• Etusivu
  • Talo

Lasitetulla terassilla ei tarvitse huolehtia lumitöistä – asennuta lasiterassi talvella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 02.12.2021Päivitetty 19.04.2022
20221_73938.jpg

Lasitetulla terassilla ei ole lumitöitä. (Kuva: Shutterstock)

Lasiterassin asennus onnistuu vuodenajasta riippumatta, mutta etenkin talvi on oiva aika asentaa lasiterassi. Lasitettu terassi tuo lisätilaa kotiin, kun talviset ulkoiluvälineet säilyvät terassilla säältä suojassa ja käyttövalmiina. Kun tilaat lasituksen jo talvella, pääset terassille nauttimaan aamukahvista aikaisin keväällä.

Pakkanen paukkuu, ulkona on kylmä ja sisälläkin voi tuntua vetoa ovien ja ikkunoiden pielistä – kuulostaako tutulta? Talven tullen terassi peittyy lumesta, eikä terassikalusteita voi säilyttää terassilla. Terassilasien talviasennuksella saat enemmän käyttöä terassillesi ja tuot enemmän iloa talveesi. Talvella asennettu terassi on myös heti valmiina ottamaan kevään ensisäteet vastaan. Ja mikä parasta, terassin lasitus tuo myös energiansäästöä.

Info

Info

Lasiterassin hankinta talvella on helppoa

  • Luvat nopeammin: Talvella, kun muu rakentaminen on hiljaisempaa kuin kesällä, viranomaiset pystyvät käsittelemään tarvittavat luvat nopeasti. Terassi voidaan rakentaa tekemällesi perustalle tai jo olemassa olevalle patiolle. Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että lasitetulle terassille tulee hakea toimenpidelupa. Käytännöissä on kuitenkin eroja eri paikkakuntien rakennusvalvontojen välillä, joten on suositeltava olla suoraan yhteydessä oman alueen valvontatoimistoon. Lue lisää Lumonin sivuilta: pikaopas lupa-asioihin
  • Asentajat tekevät töitä läpi talven: Talvella sesongin ulkopuolella on asentajia saatavilla paremmin kuin kesällä. Aikatauluistakin voidaan neuvotella joustavasti.
  • Koko kevät lasiterassilla ja kesäloma lomana: Uusi lasiterassi on valmiina ottamaan kevään vastaan aikaisin ja pääset kasvien istutuspuuhiin hyvissä ajoin kun aurinko alkaa lämmittää säteillään. Kun lasiterassi on asennettu jo talvella, se on käytössäsi koko kesän ajan.
  • Suojelet pihaa: Kun maa on terassin hankinnan aikaan jäässä, pensaat, perennat ja nurmikko säilyvät vaurioitumatta, vaikka asennustyöt olisivat käynnissä.
Lasiterassi on valmiina ottamaan kevään vastaan silloin, kun ulkona maa on vielä jäässä. Lasiterassin voi myös sisustaa kuhunkin vuodenaikaan sopivaksi.

Lasiterassi on valmiina ottamaan kevään vastaan silloin, kun ulkona maa on vielä jäässä. Lasiterassin voi myös sisustaa kuhunkin vuodenaikaan sopivaksi.

Näin asennus etenee vaiheittain

Kun asennusviikko lähestyy, asentaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii tarkan asennuspäivän. Ennen asennusta varmista, että asentaja mahtuu työskentelemään. Siirrä siis ylimääräinen tavara pois asentajien tieltä. Jos Lumon lasituspaketti tulee pihallenne ennen sovittua asennuspäivää, älä avaa pakkausta äläkä siirrä sitä suojaan muualle. Kaikki osat ovat säänkestäviä ja hyvin pakattuja ja lasituspaketti on pihalla Lumonin vastuulla. Lumon lasitukset asennetaan pääosin yhdessä päivässä. Poikkeuksena erityisen isot terassit. Kun asennus on valmis, asentaja opastaa lasien käytössä ja antaa käyttöohjeen. Sitten onkin aika sisustaa terassi ja antaa sille uusi elämä.

Perustuksesta valmiiseen terassiin - katso video!

Lasitus vaikka päivässä kovallakin pakkasella

Anna-Maijalla ja hänen miehellään on Laukaassa vuonna 2018 valmistunut loma-asunto, jossa on iso terassi. Lasitus asennettiin heille tammikuussa 2019.

- Realismi on syy siihen, miksi halusimme lasittaa terassin, Anna-Maija kertoo. Suomen kesä on pahamaineisen arvaamaton viileine keleineen, sateineen ja hyttysineen. Anna-Maija ja hänen miehensä eivät edes harkinneet lasittamatonta terassia. Ilman lasitusta terassin käyttö jäisi minimaaliseksi. Kyseessä oli uudiskohde. Halusimme kerralla valmista, Anna-Maija toteaa.

- Päivässä tuli valmista, ja tämä ei ole mikään pieni terassi. Kaikki meni niin kuin Strömsössä!

- Päivässä tuli valmista, ja tämä ei ole mikään pieni terassi. Kaikki meni niin kuin Strömsössä!

Terassi on nyt lasitettu kahdelta sivulta, täysin umpinainen mutta helposti avattavissa. Etenkin järven rannalla terassi olisi tuulinen ilman lasitusta. Terassi lasitettiin juuri talvella, koska he eivät halunneet odottaa kevättä.

Lue Anna-Maijan haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20235_81797.jpg
Puutarha mahtuu pieneenkin tilaan
Ruukkupuutarhojen suosio on lisääntynyt niiden muunneltavuuden ja myös pienen tilantarpeen vuoksi. Ruukuissa kasveja voi vaihtaa, poistaa ja lisätä koko kasvukauden ajan. Toisaalta ruukkuja on helppo siirtää paikasta toiseen halun ja tarpeen mukaan. Myös hyötykasvien kasvattaminen sujuu esimerkiksi valmiissa kasvusäkeissä siististi ja kätevästi.
20199_59867.jpg
Terassikauden ei tarvitse olla vielä ohi
Syksyn sateet kertovat, että terassikausi alkaa olla auttamatta ohi. Ei välttämättä.Lasituksen myötä terassin käyttöaika pidentyy ja terassilla on miellyttävää nauttia pimenevistä illoista tunnelmallisessa valaistuksessa pitkälle syksyyn. Lasitettu terassi pitää myös tuulen tehokkaasti loitolla. Sääsuojan lisäksi hyvin suunniteltu ja kodikas lasiterassi toimii toisena olohuoneena, johon on mukava istahtaa nauttimaan lämpimästä kahvista tai vilvoitella saunan jälkeen. Kylmät varpaat lämpenevät termomatolla. Myös LED-valot on järkevä asentaa lasituksen asennuksen yhteydessä.
20186_53376.jpg
Lasiterassi jokinäkymällä
Dekotalo Villa Vaski (kohde 33) sijaitsee rannassa ja lasiterassilta aukeavatkin upeat näkymät joelle. Lasitetun osuuden lisäksi avointa terassipinta-alaa on runsaasti. Lasiterassi on noin 22 neliötä.
20195_58011.jpg
Mitkä ovat lasiterassin rakentamisen a ja o?
Monissa kodeissa mietitään terassin rakentamista omakoti- tai rivitalopihaan tuomaan lisätilaa ja uudenlaista asumismukavuutta. Kattamaton terassi eli patio ei kuitenkaan suojaa viileiltä keleiltä, sateelta ja tuulelta. Oletpa rakentamassa uutta taloa tai remontoimassa vanhaa, pohdi terassilasien hankkimista. Lasitettu terassi lisää terassin käyttöastetta huomattavasti.
20239_83090.jpg
Kestääkö lasiterassi lumikuormaa?
Terassi- ja parvekelasituksia tehdään ympäri vuoden. Jos terassia ei ole lasitettu, voi terassilla vietetty aika jäädä vuoden aikana todella lyhyeksi, eikä terassia tule hyödynnettyä siinä mitassa kuin sitä voisi vuoden aikana käyttää. Lasiterassia voi parhaimmillaan hyödyntää ympäri vuoden eri käyttötarkoituksiin tarpeen mukaan.
20216_71342.jpg
Älä anna kolean tuulen ja sateen pilata juhliasi
Onko loppukesälle tai syksylle tiedossa jokin suuri juhla? Ja nyt mietityttää, että mitä jos sää onkin sateinen, tuulinen tai viileä juuri kyseisenä päivänä. Ihmiset eivät voi siinä tapauksessa viettää juhlaa ulkosalla vaan kaikkien on pakkauduttava hikoilemaan sisätiloihin. Jos terassilla on lasitus, tätä murhetta ei ole. Lasituksen ansiosta voit viettää kesän ja syksyn juhlat ilman huolta säästä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton