• Etusivu
  • Rakentaminen

Loma-asuntomessujen peruskorjauskohde

Rakentajan toimitus
Julkaistu 10.06.2011
20116_26508.jpg

Kohde 18, Kyminniemi, on Mäntyharjun loma-asuntomessujen peruskorjauskohde.

Mäntyharjun loma-asuntomessuilla uusien kohteiden lisäksi messukävijät pääsevät tutustumaan myös vanhempaan rakentamiseen. Messujen peruskorjauskohde, Kyminniemi (kohde 18), sijaitsee messualueen niemen kärjessä ainutlaatuisella paikalla ja omassa rauhassaan.

Kyminniemi kuuluu messualueen alkuperäiseen rakennuskantaan. Uittotupa on valmistunut vuonna 1957 ja se on entinen UPM Kymmenen uittokämppä. Tupaa on aikoinaan käytetty Mäntyharjun reitin uiton päätyttyä yhtiön henkilöstön lomapaikkana. Kohteen myötä messuvieraille tarjoutuukin mahdollisuus päästä tutustumaan alueen uittohistoriaan.

Vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen. Vanha saunarakennus on rakennettu kokonaan uudelleen. Sekä päärakennuksessa että rantasaunassa yhdistyvät tyylikkääksi kokonaisuudeksi uusi ja vanha. Kyminniemen tilan suurta ja ainutlaatuista tonttia täydentävät vanha piharakennnus ja maakellari.

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6.-10.7.2011

Kyminniemen vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen.
Kyminniemen vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen.
Vanha saunarakennus rakennetaan kokonaan uudelleen.
Vanha saunarakennus rakennetaan kokonaan uudelleen.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20082_8986.jpg
Hyvän olon sauna
Saunan muodonmuutosSauna on tilana tarkoituksellisestikin hieman erillään asuinhuoneista, melkeinpä piilossa. Saunaa käytetään kuitenkin usein päivittäin – tai ainakin sen välittömässä yhteydessä olevaa pesutilaa. Niinpä myös saunan näkyviin rakenteisiin kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Suomalainen sauna onkin muuttanut muotoaan ja olemustaan ihan viime vuosina varmasti enemmän kuin kodin mikään muu tila. Saunasta halutaan tehdä hyvänolon tyyssija, jossa niin mieli kuin silmäkin lepää. Hyvän näköinen sauna ja sen käytöstä saatava nautinnollinen saunakokemus syntyvätkin kokonaisuudesta, jossa on mietitty kaikki yksityiskohdat, kuten kiuas, lauteet, seinämateriaalit ja valaistus.
20222_76822.jpg
Lasiterassi raikastaa vanhankin talon ilmettä tyylikkäästi
Lasitettu terassi lisää kodin asumismukavuutta ja pidentää terassin käyttöaikaa. Terassilasitus suunnitellaan usein osaksi taloa jo rakennusvaiheessa, mutta yhtälailla lasitetun terassin voi rakentaa vanhempaankin taloon. Lasitus sopii kaikenlaisiin asuntoihin, niin rivitaloihin, rintamamiestaloihin kuin kesämökillekin. Viihtyvyyden lisäksi lasitus usein nostaa myös asunnon arvoa.
20185_53140.jpg
Bitumikate sopii suomalaiseen maisemaan
Bitumikatteet – tuttavallisemmin huopakatteet – ovat tuttuja kattomateriaaleja erityisesti huviloiden, piilopirttien, rantamökkien ja muiden vapaa-ajan asuntojen katoilla. Yhtälailla bitumikate istuu omakotitalon katteeksi – se voi olla eleettömän tyylikäs, tasainen pinta tai rakennuksen tyyliä korostava kuviollinen, muotoonleikattu kattolaattakate. Bituminen kate näyttää hyvältä isolla, monimuotoisella huvilan tai omakotitalon katolla yhtälailla kuin pienen mökin kodikkaana katteena.
20188_54490.jpg
Keskuspölynimurin asentaminen vanhaan taloon
Muutettaessa vanhaan taloon, ei itse ole pystynyt vaikuttamaan rakennukseen tehtyihin ratkaisuihin. Yksi vanhasta rakennuksesta puutuvista asioista saattaa olla keskuspölynimuri. Toki keskuspölynimureja on ollut markkinoilla vasta 80-luvulta alkaen eli sitä vanhemmissa taloissa sellaista ei automaattisesti olekaan.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tiilirakenteiden yleisimmät puhdistusmenetelmät
Mekaaninen puhdistusMekaanisia puhdistusmenetelmiä ovat harjaus ja kaavinta. Näitä kannattaa yrittää aina ensimmäiseksi. Harjaus ja kaavinta ei kuitenkaan sovi sellaisiin likatahroihin, jotka voivat levitä (esim. öljy, rasva, tuore maali, rasvainen noki, jne.) Harjaus ja kaavinta tehdään aina kuivaan rakenteeseen. Sopivin työväline on jäykkä kuituharja, ns. juuriharja. Kaavinta suoritetaan parhaiten puulastalla tai rakenteen värin mukaisella tiilen kappaleella. Metalliharjaa tai -kaavinta ei saa käyttää, sillä niistä jää helposti tummia jälkiä.
200611_637.jpg
Tee Se Itse - vihta tai vasta
Keskusoksaksi valitaan suora, pitkä oksa, josta karsitaan haarat pois. Sen ympärille asetellaan oksia siten että latva pysyy tasaisena. Jos latva on epätasainen, tuntuu vihtominen piiskaniskuilta. Yksi tykkää lättänästä mallista, toinen haluaa pyöreän kukkakimpun.VINKKI: Sekaan voi myös sitoa yrttejä (esim. peltosauniota eli saunakukkaa), jolloin se tuoksuu vielä paremmalta!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton