• Etusivu
  • Talo

LAIVURINTALO, KOKKOLA

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 05.10.2018
201810_54952.jpg

Suojelukohteen vanha savitiilikatto varastoitiin tulevaisuutta varten

KING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Keski-Pohjanmaan Kattopalvelu Oy

Merikapteeni Johan Hillströmin 1800-luvulla rakentama talo sijaitsee yhdessä Suomen vanhimmista puukaupunginosista, Kokkolan vanhassakaupungissa. Taloa ja piharakennuksia on vuosien saatossa entisöity ja remontoitu sisältä aina alkuperäistä kunnioittaen.

Katolla oli remonttitarvetta useammastakin syystä, vanha savitiilikatto oli paikoittain halkeillut ja pahasti sammaloitunut sekä rakenteista puuttui aluskate. Lisäksi sadevesikourut olivat tulleet tiensä päähän.

Historiallisen rakennuksen entisöinti vaatii aina pitkää kokemusta, kovaa ammattitaitoa ja ongelmanratkaisukykyä. Kattopalvelu olikin referenssikohteidensa puolesta luonnollinen valinta katon entisöintiin.

Kävimme talon omistajien kanssa eri vaihtoehdot läpi, mitä katolle olisi tehtävissä ja päädyimme pitkäikäiseen ratkaisuun. Vanhaa olemassa olevaa savitiilikattoa ei lähdetty tekohengittämään turhaan. Uuden katon myötä kattorakenteista saatiin tuulettuvat, sekä vanhasta katosta puuttuvat kattoturvat lisättyä nykyajan vaatimuksien mukaiseksi.

Perinteitä kunnioittaen

Vanha alkuperäinen savitiili purettiin ehjänä alas tiili tiileltä. Suojelukohteessa olevat vanhat savitiilet piti varastoida tulevaisuutta varten vanhankaupungin muita kohteita ajatellen, koska kyseistä vanhaa tiilimallia ei ole nykyään saatavilla muualta kuin vanhoista katoista.

Uuden katon katemateriaaliksi kelpasi ainoastaan Ormaxin vanhan ajan aito savitiili, Nortegl. Rakenteet tehtiin tuulettuvaksi harjatuuletuksella ja Divoroll Universall -aluskatteella. Katolle asennettiin lisäksi lainvaatimat kattosillat, seinä- ja lapetikkaat, joilla turvataan nuohoojan turvallinen kulku piipulta piipulle, sekä uudet sadevesijärjestelmät suppilosyöksyineen.

201810_54954.jpg
201810_54953.jpg

Luonnollisesti kohteesta tehtiin myös kuvallinen ja selostettu dokumentointi vaihe vaiheelta, jotta nykyiset ja myös tulevat sukupolvet tietävät, miten ammattitaitoinen remontti toteutettiin tähän historialliseen kohteeseen. Savitiilihän kestää oikein huollettuna sukupolvelta toiselle. Aidon Ormax-savitiilen alla asunto ja sen asukkaat voivat hyvin jopa seuraavankin vuosisadan ajan.

Katso kohteen muutos

3153_852985077_2018105141319.jpg
201810_54937.jpg

Kattoremontit 1200 katon kokemuksella

Keski-Pohjanmaan Kattopalvelu Oy tekee huopakatto-, tiilikatto- ja peltikattotyöt 1200 kattoremontin kokemuksella. Olemme täysin kotimainen, Ormaxin ja Icopalin valtuuttama Kokkolassa toimipaikkaansa pitävä yritys ja toimitamme kattopalvelut pääosin Pohjanmaan alueelle.

Olemme kokenut kattoasentaja. Meiltä saat kattotyöt 12 vuoden kokemuksella, ympäri vuoden ja aina kilpailukykyisellä hinnalla. Tarjoamme täyden palvelun kattoratkaisut aina ilmaisesta katon kuntotarkastuksesta ripeään kattoremonttiin ja lopulta purkujätteiden asianmukaiseen kierrätykseen. www.peltikattopalvelu.fi

Toteuttaa kattoremontit alueilla: Pohjanmaa

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton