• Etusivu
  • Sisustus

Lattiatasoitteen nopea kuivuminen aikataulujen edistämiseksi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 25.04.2017
20174_49050.jpg

Nopeasti kuivuva lattiatasoite nopeuttaa rakentamista.

Kun halutaan nopeuttaa rakentamisen aikatauluja, rakennusaineiden valinta nousee näkyvään osaan. Erityisesti kosteuden hallinta eri rakentamisvaiheissa on enemmän kuin tärkeää. Peittyviin rakennusmateriaaleihin jäävä kosteus on lähes mahdoton poistaa pintojen peittämisen jälkeen. Kun käytetään nopeasti kuivuvia lattiatasoitteita pintarakenteen alla, aikataulut nopeutuvat ja kosteusrasitus pienenee.

Vähemmän kosteutta ilmaan

Pikatasoitekerros kuivuu (alle 1 cm) pintakuivaksi parhaassa tapauksessa vuorokaudessa, paksummalla tasoitekerroksella kuivumista tapahtuu 1 cm/päivä. Hyvissäkin olosuhteissa betonilattia kuivuu 1 cm/viikko. Saneerauksessa järkeväksi vaihtoehdoksi nousee Weberin uusi, nopeasti kuivuva lattiatasoite.
Nopeasti kuivuvissa tasoitteissa toimivuus perustuu optimoituun sideainejärjestelmään, jossa valtaosa tasoitteen joukkoon sekoitetusta vedestä sitoutuu jo kemiallisessa kovettumisreaktiossa ja haihdutettavan veden määrä on hyvin pieni.
Weberin nopeasti kuivuvien lattiatasoitteiden kuivumisaika on muutamasta tunnista muutamaan vuorokauteen kerrospaksuudesta ja kuivumisolosuhteista riippuen

Monen kuukauden etumatka

Kuutiometrissä betonia on lähes ammeellinen vettä (200 l). Sen kuivuminen haihtumalla huoneilmaan kestää aikansa. Haihtunut kosteus pitää vielä tuulettaa ulos. Sääolosuhteista riippuen kuivuminen saattaa kestää odotettua kauemmin, jopa kuukausia. Silloin nopeasti kuivuva lattiatasoite on paikassaan. Sääolosuhteet eivät vaikuta kemialliseen kuivumiseen ja vähempi veden määrä mahdollistavat lattian tasoituksen kuukausia tavanomaista aiemmin.
On kuitenkin varmistettava betonialustan riittävä kuivuus ennen tasoitus- ja pinnoitustöitä. Tasoitekerros ei kuitenkaan hidasta betonin kuivumista.
Nopeasti kuivuvilla tasoitteilla on myös erinomaiset lujuusominaisuudet. Ominaisuuden avulla Weberin kuituvahvisteisilla lattiatasoitteilla saadaan tehtyä ohuemmat laattarakenteet kuin betonilla nopeuttaen rakenteen kuivumista ja rakentamista entisestään. Ohut lattialaatta lattialämmityksen yhteydessä säästää energiaa ja parantaa asumismukavuutta. Ohut laatta reagoi ulkoilman lämpötilan vaihteluihin nopeammin kuin paksu betonilaatta.

Kosteudenhallintapalvelu avuksi

Kosteusriskien hallintaan on kehitetty Weber.floor Kosteudenhallintapalvelu. Palvelussa tasoitekerroksen sisään on sijoitettu luettavia langattomia kosteusantureita, joilla varmistetaan lattian kuivuus pintakerroksen asentamista varten.

Työn tehostuminen tuo säästöjä

Rakennusalalla materiaaleja kehitetään jatkuvasti. Weber on kehityksen kärjessä pumpattavilla sekä itsestään tasoittuvilla lattiatasoitteilla että käsitasoitteilla. Ne tuovat rakentamiseen nopeutta kustannustehokkuuden, paremman laadun ja työergonomian ohessa.
Pumpattava lattiatasoite on alunperin suomalainen keksintö.
Weber kehittää tuotteitaan sekä Suomessa kansainvälisessä osaamiskeskuksessaan että muissa maissa sijaitsevissa toimipisteissään.
Maailmanlaajuisen kärkiosaamisen ja innovaatioiden ansiosta suomalaisilla on käytössään markkinoiden kilpailukykyuisimmät ja rakentamisprosessia nopeuttavat ratkaisut paremman elinympäristön rakentamiseksi. Tuotteet ovat lähes kokonaan suomalaisista raaka-aineista suomalaisin voimin tehty.

Tutustu nopeasti kuivuvaan lattiatasoitteeseen

Nopeasti kuivuva lattiatasoite
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Sisustus
viemäröinti
vesiputkistot
sisäkatto
tasoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_81142.jpg
Kolme valintakriteeriä lattiatasoitteelle
Sisäilman laatua arvostetaan liian vähän. Niin kauan kaikki on kunnossa eikä asiaa ajatella, kun ongelmia ei ole. Mutta kun ongelmat ilmaantuvat, alkaa kuumeinen mietintä, mistä ne johtuvat.Tutkimusten mukaan vietämme yli 90% ajastamme sisätiloissa. Tästä syystä sisäilmaan ja varsinkin sen laatuun on kiinnitettävä huomiota.
20212_68696.jpg
Hyvän sisäilman salaisuus
Nykyisin sisäilma ja sen laatu on paljon esillä. Puhutaan huonosta sisäilmasta ja useanlaisista yrityksistä parantaa sitä, mutta mitä jos jo lähtökohtaisesti pyrittäisiin siihen, että kotona, toimistossa tai periaatteessa missä tahansa sisätilassa on hyvä sisäilma heti alusta lähtien?Mikä on hyvän sisäilman salaisuus?
20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
20195_58150.jpg
Miten tehdään puurunkoinen väliseinä?
PuurunkoPuurunkoiseen väliseinään kannattaa valita runkomateriaaliksi mitallistettua ja hyvälaatuista puutavaraa. Kun runkotavara on jo valmiiksi kuivaa, vältytään seinärakenteen turhalta vääntymiseltä. Runkojaoksi yleensä valikoituu runkotolpan keskeltä keskelle mitattuna 600 mm oleva mitoitus. Muina vaihtoehtoina voidaan käyttää runkojakoja k-k 300 ja k-k 400 mm esimerkiksi silloin, kun seinä on tarkoitus laatoittaa.Runkotolpitukseen tarvitsee asentaa lisätuennat ennen seinien levytystä pesualtaita sekä muita seinään kiinnitettäviä raskaita esineitä, esimerkiksi kaappeja varten. Myös sähkörasioille tarvitsee tehdä tukeva alusta. Käytettäessä Gyproc Habito® -levyä kaapistot ja muut seiniin ripustettavat raskaatkin esineet on sen sijaan mahdollista asentaa levyyn suoraan ilman kipsilevyproppua tai erikseen asennettavaa kalustetukea. Habito®-levyä kannattaa muutenkin harkita vaihtoehdoksi, sillä sen iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden. Lue lisää Habitosta täältäSeiniin äänieristämistä varten laitettava pehmeä villa kannattaa valikoida rungon paksuuden mukaan, jolloin villa ei pullista kipsilevyseinää.Lue lisää Habitosta!Lue lisää Gyproc -kipsilevy vaihtoehdoista
20174_48951.jpg
Takan energiatehokas käyttö - Tiesitkö nämä 5 vinkkiä?
Takan energiatehokkuus laskee, jos sitä käytetään väärin. Tulikivi kokosi viisi vinkkiä, joilla takkatulesta saa enemmän hyötyä irti:

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton