• Etusivu
  • LVI

Lämmitysremontti päivitti unelmien kodin nykypäivään

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Päivitetty 04.03.2020
20199_59894.jpg

Rauhallisella pientaloalueella sijaitsevan noin 200-neliöisen talon pohjaratkaisu on fiksu. Asuintilat ovat yhdessä tasossa. Kellarikerroksesta löytyvät kodinhoitohuone, tekninen tila, varastoja sekä autotalli.

Palojoen perheen omakotitalo lämpenee helppokäyttöisellä ilma-vesilämpöpumpulla, johon voi luottaa myös kovilla pakkasilla.

Kun Palojoen perhe löysi kauan etsimänsä uuden kodin, 50-luvulla rakennetun ja 90-luvulla peruskorjatun talon Kauniaisista, pienet puutteet eivät enää haitanneet. Remonttia voisi aina tehdä ja lämmitysjärjestelmän uusia, sillä sijainti ja perusasiat olivat talossa kohdillaan.

− Tuntui heti, että olimme tulleet kotiin. Olimme kierrelleet jo niin paljon, että tiesimme heti, että se oli nyt tässä, Risto Palojoki kuvailee.

Jo ennen kaupantekoa Palojoet olivat päättäneet, että ainakin lämmitysjärjestelmä ja kylpyhuone uusittaisiin.

− Öljylämmitys ei ole enää tätä päivää. Halusimme modernimman ja ekologisemman ratkaisun, Palojoki toteaa.

Uusi lämmitysjärjestelmä saa omistajansa huulille tyytyväisen hymyn.
Uusi lämmitysjärjestelmä saa omistajansa huulille tyytyväisen hymyn.

Suomen oloihin sopiva

Lämmitysjärjestelmän vaihto voi monesta tuntua hankalalta, mutta Palojoet eivät kokeneet sitä haastavaksi. Asiantuntemusta löytyi läheltä, sillä Riston tutulla on alan firma. Kaveriin oli myös helppo luottaa, kun neuvot eivät olleet mitään myyntipuheita.

− Hän sanoi, että maalämpö on hyvä vaihtoehto. Mutta aika nopeasti ykköseksi nousi tämä ilma-vesilämpöpumppu. Ilma-vesilämmöllä saavutamme hyvän hyötysuhteen ja suuret säästöt entiseen öljylämmitykseen verrattuna, mutta investointi on huomattavasti maalämpöä pienempi.

"Pidän erittäin tärkeänä, että paikallinen ja perinteinen valmistaja tuntee Suomen talven vaatimukset."

Kaukoran toimittamaan Jäspin ilma-vesilämpöpumppuun Palojoet päätyivät lähinnä kahdesta syystä.

− Kotimainen järjestelmä tuo Suomeen työtä. Lisäksi pidän erittäin tärkeänä, että paikallinen ja perinteinen valmistaja tuntee Suomen talven vaatimukset. Ja kun sain Kaukoralta myös erittäin hyvää ja ammattitaitoista palvelua, ratkaisu oli varsin helppo.

Palojoet valitsivat kotinsa lämmittäjäksi Jäspi Tehowatti Air Nordic -mallin. Invertteriohjattu laite tuottaa hyvällä hyötysuhteella lämpöä vielä kovissa pakkasissa aina -25 asteeseen asti. Se ei siis hyydy silloin, kun koti tarvitsee eniten lämmitystehoa. Vielä kovemmilla keleillä kone ottaa automaattisesti avuksi sähkön.

− Parasta hain ja tämän sain. Tätä ei tarvitse katua.

Jäspi Tehowatti Air Nordic sopii mainiosti lämmitysjärjestelmäksi sekä uudistaloon että saneerauskohteeseen öljylämmityksen korvaajaksi.
Jäspi Tehowatti Air Nordic sopii mainiosti lämmitysjärjestelmäksi sekä uudistaloon että saneerauskohteeseen öljylämmityksen korvaajaksi.

Moderni tekniikka helpottaa arkea

Öljylämmitys oli oman aikansa luotettava ja tehokas laatutuote. Nykymaailmassa öljylämmityksen päästöt ja ympäristöriskit ovat kuitenkin nousseet esiin järjestelmän etuja enemmän.

− Ajattelimme, että nykyään pitää olla joku järkevämpi ja ekologisempi tapa lämmittää talo ja käyttövesi. Onhan kaikki muukin kehittynyt ihan toiselle tasolle viime vuosikymmeninä, Palojoki miettii.

"Vanhan laitteen ymmärtäminen tuntui aika ylivoimaiselta. Meillä kun ei ollut aiempaa kokemusta öljylämmityksestä."

Vanhassa öljylämmitysjärjestelmässä hän ihmetteli monia erilaisia mittareita, säätimiä ja vempaimia sekä ristiin rastiin seikkailleita kupariputkia.

− Laitteen ymmärtäminen tuntui aika ylivoimaiselta. Meillä kun ei ollut aiempaa kokemusta öljylämmityksestä.

Uuden järjestelmän sisäyksikkö tuli tekniseen tilaan täsmälleen entisen öljykattilan paikalle. Vaihtamiseen kului aikaa puoli päivää. Öljykattilan korvannut laite näyttää korkealta jääkaappipakastimelta.

− Uusi laite näyttää paljon yksinkertaisemmalta, vaikka toki tästäkin putkia lähtee.

Vanha ja hankalan tuntuinen öljykattila sai siirtyä ansaitulle eläkkeelle.
Vanha ja hankalan tuntuinen öljykattila sai siirtyä ansaitulle eläkkeelle.

Kuoret sisältävät ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikön ja varaajan, josta Palojoella on vain hyvää sanottavaa.

− Aiemmin kylpyammeen täyttämisen jälkeen kuuma vesi loppui, mutta nyt sitä vaan riittää ja riittää. Se oli ihan ensimmäinen asia, jonka huomasimme vaihdon jälkeen, hän kiittelee.

Todelliset säästöt selviävät vasta ensimmäisen täyden talven jälkeen, mutta odotukset ovat korkealla. Kaukoran asiantuntijan tekemän laskelman perusteella lämmityskuluista säästyy vuodessa noin puolet, eli 17 000 kWh energiaa ja 1 538 kiloa CO2-päästöjä vuodessa.

− Todellisen säästön näkee myöhemmin, mutta se on todennäköisesti huomattava. Ilma-vesilämmön kanssa myös arkemme tulee olemaan selvästi helpompaa kuin entisen öljylämmityksen kanssa – se on varmaa, Palojoki tietää.

Haluatko lisätietoa? Jätä Kaukoralle yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Kaukora Oy
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton