• Etusivu
  • Talo

Tiesithän, että lasiterassin asennus onnistuu talvipakkasellakin

Saat terassin lasituksesta hyötyä heti talvikuukausina

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Alumasi Oy
Julkaistu 24.11.2021Päivitetty 26.09.2023
20239_83090.jpg

Talvi on hyvä aika toteuttaa terassin lasitushaaveet. (Kuva: Jenna Lehtonen)

Terassi- ja parvekelasituksia tehdään ympäri vuoden. Jos terassia ei ole lasitettu, voi terassilla vietetty aika jäädä vuoden aikana todella lyhyeksi, eikä terassia tule hyödynnettyä siinä mitassa kuin sitä voisi vuoden aikana käyttää. Lasiterassia voi parhaimmillaan hyödyntää ympäri vuoden eri käyttötarkoituksiin tarpeen mukaan.

Moni uskoo, että terassit voidaan lasittaa vain kevät-kesä -akselilla, mutta totuus on, että talviaikaan asennus onnistuu yhtä vaivatta ja huomattavasti nopeammalla varoajalla kun on selkeät suunnitelmat valmiina. Rakennetaanpa lasitus sitten minä vuodenaikana hyvänsä, on asioita, jotka tulisi keskustella asiantuntijan kanssa läpi.

Lasitus tuo välittömästi valmistuttuaan lisätilaa asuntoon. Lasitettu terassi on parhaimmillaan kuin toinen olohuone. Jotkut käyttävät lasitettua terassia talvisaikaan kylmänä varastotilana, jossa voi säilöä mm. pihakalusteet ja erilaiset kasvit murehtimatta niiden jäämisestä säiden armoille.

Toiset taas sisustavat terassin lasituksen jälkeen toiseksi olohuoneeksi, jonne tuovat mm. erilaisia sisustusesineitä, kynttilöitä, ruokaryhmän sekä terassilämmittimen. Oikeanlaisella valaistuksella saa valoa vuoden pimeimpäänkin aikaan. Vaikka lasiterassi ei ole lämmintä sisätilaa, niin lämmittimen ja termomaton avulla terassista saa miellyttävän lämpöisen myös viileämmällä säällä.

Jenna Lehtosen koti koki muodonmuutoksen, kun Alumasi asensi terassille lasituksen. (Kuva: Jenna Lehtonen)

Jenna Lehtosen koti koki muodonmuutoksen, kun Alumasi asensi terassille lasituksen. (Kuva: Jenna Lehtonen)

Mikä parasta, lasituksen yksi hyöty on lämpöhukan väheneminen. Lasiterassilla säästää pitkässä juoksussa lämmityskuluissa.

Jokainen haluaa lasitetusta terassistaan omanlaisensa ja omat tarpeet täyttävän kokonaisuuden. On kuitenkin olemassa monia rakentamiseen liittyviä määräyksiä, jotka on hyvä käydä läpi asiantuntijan kanssa. Lue Jenna Lehtosen suunnitelmista ja lasituksen toteutuksesta omassa kohteessaan, sillä hän pohti ennen lasitusprojektia samoja asioita, joista asiakkaat usein myös Alumasin asiantuntijoilta ensimmäiseksi kysytään.

Info

Info

Käy läpi asiantuntijan kanssa:

  • Lupa-asiat. Kaikenlainen luvanhaku onnistuu pääsääntöisesti nopeiten talvella, koska silloin rakennetaan vähemmän kuin keväällä ja lupiakin haetaan vähemmän. Terassilasitus kannattaa siis toteuttaa talvella, jotta pääset keväällä nauttimaan terassikeleistä kahvikupposen kanssa upealla terassillasi, muiden jonottaessa lupahakemuksensa kanssa.
  • Terassin rakenne. Terassin tulee vastata käyttäjiensä tarpeita ja monesti ammattilainen osaa kertoa sellaisia näkökulmia terassin suunnitteluun, joita itse ei ole tullut ajatelleeksi.
  • Lumikuorma ja katon kantavuus. Pääsääntöisesti lumen määrä ei vaikuta lasiterassin katon kestävyyteen, koska katon kestävyys otetaan huomioon täydellisesti jo suunnitteluvaiheessa. Kellään ei ole kristallipalloa kertoakseen tulevan talven satavaa lumen määrää, joten suunnittelussa pitää ottaa huomioon mahdolliset maksimimäärät vaikka ne hassuilta nykypäivän talvina kuulostaisikin.
  • Mahdollisten lisävarusteiden asentaminen, kuten erilaiset lämmittimet, termomatot ja led-valaistus.

Kuten muutkin terassilasituksia tekevät yritykset, myös Alumasi suunnittelee terassit räätälöidysti asiakkaan tarpeiden mukaan. Koska asiantuntijat luovat ja suunnittelevat sinun elämäsi terassin, voit luottaa siihen, että terassi kestää Suomen säiden moninaisuuden vuosikymmenten ajan.

Älä ohita tätä Alumasin syystarjousta!

Alumasi laittoi loistavan syystarjouksen tulille:. Kun tilaat terassin ennen marraskuun loppua, on sinulla pian uusi lasiterassi sekä viimeisen päällle laadukas Weberin grilli!

Pyydä tarjous nyt! Tarjouspyyntö ei sido mihinkään. Alumasin ammattilaiset suunnittelevat yhdessä kanssasi lasiterassin ja tarvittaessa asiantuntijat neuvovat myös lupa-asioissa.

Tarjous on uusille kuluttaja-asiakkaille, jotka tilaavat lasiterassin (yli 12 m² lasiterassi, runko ja katto yms.) ja tilaus vahvistetaan marraskuun 2023 loppuun menneesä, tarjoamme laadukkaan Weber Spirit II E-310 GBS -kaasugrillin kaupan päälle (arvo 749€)

Tutustu lasituksiin ja tarjoukseen tarkemmin täältä

Mainoskuvan tuote on suuntaa antava, eikä välttämättä ole sama saatavuuden mahdollisesti muuttuessa talven aikana.

Mainoskuvan tuote on suuntaa antava, eikä välttämättä ole sama saatavuuden mahdollisesti muuttuessa talven aikana.

Info

Info

Muista myös rahoitusmahdollisuus ja kotitalousvähennys

Rahoitus
On ymmärrettävää, että lasiterassin hankinta on suuri panostus taloudelle, mutta Alumasi on neuvotellut yksityisasiakkailleen rahoituspalvelun, jonka avulla ostokset voi maksaa erissä. Lisää tietoa löydät aiheesta rahoitussivulta.

Kotitalousvähennys
Kotiin tai vapaa-ajan asunnolle ostetun lasiterassin hankinnasta voi saada kotitalousvähennystä, jonka voi vähentää verotuksessa. Vuonna 2023 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä henkilöä kohden on 2 250 euroa vuodessa, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 4 500 € vuodessa. Lasiterassin tilaaja ilmoittaa kotitalousvähennyksen veroilmoituksen yhteydessä. Autamme mielellämme kotitalousvähennyksen laskemisessa.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Alumasi Oy
Talo
lasitukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20236_82400.jpg
Alumasi Oy – Terassilasitukset, lasikaiteet ja lasiseinät ammattitaidolla
Haaveiletko kauniista ja ajattomasta lasiterassista, lasikaiteista, lasisesta tilanjakajasta tai liukulasiovista? Alumasi toimittaa kaiken tarvitsemasi Uudenmaan alueella tai jälleenmyyjien kautta ympäri Suomen.
20237_82550.jpg
Hintikan perhe nauttii lasitetusta terassista säällä kuin säällä
Varmasti alkusyksyn koittaessa, mietit sinäkin, miten pidentää terassikautta myöhempään syksyyn ja miten yhdistää tuo uskomaton luonto osaksi omaa elämää tiiviimmin.
20216_71342.jpg
Älä anna kolean tuulen ja sateen pilata juhliasi
Onko loppukesälle tai syksylle tiedossa jokin suuri juhla? Ja nyt mietityttää, että mitä jos sää onkin sateinen, tuulinen tai viileä juuri kyseisenä päivänä. Ihmiset eivät voi siinä tapauksessa viettää juhlaa ulkosalla vaan kaikkien on pakkauduttava hikoilemaan sisätiloihin. Jos terassilla on lasitus, tätä murhetta ei ole. Lasituksen ansiosta voit viettää kesän ja syksyn juhlat ilman huolta säästä.
20198_59294.jpg
Lasiterassit asuntomessukohteiden kestosuosikit
Vuoden 2019 Asuntomessut järjestettiin Kouvolassa yli satavuotisen Pioneeripuiston alueella. Kymijoen rantamaisemiin, historialliseen kasarmimiljööseen rakentui moderneja pientaloja, rivitaloja, paritaloja sekä uudenlainen senioriasumisen kortteli.Rakennuttajat ovat vuosittain valikoineet Lumonin terassilasitukset lisäämään asuntomessualueelle nousevien kotiensa viihtyvyyttä ja terassiensa käyttöastetta. Niin tälläkin kertaa. Kouvolassa Lumonin parveke- ja terassilasituksia löytyi neljästä eri messukohteesta; Airon neito, Airon haave, Villa Element sekä Talo Unto.Mikäli et ehtinyt vierailla messuilla,esittelemme seuraavassa kahden messukohteen terassit.
20192_56410.jpg
Terassista lisätilaa kotijuhlien järjestämiseen - paras aika lasitukselle on nyt
Kevät ja kesä ovat kotona järjestettävien juhlien aikaa. Kesäjuhlien sesonki alkaa vapusta, seuraavaksi juhlitaan koulunsa päättäviä sekä ylioppilaita. Tulossa on myös juhannusjuhlia, häitä, grillibileitä, syntymäpäiviä, sukujuhlia sekä illanistujaisia ystävien kanssa. Aina on aihetta juhlaan. Vielä, kun puitteet ovat kohdallaan, mikään ei voi vesittää juhlamieltä. Ei edes sade, siitä pitää huolen lasitettu terassi, jonka suojassa juhlat onnistuvat kelissä kuin kelissä. Jos sisätiloissa tuntuu ahtaalta, terassista saa erinomaisesti lisätilaa kotijuhlien järjestämiseen.
20236_62805.jpg
Päästä terassi-inspiraatio valloilleen
Olipa vuodenaika mikä tahansa, on auringonsäteet ilo ottaa vastaan omalla lasiterassilla. Vaikka maassa olisi vielä lunta, saattaa lämpötila lasitetulla terassilla nousta aurinkoisina päivinä jopa 20 asteeseen. Lasitus mahdollistaa terassin hyödyntämisen myös läpi viileämpien vuodenaikojen. Se suojaa terassikalusteita ja tekstiilejä tehokkaasti kosteudelta, tuulelta, lumelta ja pölyltä. Lasiterassia pystyy hyödyntämään erilaisiin tarkoituksiin ympäri vuoden.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton