• Etusivu
  • Materiaalit

Lattiamateriaalien valintaa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.09.2014
20149_40985.jpg

Lankkukuosinen rusehtavan harmaan laatta.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän pian syntyvän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Lankkukuosista laattaa lattiaan

Minulla oli melko lailla selvät sävelet laattojen suhteen. Lattialle halusin lankkukuosista laattaa ja kylpyhuoneen seiniin jotain muuta kuin isoa ja valkoista. Ystävämme olivat laatoittaneet ruokailutilansa lankkumaisella laatalla, joka oli todella hyvännäköinen, mutta lopulta kuitenkin kellersi liikaa minun makuuni. Onneksi löysin ihanan lankkukuosisen rusehtavan harmaan laatan, joka oli vielä hinnaltaankin melko edullinen. Laatan ainoa miinuspuoli on sen koko. Laatta on 14,5x59 cm ja olisin toivonut pituuden lähentelevän metriä aidomman fiiliksen vuoksi. No jostain pitää joustaa ja nyt se oli pituus.

Perinteistä lattialaattaa kylpyhuoneeseen

Suihkupäätyyn mietimme ensin unidrain- viemärijärjestelmää, jolloin olisimme voineet käyttää lankkumaista laattaa koko kylpyhuoneessa. Päätimme kuitenkin säästää siinä kohtaa ja laatoittaa suihkuosa pienemmällä laatalla, jotta kaadot saadaan tehtyä normaalisti.

Pikkulaatan etsiminen ei ollutkaan niin helppoa kuin ajattelin, mutta lopulta se löytyi. Olin ensin ajatellut, etten missään nimessä halua 10x10 cm kokoista laattaa, koska se on niin tavallinen. Eräs uusi laattasarja kuitenkin vei huomioni ja lopulta päädyinkin juuri tuohon perinteiseen kokoon.

10x10 cm kylpyhuoneen lattialaatta.
10x10 cm kylpyhuoneen lattialaatta.
Kylpyhuoneen seinään löytyi myös silmää miellyttävä laatta. Väriksi valikoitui vaalea beige.
Kylpyhuoneen seinään löytyi myös silmää miellyttävä laatta. Väriksi valikoitui vaalea beige.

Kylpyhuoneen seinälaatat

Kylpyhuoneen seinään löytyi myös silmää miellyttävä laatta. Laatta miellytti minua heti, mutta sävystä en ollut aivan varma. Mietimme ensin valkoista, mutta lopulta päädyimme vaalean beigeen. Minä olisin laittanut hieman tummemmat seinät, mutta mieheni mielestä vaaleampi olisi parempi, joten teimme kompromissin ja valitsimme vaalean beigen. Laattasarjaan kuuluu sileän laatan lisäksi kuviollisia laattoja, joita ajattelin ripotella päätyseinälle summamutikassa. Oikeastaan annoin remppamiehelle vapaat kädet laattojen asettelussa, joten jännittää kyllä miltä tuo lopputulos näyttää.

Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20204_64168.jpg
Sammaloitunut, epätasainen tai huonosti kasvava nurmikko - katso ratkaisut pulmiin
Nurmikko vaatii menestyäkseen säännöllistä hoitoa aivan kuten kasvitkin. Hyvä hoito-ohje on, että kalkitsemalla ja lannoittamalla autat nurmikkoa kasvamaan kauniin tuuheaksi ja elinvoimaiseksi. Hyvinvoiva nurmikko vastustaa rikkakasveja ja sammalta sekä kestää paremmin kulutusta ja vaihtuvia säätiloja.
miehet nostavat kipsilevyä kattoon
Kiinnitä rakennuslevyt liimavaahdolla
Levyjen kiinnitys seinille ja kattoon saattaa olla hankalaa - ruuvit putoilevat ja ruuviväännin painaa. Myös rakennusvaiheisten eristelevyjen esimerkiksi rossipohjalevyjen pitävä ja nopea kiinnittäminen askarruttaa. Uretaanivaahtoja työhön löytyy, mutta mikä niistä on luotettava ja pitää varmasti?
20174_48954.jpg
Luonnonkivet esillä Asuntomessukohteissa
Asuntomessut järjestetään Kouvolassa 12.7. - 11.8. 2019. Tämän vuoden asuntomessut rakentuvat Pioneeripuiston kasarmialueelle, Kouvolan Korialle. Messualue jakaantuu luonteeltaan viiteen erilaiseen korttelikokonaisuuteen.
Seinän tasoitus
Laatoitus ja märkätilojen vedeneristykset
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtainen kurssi tällä hetkellä on esimerkiksi laatoitus- ja märkätilojen vedeneristyskurssi.Tutustu koulutuskalenteriin
IDO Glow Art TurboFlush
Tiesitkö tämän muotoilun helmestä, joka löytyy useimmista vessoista? Tutustu pieneen historiikkikatsaukseen
Mikä on se suomalaisen muotoilun helmi, joka löytyy lähes jokaisen suomalaisen kodista, työpaikalta tai vapaa-ajan asunnolta? Jopa eduskunnassa ”istuntoja” pidetään kyseisellä posliinisella istuimella. Sehän on tietysti IDOn ikoninen wc-istuin, joka on 150 vuodessa valloittanut suomalaisten sydämet ja saniteettitilat.Otetaanpa pieni katsaus, miten tähän tilanteeseen on päädytty. Mitä innovaatioita IDOn historia ja tulevaisuus pitää sisällään unohtamatta myös palautella mieliin kylpyhuoneiden värimaailmojen trendien eri aikakausia.
20135_34994.jpg
Lisäeristys lopettaa vedon vääristä paikoista
Vanhat rakenteet eivät useinkaan vastaa nykyisiä vaatimuksia lämmöneristyskyvyltään. Lisälämmöneristyksellä saadaan vanhat rakenteet vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Kuitenkin ennen lisälämmöneristeen asentamista tulee rakenteen lämpö- ja kosteuskäyttäytyminen tutkia, jotta varmistutaan jatkossakin rakenteen toimivuudesta.Klikkaa tästä energiansäästölaskuriin ja laske paljonko lisäeristys säästää!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton