• Etusivu
  • Rakentaminen

Lakalta A-energialuokan kivitalo

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lakan Betoni Oy
Päivitetty 26.10.2009
20096_17556.jpg

Kaksikerroksinen Villa Sofia on näyttävä ja tyylikäs kokonaisuus.

Lakan Betoni Oy on vuonna 1965 perustettu suomalainen perheyritys, jonka kotipaikka on Joensuu. Tuotantolaitokset sijaitsevat Joensuussa, Lopella, Forssassa ja Jalasjärvellä. Yrityksen luottoluokitus on parhaassa AAA-luokassa. Lakka-kivitalot ovat erinomainen ratkaisu vastaamaan kiristyneisiin energiavaatimuksiin, sillä Minimienergia-toimitukseen sisältyvillä rakennusosilla on mahdollista rakentaa A-energialuokan kivitalo.

Rakennusprojektiin liittyy monta vaihetta - eikä kaikki aina ole ihan yksinkertaista. Lakalta saat tueksesi vastuumyyjän, joka on tukenasi alusta loppuun. Ota yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa lähimpään Lakan edustajaan suunnitellaksenne yhdessä unelmiesi koti! Tutustu Lakan talomallistoihin ja runkorakenneratkaisuihin ja valitse itsellesi sopivalta kuulostava toimitussisältö. Käy sitten Lakan edustajan kanssa läpi valitsemiasi ratkaisuja ja omia ajatuksiasi.

Lakan Betoni Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20136_35400.jpg
KNX-taloautomaatio on Standardi
KNX -järjestelmän kantavana ideana on yhdistää rakennuksen kaikki sähköiset toiminnot yhtenäiseksi ja mahdollisimman energiatehokkaasti toimivaksi verkoksi. KNX -järjestelmällä voidaan ohjata mm. valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmastointia sekä esimerkiksi markiiseja.KNX on väylätekniikka, jolla taloautomaation eri osia ohjataan yhdellä ainoalla järjestelmällä, jossa laitteet ja eri järjestelmät keskustelevat keskenään. Väylätekniikka tuo merkittäviä säästöjä niin toteutusvaiheessa kuin rakennuksen elinkaaren aikanakin. KNX -taloautomaatio sopii hyvin erilaisiin ja erikokoisiin kohteisiin kuten omakotitaloihin, toimistoihin, liikerakennuksiin, hotelleihin, kouluihin jne. Muunneltavuus on tärkeää rakennuksen käytön aikana ja KNX -järjestelmän laajentaminen on helppoa. KNX:llä toteutetun talotekniikan osuus ja toiminnot päätetään aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.KNX:n on standardoitu järjestelmä (ISO/IEC 14543-3), joka takaa sen, että eri valmistajien KNX -tuotteet ovat keskenään yhteensopivia. KNX standardia hallinnoi ja laitteiden yhteensopivuutta valvoo Konnex Association (www.knx.org). KNX -tekniikka perustuu EIB, BatiBUS ja EHS –järjestelmiin, jotka kehitettiin jo 1990-luvun alussa.Lisätietoa KNX-tekniikasta
mies ja nainen istuvat lattialla ikkunan edessä ja suunnittelevat taloa
Rakennus- tai remonttihankkeen valmistelu
Pientalohankkeissa rakennushankkeeseen ryhtyvä on yleensä rakentajaperhe, jolla toiveet ovat korkealla. Realistiset tavoitteet ja kustannustilastot eivät kuitenkaan aina vastaa rakennuttajan kaikkia haaveita. Koko hankkeen onnistumisen kulmakivenä on rakennusalan realiteetit ymmärtävä rakennuttaja. Rakennuttaja tekee hankkeen valmisteluvaiheessa keskeiset päätökset, jotka suuntaavat projektin halutulle reitille.Kaikilla rakennuttajilla, varsinkin kun lähdetään ensimmäiseen pientalohankkeeseen, ei ole kovinkaan laajaa kokemusta johtaa hallitulla tavalla rakennushanketta alan normien mukaan. Urakassa piilee myös lisätyövaaroja, jotka pitää ottaa huomioon heti alussa.Useimmiten tarvitaan kokeneita asiantuntijoita rakennuttajan luottohenkilöiksi, jotta säästytään turhilta yllätyksiltä ja budjetin pettämiseltä.Tilaajan (=rakennuttajan) oikeaksi kädeksi tyypillisesti valittu rakennuttajakonsultti valmistelee hankkeen keskeisimmät päätökset ja laatii realistisen hankeaikataulun heti alussa tilaajan käyttöön. Rakennuttajakonsultti vahvistaa rakennuttajan ja suunnittelijoiden yhteistyön onnistumisen edellytyksiä tuomalla suunnittelu- ja työmaavaiheeseen oikea-aikaista tietoa tilaajan päätösten pohjaksi.
20081_8214.jpg
Elämänkumppaneita tositarkoituksella
Vepsäläinen on merkkikalusteiden erikoisliike, joka palvelee asiakkaitaan tarjoamalla heille johtavien koti- ja ulkomaisten valmistajien tuotteita. Valikoimasta löytyvät niin ikuiset klassikot kuin trendikkäät uutuudet. Edustettuina on suomalaisille tuttuja laatuhuone-kalujen tekijöitä kuten Adea, Artek, BoConcept, Boknäs, Calligaris, Fritz Hansen, HT-Collection, Hästens, Interface, Jensen, Muurame, Natuzzi ja Tempur. Huonekalujen ohella Vepsäläisen valikoimiin kuuluu myös muita sisustustuotteita. Liikkeiden valikoimat vaihtelevat jonkin verran paikkakunnittain.Kaikkia Vepsäläisen yhteistyökumppaneita – huone-kalujen ja sisustustuotteiden valmistajia – yhdistää luja laatu, kestävyys ja korkeatasoinen suunnittelu. Edustamamme merkit kattavat suurimman osan parhaista itsenäisistä valmistajista. Laaja merkki-valikoima ja se, ettemme ole sidottuja yhden valmistajan tai valmistuttajan mallistoihin, tarjoaa myös asiakkaillemme enemmän valinnanvaraa.
20211_68240.jpg
Viikon sisustusidea: Mikä on oikean kokoinen matto?
KYSYMYS:Mikä on mielestäsi oikean kokoinen matto kuvien olohuoneeseen? Sohvan pituus on 230cm ja lattialla näkyvä rullamitta on sohvan reunasta 200cm. Entä maton materiaali ja väri?
20157_44073.jpg
Asuntomessujen ihanat ja inspiroivat lastenhuoneet
Vuoden 2015 Asuntomessut sen osoittavat, lastenhuoneiden ei tarvitse olla tylsiä.Ideat lastenhuoneissa menevät ääripäästä toiseen, pelkistetyn raikas mustavalkoinen lastenhuone on ajaton ratkaisu, jonne on helppo tuoda väriä tyynyjen ja mattojen muodossa. Oletko tullut koskaan ajatelleeksi, että huoneen väripilkku voisikin löytyä katosta eikä seinistä?Haaveilitko itse lapsena omasta puumajasta?
Talo talvella
Talvirakentamisen yllättävät edut – huomioi nämä seikat
Talvella rakentaminen – ihan mahdotonta ja järjetöntä puuhaa? Rakentamisen ei tarvitse ajoittua vain ja ainoastaan kesäaikaan. Talveen ajoittuvassa rakentamisessa on saavutettavissa etuja, joita ei kesän aikana ole mahdollista hyödyntää. Mutta miksi näin? Mitä hyötyä talvirakentamisesta voi olla verrattuna kesäaikaan ja mitä kannattaa huomioida? Käymme tässä artikkelissa läpi asioita, joita on hyvä huomioida.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton