• Etusivu
  • Talo

Laadukas julkisivu kätevällä REP-betonikorjausjärjestelmällä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 27.03.2023
20205_65007.jpg

Parvekekorjauksiin painottuva REP-betonikorjausjärjestelmä koostuu yksinkertaisimmillaan kahdesta yleiskäyttöisestä tuotteesta ja kattaa betonin paikkauksen ja ylitasoituksen.

Suomessa suomalaisiin olosuhteisiin kehitetty ja valmistettu Weberin REP-betonikorjausjärjestelmä on kestävyydeltään, työstettävyydeltään ja helppoudeltaan ylivoimainen ratkaisu betoniparvekkeiden ja -julkisivujen korjauksiin.

Kun REP-betonikorjausjärjestelmä toteutetaan ohjeiden mukaisesti, saavutetaan 50 vuoden käyttöikä. Järjestelmän laastit on kehitetty, valmistettu ja testattu Suomessa meidän vaihteleviin sääoloihimme ja meillä käytettyihin betoneihin sopiviksi. Esimerkiksi Keski-Euroopassa kehitetyt laastit eivät välttämättä ole meidän ilmastossamme pakkasenkestäviä.

Weberin tavoitteena on ollut tehdä urakoitsijoille ja muille asiakkaille mahdollisimman helppo betonikorjausjärjestelmä. Parvekekorjauksiin painottuva REP-betonikorjausjärjestelmä koostuu yksinkertaisimmillaan kahdesta yleiskäyttöisestä tuotteesta ja kattaa betonin paikkauksen ja ylitasoituksen.

Weberin korjauslaastit ovat polymeerimodifioituja ja ne sisältävät liimaa, jolloin varmistetaan riittävä tartunta ja kestävyys ja pinnasta saadaan tiivis. Optimoidun reseptikehityksen ansiosta Weberin laasteissa on voitu yhdistää erinomaiset kestävyys- ja työstettävyysominaisuudet. Monissa markkinoilla olevissa tuotteissa lujuus pyritään saavuttamaan käyttämällä hyvin paljon sementtiä, jolloin pinta helposti halkeilee ja alustasta irtoamisen riski on suuri.

weber REP 25+ Korroosiopaikkauslaasti helpottaa ja nopeuttaa betonipintojen paikkausta, koska erillistä terästen suojausta ei tarvita tuotteen sisältämän korroosioinhibiittorin ansiosta.

Urakoitsija säästää aikaa ja vaivaa, kun yhdellä ratkaisulla voidaan korvata kaksi erillistä tuotetta ja työvaihetta ja tehdä luotettava ja kestävä paikkaus nopeasti.
Ylitasoitukseen käytettävä tuote on weber REP 975 Tasoituslaasti KARKEA tai weber REP 970 Tasoituslaasti HIENO.
Ylitasoitukseen käytettävä tuote on weber REP 975 Tasoituslaasti KARKEA tai weber REP 970 Tasoituslaasti HIENO.

Ylitasoitukseen käytettävä tuote on weber REP 975 Tasoituslaasti KARKEA tai weber REP 970 Tasoituslaasti HIENO. KARKEA tuote on saatavana myös väriltään vaaleana, joka voidaan jättää ruisku- tai hiertopinnaksi ilman maalausta tai muuta pintakäsittelyä. Esimerkiksi parvekkeiden katot tehdään usein Weberin vaalealla REP 975 Tasoituslaasti KARKEAlla ilman maalausta, jolloin säästetään yksi työvaihe.

Betoniseinän paikkaus ja tasoitus

Urakoitsijoiden on helppo onnistua

Asiakkailta saamamme palaute kertoo, että meidän ylitasoituslaastimme REP 970 ja 975 mielletään markkinoiden laadukkaimmiksi. Tuotteiden hierto- ja viimeistelyominaisuudet ovat urakoitsijoiden mukaan todella hyvät ja hiertopinnasta saa juuri halutunlaisen. Olemme optimoineet reseptit niin, että urakoitsijoiden on helppo onnistua ja saavuttaa kestävä ja hyvän näköinen lopputulos.Saint-Gobain Finland Weber

Alan johtavana yrityksenä Weber tarjoaa luonnollisesti myös betonikorjausjärjestelmää täydentävät suojapinnoitteet ja maalit, joiden yhteensopivuus on perusteellisesti testattu.

Pinnoitevalikoima varmistaa sen, että lopputulos saadaan arkkitehdin suunnitelman mukaiseksi. Pinnoitteet ovat hydrofobisia, jolloin pinta hylkii vettä ja rajoittaa sadeveden tunkeutumista. Tämä hidastaa karbonatisoitumista, mikä on hyvin tärkeä etu betonirakenteen kestävyydelle. Pinnoitteet läpäisevät kuitenkin vesihöyryä, joten ne päästävät rakenteissa mahdollisesti olevan kosteuden poistumaan ulos.

Weber vastaa koko järjestelmän toimivuudesta, kun työohjeita on noudatettu. Eri materiaalien rajapintoihin ei jää urakoitsijan vastuun kannalta hankalia harmaita alueita.

Sekä urakoitsijat että tilaajat ja rakennusten käyttäjät hyötyvät siitä, että Weberin ratkaisuilla toteutettuna korjauksella saavutetaan teknisesti ja esteettisesti korkeatasoinen lopputulos ja pitkä käyttöikä. Myös Suomen olosuhteissa tarvittava tuotteiden pakkasenkestävyys on varmistettu vähintään sadan jäädytys-sulatussyklin testeillä, joka tuotteiden tulee kestää vaurioitumatta.

Weber vastaa koko järjestelmän toimivuudesta, kun työohjeita on noudatettu. Eri materiaalien rajapintoihin ei jää urakoitsijan vastuun kannalta hankalia harmaita alueita.
Weber vastaa koko järjestelmän toimivuudesta, kun työohjeita on noudatettu. Eri materiaalien rajapintoihin ei jää urakoitsijan vastuun kannalta hankalia harmaita alueita.

Kattava valikoima korjausrakentamiseen

Mahdollisimman yksinkertaisen ja monikäyttöisen REP-betonikorjausjärjestelmän sekä maalien ja pinnoitteiden lisäksi Weberiltä löytyy kattava valikoima betonikorjausten erilaisiin tarpeisiin.

Weber tarjoaa esimerkiksi pikatuotteita ja REP 36 parvekelaattojen valamiseen. Weber onkin optimoinut koko valikoiman niin, että eri tarkoituksiin kehitetyt ratkaisut täydentävät toisiaan. Tällä valikoimalla saa tehtyä työmaalla kaiken.

Parvekelattioihin Weberiltä löytyy myös parvekelattiapinnoitteet eli polyuretaanielastomeerit.

Esimerkiksi Espoo vaatii lasitetuilla parvekkeilla M1-luokiteltuja materiaaleja, ja weber 2K Polyuretaanielastomeeri täyttää Weberin muiden tuotteiden tavoin M1-luokan sisäilmavaatimukset. Puhutaanpa sitten lattiasta, seinärakenteesta tai katosta, niin Weberiltä saa koko järjestelmän.

Onnistunut lopputulos edellyttää laadukkaiden tuotteiden lisäksi oikeita olosuhteita ja työohjeiden mukaista huolellista toteutusta jälkihoitoineen.

Laadun takeena on myös laaja palveluvalikoima ja työmaan tuki sekä asiakkaille tarjottava koulutus. Niin korjaus- kuin uudisrakentamisen ratkaisujemme ja palveluiden onnistumisesta kertoo parhaiten se, että meillä on hyvin paljon tyytyväisiä asiakkaita ja erittäin vähän reklamaatioita.

20233_69628.jpg
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
Julkisivun rappaus
Julkisivun uusiminen rappauksella
Hyvään talonpitoon kuuluu säännöllinen, vähintään kerran vuodessa tehtävä ainakin silmämääräinen tarkistus kaikissa niissä rakenteissa – sisällä ja ulkona – joissa vesi tai kosteus voi mahdollisesti päästä rakenteisiin. Julkisivu, täysin pintamateriaalista riippumatta, on yksi keskeisistä tarkastuskohteista. Rapatuista pinnoista voi hakea mahdollisia halkeamia ja pinnoitteen irtoamisia silmämääräisesti ja koputtelemalla vaikkapa puupalikalla pintaa. Vaurioitunut rakenne antaa kyllä kuulua itsestään.
20178_49846.jpg
Savikattotiili toimii julkisivussa!
Vaikka paikalla muurattu tiilijulkisivu on todettu Tampereen teknillisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan elinkaariedullisimmaksi julkisivuratkaisuksi kerrostalossa, voidaan keraaminen julkisivu toteuttaa muullakin tavoin kuin muuraamalla. Yksi tällainen tapa on tehdä persoonallinen julkisivu keraamisilla savikattotiilillä, kuten Oulun Åströmin rannassa on tehty.
rudus turvahiekka ja leikkihiekka
Turvahiekkaa ja leikkihiekkaa kullanmuruille
Lasten leikkipaikka ei ole taloyhtiöiden pihalla mitenkään tavaton näky. Erilaiset kiipeilytelineet, keinut sekä hiekkalaatikot ovatkin usein kovassa käytössä. Koska käyttäjiä on monia ja heidän ikähaitarinsa vaihtelee vauvasta kouluikäisiin, asettaa se myös leikkipaikan turvallisuudelle omat kriteerinsä.Leikkikenttävälineiden turvallisuudesta ovat vastuussa välineiden valmistajat, leikkikentän ylläpitäjät sekä sen omistaja. Leikkikenttä tulee siis pitää kunnossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton