uittokämppä. Tupaa on aikoinaan käytetty Mäntyharjun reitin uiton päätyttyä yhtiön henkilöstön lomapaikkana. Kohteen myötä messuvieraille tarjoutuukin mahdollisuus päästä tutustumaan alueen uittohistoriaan.

Vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen. Vanha saunarakennus on rakennettu kokonaan uudelleen. Sekä päärakennuksessa että rantasaunassa yhdistyvät tyylikkääksi kokonaisuudeksi uusi ja vanha. Kyminniemen tilan suurta ja ainutlaatuista tonttia täydentävät vanha piharakennnus ja maakellari.

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6.-10.7.2011

Kyminniemen vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen.
Kyminniemen vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen.
Vanha saunarakennus rakennetaan kokonaan uudelleen.
Vanha saunarakennus rakennetaan kokonaan uudelleen.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_26314.jpg
Hammaslääkärin vastaanotto
Kokkolan Asuntomessuilla on tarjolla tilaisuus päästä kurkistamaan mielenkiintoiseen kohteeseen, jossa on yhdistetty koti, työ ja vapaa-aika saman katon alle. Hammaslääkäreinä työskentelevä pariskunta on halunnut rakentaa vastaanottotilat uuden omakotitalonsa yhteyteen.Vastaanottotilat muodostavat oman erillisen kokonaisuuden talon toiseen päähän. Tilat käsittävät eteisen, odotushuoneen, vastaanottohuoneen, wc:n sekä pukuhuoneen. Työpaikalle pääsee kulkemaan myös sisäkautta kodinhoitohuoneen läpi. Työtilasta avautuu hulppea näköala merelle, missä varmasti silmä lepää.Hammaslääkärin vastaanottoon pääsee tutustumaan asuntomessukohteessa 34.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tarjouslomakkeet, yksikköhintaluettelot
Toimenpiteet:Rakennuttajatehtävistä vastaava laatii urakkakohtaiset tarjouslomakkeet ja yksikköhintaluettelot. Tarjouslomakkeissa otetaan huomioon urakkakohtaisesti tarjoushinnan erittelytarve.Vastuuhenkilöt:Projektipäällikkö ja erikoissuunnittelijatDokumentit:Tarjouslomakkeet ja yksikköhintaluettelot.Hyväksyntä:Projektipäällikkö
202210_55705.jpg
Leikkelitkö havuja? Tee niistä kranssi, pallo tai köynnös
Kotioven koristeeksi, lahjaksi tai vaikka hautausmaalleHavukranssi kestää ulkona viilessä kauniina ja vihreänä kevääseen saakka. Se on kaunis ulko-oven koriste, mahtava tuliainen – ja myös kestävä koristus läheisen haudalle. Havukranssin voi valmistaa kuusenhavuista tai vaikka männynhavuista. Siihen voi mainiosti yhdistää myös muita luonnonmateriaaleja tai valmiita koristeita, värillisiä nauhoja sekä valosarjoja.Havukranssin valmistaminen on helppoa – kokeile vaikka itse!
20124_30636.jpg
Milloin ja miksi perustusten vedeneristys korjataan
Kun perustuksiin tehdään vedeneristys, sen tarkoituksena on estää rakenteeseen eri syistä pyrkivän veden tunkeutuminen.Korjaustoimenpiteisiin joudutaan, kun vanha eristys on vanhentunut tarpeeksi tai rakenteet ovat kostuneet johtaen jonkinasteiseen vaurioon tai eristys on vioittunut. Vaurioon voivat olla syynä puun juuret, maan kaato rakennukseen päin, perustuksen liikkuminen, halkeamat, routa, salaojan purkuputken jäätyminen tai salaojan rikkoutuminen. Lisäksi puutteellisen vedeneristyksen seurauksena vesi on saattanut nousta kapillaarisesti seinä- ja lattiarakenteisiin.
20212_68483.jpg
Uuden sukupolven tehokaat akkukoneet
Akkuporakoneet ovat suosituimpia ja eniten käytettyjä sähkötyökaluja rakentajien ja remontoijien keskuudessa. Ne ovat usein välttämättömiä erilaisissa tee-se-itse projekteissa ja ehdottomasti kodin käytetyimpiä sähkötyökaluja. Akkuporakoneen toimivuudella on siten suuri merkitys työn sujumiseen. Tehokkaalla ja pitkäkestoisella akulla sekä hyvällä ergonomialla asennus on helppoa ja nopeaa.
20194_57196.jpg
Kivi on monipuolinen materiaali pihan rakentamisessa
PortaatRakenna juuri omaan pihaasi sopivat portaat valmiilla Porraskivillä tai latoen pienempiä kiviä.Katso ideakuvat täältä >>

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton